Проблеми со кожата на стапалата

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Linn1, 23 јуни 2011.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Лупење на кожата на стапалата

Каков краток, со години го имам и ништо. Се утепав мачкајќи со секакви масти...
    Ама знам дека кај мене проблемот се патиките, зимо лето сум во нив, неможам да се откажам. Еве летово пробав со сандали, 2 месеци веќе не сум облекла патики и ми зазравија. Не ми се лупат повеќе. Една вечер излегов во патики и ете ти пак.....Мора да има нешто друго да помага. Ајде сега лето, али зимо што да правам....

2. bulibile

bulibile Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0

ме интересира тој што зборува за недостаток на витимини , да прецизира на кои витамини поточно па ако може да се реши проблемот преку внесување исхрана, по природен пат без користење на креми.

3. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214

ненајдов ваква тема ама ова ми е некако слична сакам да прашам не за лупење на стапалата :) него лупење на рацете т.е поточно на прстите околу ноктите ама не е од гризење девинитивно како испукани се и се лупат посебно ко ке се во вода. дали нешто е во врска со недоволно железо или несто друго?

4. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992

И мене од време на време ми се лупи кожата на прстите,односно меѓу прстите .Ја мачкам со крем за раце M48 кој што е стварно ефикасен и ми помага и по употребата негова 2,3 пати не ми се јави повеќе лупењето..Мене ми фалеше витамин Б и откако го внесов во организмот престанаа да се лупат.Не значи дека и тебе од истата причина ти се лупат ,провери на кожен што е работата ако постојано ти се јавува лупењето,а сигурно е и од тоа што рацете ти се постојано во вода.

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    5.931
    плуски и црвенило на стопала

ми се појави црвенило,плуски по цело стопало.Чеша ме жеже-гори.
    се шири само по десното стопало . плуските имааа малку гној сега се само црвени и се шират . Што би можело да е ... со што да ги лечам и ставам крем од невен за да се смали чешањето

6. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    плуски и црвенило на стопала

Да си одиш на доктор најубаво ќе биде. Ќе ти кажат таму што е и ќе ти препишат нешто.

7. t385

t385 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2013
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Што може да биде овој ми се има појавено на десното стапало пред повеќе од 3 месеци на почетокот ме чешаше.Ако знае некој нека ми објасни и што е прицината за неговото појавување фала.

Прикачени фајлови:

• DSCN8073.JPG
      DSCN8073.JPG
      Големина на фајлот:
      36 KB
      Прегледи:
      78
    • DSCN8075.JPG
      DSCN8075.JPG
      Големина на фајлот:
      31,7 KB
      Прегледи:
      75
  8. SuperGirl8

SuperGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    205
    Во последно време, почнаа да ми се лупат стапалата. Почнаа да ми се лупат на крајот од летото, кога почнав да носам патики. Дали е можеби затоа што цел ден кожата не дише? т.е. дека по цел ден сум во патики? И од нередовна хигиена на стапалата? Или да паничам?

9. ivanus

ivanus Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    51
    Jas imam kako zadebeluvanje na kozata na mestoto pod palecot i maliot prst, nekoj da ne znae sto treba da se stava ?