Devojki eksencija 9% ona sto se koristi za zakiseluvajne na zimnica ja ima po marketite,a maslo od cajno drvo od apteka ne e mnogu pari 100 i nesto denari.Stavav so pamikce na samiot nokt da ne vi dopre na kozata..pr nautro namackaj eksencija navecer cajno drvo..mojot nokt go izleciv za 3 meseci. Znaci prvo noktot recisi ho snema go secev do kraj zosto ke omekne i vikam gotovo ostanav bez nokt od eksperimenti me fati malku strav,no posle nekoe vreme pocna da mi raste nov..koga podporasna do pola gledam zdrav prav..radosti nemozev da se naraduvam i si go baknuvav
Здр имам проблем со ноктите на двете нозе, посебно палецот.. Е многу здебелен од габичната инфекција, скоро 3 години е така, и пожолтен. Е вчера го исеков малце горе, со ноктарица, ии после ненадејно се удрив во прстот, и ноктот се одлепи од месото, само остана доле на коренот, дали некој знае како можам сама да го извадам ноктот? Иначе и има гној под ноктот, и мнгу ме боли... поздрав
Zdr vaka mi izgleda prstot gabicna infekcija nema ama postojano gnoi.Dali ste imale vakov problem ve molam za sovet
Здраво девојкии сакам да ви помогнам и да ви кажам секоја од вас било каква габична инфекција што има да оди кај др. Анчевски јас веке имам третмани со ЛАСЕР безболни со траење на 20 минути еднаш месечно и имам подобрување значи нема никакви операции и лечете си на време кога е повеке заболен потешко се лечи. Но се лечи!!
1.000 само за прв пат за разговор 4.000 третман на два нокта и по желба си зимам и крема од кај нив за 700 денари. Да скапо е но вреди бидејки од корен лечат а не за кратко И кој не знае да ви кажам да си купите ексодерил капки секоја вечер помагаат
Стави на лебче бело вино натопи го и стави/врзи го на прстот една нед две колку е потребно. Тоа мене ме спаси од гноењето и странични мевца со крв и гној околу ноктот имав.
Здраво. Имам габична инфекција на ноктот на палецот на ногата, жолт е, здебелен и расте во вертикален правец. Ве молам за совет
Работам козметичар и габична инфекција веќе 4 ипол години лечам, ниедна не се излечила брзо, скроз мало зафаќање е бар 7-9 месеци на нозе. На раце и побрзо оди оти се отворени за разлика од нозете што се најчесто во чевли и потат и создаваат дополнителен проблем. За габичките да може да се исчистат мора прво да се отстрани ноктот и директно доле да се третира, оти ако е на нокт нема никаков резултат. Сте приметиле сигурно какви стануваат ноктите, се одлепуваат од габичките, позеленуваат, поцрнуваат, зависи од степенот на габата на ноктот. Луѓе идат и на операција, го отстрануваат ноктот и со исто пак се соочуваат. Терор! Никој не им кажува дека џабе го вадат цел нокт и проаѓаат низ голгота, никој не им кажува дека може и на раце да се зарази од габите, дека може и друг да зарази исл. Кожен доктор не' има обучавано, имам поминато доста обуки на оваа тема, многу е битна и хигиената во салонот, дали стерилизираат опрема, како ве заштитуваат вас како клиенти и сл...
https://instagram.com/pchelinmelem?utm_medium=copy_link Mackaj sabajle vecer ke vidis podobruvanje za brzo