Проблеми со нервите

Дискусија во 'Психологија' започната од RainBow, 16 декември 2009.

1. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
    Медицински кажано, проблемот со нервите е како проблем со вените, или артериите, или мускулите, или тетивите, или лимфните јазли,...

Претпоставувам дека се мисли на проблем со лесно избувнување. Тоа се контролира. Смиреноста може да се извежба и да се примени секогаш.

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jasnajasna0408

jasnajasna0408 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    знам дека е постот многу одамна ама мене сега ми се случува слична ситуација па ме интересира дали го реши тресењето и другите симптоми што ги спомна како снемување сила и слично? как мене е чудно што кас не се нервирам баш периодов а баш сега ми се тресат рацете и да не претерам ама скоро постојано последниве 4,5 дена

3. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Доколку не е од стрес, можеби е од замор или премногу кофеин :)

На Nightwish11 и jasnajasna0408 им се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Многу лесно се нервирам а посебно пред да добијам премногу сум нервозна и се ми оди на нерви ,пробувам да контролирам нервоза ама не секогаш ми успева.

На Feminka22 и Herrera им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.389
    Same here
    Нервите уште на 18 години ми се на стаклени нозе и одат како ,,совршен додаток” на мојот избувлив темперамент.
    Често пати знам за ситница да збеснам и да искочам од кожа.
    Или пак ја полнам чашата ама капката што ќе ја преполни ќе го ,,изеде” (извинете на израз) дебело и тоа.

На Izaabella, Nightwish11, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.866
    Како да си го вратам назад трпението? Мислам дека ми е потрошено малку ми фали да избувнам. После и ми е криво ама и не ми е. Ако не им покажеш на некои луѓе заби на време цел живот ќе ја преминуваат границата. Не ми е гајле за луѓето што заслужиле ме боли за тој што е покрај мене и ме трпи и сака ваква. Како да се сменам? Еден ден ќе ми сврти грб ако не се исконтролирам.

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Same. И мислам чаре нема.

На BlackNight, Herrera и Alisa22 им се допаѓа ова.
  8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    25.541
    Кратко ќе кажам . Фитилот кај мене е минимален .

9. Brokeneyes

Brokeneyes Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    58
    Човек нема проблеми со нервите, туку со проблемите кои ги има, кои некои се нерешливи, или трауми и т.н. Кога ќе почне човек да живее добро да пробува да се шегува, да излегува вљуби, дружи тогаш нервите се средуваат. Одбегнувајте стресови секогаш кога можете и ќе се средите со сигурност.

На Bella205 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    9.661
    Многу голема самоконтрола имам
    Едино кога некој е глуп и не разбира и мора да му се црта ме нервира, уште глупото памет соли ама настрана то секогаш сум релакс

11. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Јас се трудам да се контролирам, но некогаш едноставно не успевам. Кога ќе излезам од контрола од бес може многу да викам и да се расправам. На крај сфаќам дека на ваков начин никогаш проблемот устбари не може да се реши и затоа се трудам премногу да се сталожам и да научам да се самоконтролирам. Исто како што не е океј да премногу се нервираме од друга страна не е океј и да се потиснуваат емоциите и да се лажиме себеси дека се е во ред. Убаво е некогаш да оставиме емоциите да излезат од нас, но секако да научиме да се самонконтролираме.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    ќутам и трпам премногу ,па кога ке ми пукне филм тоа е со сите спектакли
    викање ,кршење. После се каам бидејки најчесто ситница ја прелила чашата ,ама нема назад...

Знам дека не е нормални ни здраво ни за мене ни за околината .

На GirlLove, Pea и BlackNight им се допаѓа ова.
  13. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.344
    Допаѓања:
    5.752
    До ненормални граници сум нервозна и избувива. Нервозата ми е најзастспено чувство во последно време. Буквално се ме вади од кожа. Мајка сум и треба да сум присебна знам, но посилно е од мене.

На Осе и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    12.190
    Јас не сум избувлива ич, некој кога му вратам не значи дека ме изнервирал туку да знае до каде му е границата со мене.
    Она што ме плаши е во ПМС каква сум ;(. Јас затоа што сум онака повеќе со ,, широко срце ", се плашам во овој период каква сум. И жал ми е што стапот го јаде маж ми, со син ми секогаш имам контрола ама на маж ми се истурам за се и сешто, онака ме тера на кавга за се му избувнувам, и после 10 мин му се извинувам и го гушкам :(. Ама што да правам така ме тера :|
    Јас за се имам трпение и разбирање, не сум човек да оди до недоглед со кавги, ниту пак се нервирам за ситници. За работи кои допираат до мене се само здравјето. Само тоа од патики ме вади, најважно е здравје да има.:l:
    Друго останато не допира баш до мене, ептен некој силум ако нешто се обидува да ме направи будала, на многу лош начин знам да му покажам каде му е местото и уво да не ми чуе.
    А да се тресам од нервоза кај мене не дозволувам, животот е еден, и многу вреден а нерви се чуваат за кога ќе остариме да ги имаме. :inlove:

На buba4e89 и Осе им се допаѓа ова.
  15. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.912
    Јас имам проблеми со цел нервен систем. И кога спијам нервите не ми се одмараат. Ми скока телото. Преку ден сум напната и затоа е така. Доктор ми има кажано диазепам да пијам секоја вечер, но избегнувам.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    12.190
    Барем б6 и магнезиум користи, или чаеви камилица и маточина,валеријана, помагаат многу. Кафето замени го со чај.

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.912
    Пијам магнезиум, цинк и Б6. Не секоја вечер, ама знам да се напијам. А кафе со чај да заменам јок.

18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    12.190
    Витамините пиј ги континуирано подолг период за да има резултат, исто така можеш и омега, кафе избегнувај, ако можеш и воопшто не консумирај, и доколку можеш спортувај, трчај :)

На DarkStormm му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.463
    Допаѓања:
    4.912
    Спортувам и тоа екстремно. Кафе и да исклучам скрос, пијам суплементи со кофеин за да ги издржам тренинзите..

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.298
    Допаѓања:
    12.190
    Психолог дали имаш посетено? Напнатоста мора да доага од нешто, да не ме сфатиш погрешно, знам како е кога во сон спиев со стиснати дланки од напнатост :|

На DarkStormm и Осе им се допаѓа ова.