Лупење на кожата на стапалата Каков краток, со години го имам и ништо. Се утепав мачкајќи со секакви масти... Ама знам дека кај мене проблемот се патиките, зимо лето сум во нив, неможам да се откажам. Еве летово пробав со сандали, 2 месеци веќе не сум облекла патики и ми зазравија. Не ми се лупат повеќе. Една вечер излегов во патики и ете ти пак.....Мора да има нешто друго да помага. Ајде сега лето, али зимо што да правам....
Лупење на кожата на стапалата ме интересира тој што зборува за недостаток на витимини , да прецизира на кои витамини поточно па ако може да се реши проблемот преку внесување исхрана, по природен пат без користење на креми.
Лупење на кожата на стапалата ненајдов ваква тема ама ова ми е некако слична сакам да прашам не за лупење на стапалата него лупење на рацете т.е поточно на прстите околу ноктите ама не е од гризење девинитивно како испукани се и се лупат посебно ко ке се во вода. дали нешто е во врска со недоволно железо или несто друго?
Лупење на кожата на стапалата И мене од време на време ми се лупи кожата на прстите,односно меѓу прстите .Ја мачкам со крем за раце M48 кој што е стварно ефикасен и ми помага и по употребата негова 2,3 пати не ми се јави повеќе лупењето..Мене ми фалеше витамин Б и откако го внесов во организмот престанаа да се лупат.Не значи дека и тебе од истата причина ти се лупат ,провери на кожен што е работата ако постојано ти се јавува лупењето,а сигурно е и од тоа што рацете ти се постојано во вода.
плуски и црвенило на стопала ми се појави црвенило,плуски по цело стопало.Чеша ме жеже-гори. се шири само по десното стопало . плуските имааа малку гној сега се само црвени и се шират . Што би можело да е ... со што да ги лечам и ставам крем од невен за да се смали чешањето
плуски и црвенило на стопала Да си одиш на доктор најубаво ќе биде. Ќе ти кажат таму што е и ќе ти препишат нешто.
Што може да биде овој ми се има појавено на десното стапало пред повеќе од 3 месеци на почетокот ме чешаше.Ако знае некој нека ми објасни и што е прицината за неговото појавување фала.
Во последно време, почнаа да ми се лупат стапалата. Почнаа да ми се лупат на крајот од летото, кога почнав да носам патики. Дали е можеби затоа што цел ден кожата не дише? т.е. дека по цел ден сум во патики? И од нередовна хигиена на стапалата? Или да паничам?
Jas imam kako zadebeluvanje na kozata na mestoto pod palecot i maliot prst, nekoj da ne znae sto treba da se stava ?