Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со зачнувањето

Дискусија во 'Бременост' започната од Zaljubena111, 20 февруари 2010.

1. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мислам дека нема никаков проблем ако имаш циста, па и водените пукаат сами нели, така да не сум компетентна да зборувам од аспект на медицината, но сепак мислам дека не е проблем и слободно пробувајте си со партнерот за бебе, една моја пријателка со запушен јајцевод, циста на јајник, 2 миоми и успеа да остане бремена, а чудо е што докторите и велеле нема шанси додека не направи операција за отпушување на јајцеводот да остане бремена, а таа во меѓувреме си пробувала и ете сега го турка 6 месец, така да и медицината многу пати нема образложување за нашите проблеми. Среќно и ти пожелувам што поскоро да ни се придружиш во нашиот клуб :*

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    благодарам за поддршката...ќе поработиме на случајот,па со Бога напред... :)

3. welloy

welloy Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    здраво на сите !!!
    значи вака,
    во брак сум скоро 3 години и уште не сум останала трудна.. во првата година се пазевме, па после не,но не гледавме точно на плодните денови да имаме односи, па последнава година пробуваме да останам бремена и некако безуспех...
    мојот маж правеше спермограм и не беше во најдобар ред, има помал број на сперматозоиди т.с на пола... рече дека и вака можам да останам бремена, ама се другото да е во најдобар ред.. му даде витамини да пија, и некој антибиотик зошто имал мн бели крни зрнца,кое му предизвикуало воспаление, и треба после 3 месеци на контрола да оди, и во меѓувреме да се обидуваме ...
    и јас бев на гинеколог се е во ред, имам нормална менструација, овулација, немам бактери... пред некој ден бев и за хормоните, но резултатите ќе ги земам впеток, па тогаш ќе пишам пак.. па сакав да прашам ако ми е се во ред со хормоните, дали треба да проверувам и проодност на канали, или некој други испитувања за мене ???
    поздрав

4. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Ako ti bidat hormonite vo red najdobro na sleden ciklus da si napravis HSG. Moze se da e vo red so tebe i mazot a tubite da ti se zatnati i da ne moze da dojde do oploduvanje. Malku e bolno no trae nekolku minuti( da ne recam sekundi).

5. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.564
    Не губи надеж ние се обидуваме 2 и пол год исто и со нас е се во ред направивме сите контроли,само што мене матката ми е завртена на кај грбот а докторот ми рече дека тоа не е проблем ајде со среќа и да видиме 2 црти побрзо позз :inlove: не се нервирај кај господ никој не е јас така се тешам

6. afrodita26

afrodita26 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.564
    а ако некој има искуство или слушнато за извртена матка пишете......

7. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Ти пишав мила во оваа тема bremenost/simptomi-na-bremenost-t62/2240.html

8. welloy

welloy Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    вчера ги зедов резултатите од хормоните, и малку ми беше покачен пролактинот, ми рече од стрес и така е зошто при најмала ситница се стресувам, знам дека е лошо но такава си сум :( не ми даде да пијам ништо...
    иначе пијам терапија за тироидната скоро две години, намалено лачење, ќе си ги пијам доживотно тие...
    го прашав дали треба и проодност на канали да проверам, тој ми рече не, дека ме гледал со ехо, се било во ред, и овулација и... :^) можно е тоа ??? вистина не се разбирам јас толку ама пак?? :?:

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.589
    јас колку што знам за проодност на каналите мора да се направи хсг :o незнам како твојот др ти рекол оти со ехото видел оти нема потреба.Дај Боже да немаш навистина потреба од тоа и уште сега да останеш бремена.

10. aleksandramiloseska

aleksandramiloseska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите :) Јас сум нова на форумов и најпрво да кажам дека многу сум среќна што има ваков форум каде што искуствата се делат и со другите луѓе :) Сега да преминам на моето прашање значи имам нонстоп бело перење бев на гинеколог ми рече дека е предизвикано од некоја инфекција ми зедоа брис и сега чекам резултати исто така ми рече и дека имам полицистични јајници го прашав дали е нешто опасно и да земам некој лек меѓутоа ми рече дека нема потреба.Е сега прашањето ми е следново со маж ми се обидуваме еве 3 месеци за бебушко но без успех :/ дали има некаква врска тоа со јајниците и ве молам кажете ми некоја која имала слично искуство чекам на ваш одговор.Имајте пријатен ден

11. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    zdravo na site milo mi esto ima vakov forim kade sto mozeme site da si se tesime .moe prasanje e dali so eden jajnik moze da se ostane bremena i dali vodenite cisti precaat za zabremenuvanje.pozdrav

12. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Може да се остане со еден јајник, како не може , а и водените цисти пукаат сами и не се никаква пречка за забременување, Со среќа и ти посакувам што поскоро да ни пишеш дека си останала бременка :*

13. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547

daj boze da ostanam bremena i ke vi pisam no denes bev na doktor i seuste mi stoe vodenata cista zdravje denes treba da dobija no koga ke mi zavrsi treba pak da odam na kontrola pa ke vi pisam kako i sto sum pominala

14. b-baby

b-baby Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    zdravo devojki prvo sreka za site koi sakaat da zabremenat,jas se obiduvam 2 god. i mi uspea 3 no 3 spontan abortus bev na lekari vo stransto i mk se e vo red so mene i nego neznam sega pak se obiduvam da zabremenam ama se plasam deka mozebi jas nemozan daja iznosam bremenosta POMOSH ako nekoj znae nekoi apcinja da ne mi se sluci abortus,pozdrav

15. aleksandramiloseska

aleksandramiloseska Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите :) Јас сум нова на форумов и најпрво да кажам дека многу сум среќна што има ваков форум каде што искуствата се делат и со другите луѓе Сега да преминам на моето прашање значи имам нонстоп бело перење бев на гинеколог ми рече дека е предизвикано од некоја инфекција ми зедоа брис и сега чекам резултати исто така ми рече и дека имам полицистични јајници го прашав дали е нешто опасно и да земам некој лек меѓутоа ми рече дека нема потреба.Е сега прашањето ми е следново со маж ми се обидуваме еве 3 месеци за бебушко но без успех :/ дали има некаква врска тоа со јајниците и ве молам кажете ми некоја која имала слично искуство чекам на ваш одговор. Поздрав

16. rakce69

rakce69 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    231
    Братучетка на мајка ми имаше ист случај како твојот, дури и полошо, преку 8 спонтани и после незнам колку години и открија бактерија во матката од мачки! Чувале дома мачки пред да се омажи. Бактеријата си се вгнездила во матката и секој пат кога ќе забремени бактеријата и го исфрла плодот. Се излечи и си роди 2 дечиња.
    Но немора да значи дека и тебе ти е од тоа. Испитај убаво што е причината за исфрлање на плодот.
    Ти посакувам што побрзо да забремениш и да ни се пофалиш со бебенце! :*

17. b-baby

b-baby Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    rakce69 znaci sum pravela mnogu ispituvanja ne e najdeno nisto neznam doma cuvame kuce mozno e veke neznam sto da mislam a fala na sovetot moze i jas da probam da prava ispituvanje pozz

18. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    B-baby, незнам што да ти кажам, кога сите испитувања ви се во ред, но знам за еден пример, на моја колешка јатрва и, имала 4 или 5 спонтани абортуси пред да го роди детенцето, и не и утврдија од што и како. Но сепак успеа да роди и да ја износи бременоста, со многу одмарање и лежење. Едноставно некогаш несака да бидне и тоа е...Нема ни медицината објаснување. Можеби матката не е спремна во тој момент, незнам што да кажам. Но исто како со забременувањето...ете јас 2,5 години неможев да забременам, а и многу други девојки овде имаат таквов пример, па одеднаш ќе останеш бремена...И стално се прашував што е тоа што нејќело 2,5 години... Ама ете така требало. Сакам да ти кажам да не се нервираш, било што било, тешко е знам, но мора да веруваш дека следната бременост ќе заврши со едно убавко бебенце. Јас сум сигурна дека така ќе биде... Поздрав и ти посакувам многу среќа :*

На b-baby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    547
    zdravo feminki mi kasni 5 dena i napraviv test ama ednata crta e temno crvena drugata nogu malu se primeka znaci toa ne sum bremena ili treba dvete da bidat temno crveni

[mod-kirilica:3cn3ns2o][/mod-kirilica:3cn3ns2o]

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Бремена си, нема врска дали втората е помалку или повеке црвена,важно ја има, црта си е црта ;) Честитки :clap: