Проблеми со ноктите на нозете

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од delvi, 19 септември 2010.

1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Кршење на ноктите на нозете

Ставај си крем против кршење на ноктите и лак против кршење. Пиј од пивскиот квасец редовно и внесувај храна што содржи повеќе калциум( млеко и млечни производи). Јади повеќе овошје. :)

2. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    Кршење на ноктите на нозете

Земете апче ама незнам како се вика..
    иначе најмногу мразам што ги гризам ко секој ден ги гризам и нема нокти и ет

3. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    969
    a што се случува со враснатиот нокт?

4. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    ^
    Враснат нокт најчесто се јавува на палците од нозете, настанува кога ноктот својот раст го продолжува во околното мес, тоа е многу болно. во зависност до кој степен е враснат ноктот може да помогне и не носење на тесни чевли, редовно миење на нозете со топла и солена вода, добро биришење на стапалата со сува крпа, но најчесто и најдобро е лечењето со хирушки третман. Посети си дерматовенеролог и се ќе ти објасни. Операцијата се врши со локална анестезија.

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Братучед ми имаше ваков проблем и беше на операција.Пробуваше се и сешто дури у купуваа посебни чорапи од по 200-300денари но виде дека ништо не помага и беше на операција.Ништо страшно само после операцијата треба да се внимава да не се носат тесни патики и сл.Инаку и јас имам сличен проблем само што не е баш толку проблематичен.Мене не ми сметаат патики и сл само што некогаш ноктот ми навлегува во месо и тоа на палецот и ме боли посебно кога ќе го удрам.Тоа е од време на време и не знам ќе видам што како ќе правам.

6. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Болка (повеќе како тапкање) во палецот од стапалото.

Што може да биде? :^)

7. Dona-Ares

Dona-Ares Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    216

Веројатно е проблем нешто со ноктот-провери убаво со притискање на ноктот одозгора можеби има некој воспалителен процес внатре под ноктот-некоја гљивица,кандида......

8. tina71

tina71 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Девојки и јас го имам истиот проблем со палецот на ногата. Првпат ми се јави кога бев трудна пред неколку години и проблемот го решив хируршки. Сега некако не ми се оди на лекар па решив сама да се лечам со хидроген и бетадине. Денес пробав и киснење во топла вода со морска сол. Ако помогне ќе пишам.

9. Anshu

Anshu Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    34
    Имам слушнато дека оние што имаат проблеми со ноктите на нозете, треба да ги сечат право, а не заоблено како што инаку ги сечиме. Е сега, не знам колку е точно сето ова, бидејќи немам таков проблем, не сум ни пробувала.

10. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Јас имав проблем и со едниот палец на ногата и со другиот,поради не внимателно сечење,но едниот ми отвори голема работа,имав ужасни болки, потоа дури ми падна ноктот и ми порасна друг. Не отидов на доктор го лечев дома со мајка ми и тоа ми помогна,си го решив проблемот.Сите што имате проблеми со ноктите на нозете ,сечете ги убаво и ако почне да ве боли мачкајте ги со масло од кантарион (сигурно имате ) и повремено ставајте тегавец толчен,кога ќе има :) :) :) Мене многу ми помогна ова,пробајте :)

11. nevenask

nevenask Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    242
    Zdravo,

jas go imav istiot problem na palcite na dvete noze. Noktot na levata noga go operirav i toa bese mnogu bolna operacija, a na desnata noga bev na pedikir vo Torzo, tamu pravat medicinski pedikir i sum prezadovolna. Otkoga mi go iscistija mestoto bidejki mi bese i zagnoeno, so tamponiranje mi go nasocija noktot kako da raste i ottogas (veke cela godina) nemam nikakov problem, taka da vi gi preporacuvam definitivno

12. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Јас го имав овој проблем наследено од татко ми, баба ми итн. и додека бев малечка таткоми увиде на проблемот и веднаш ме оперираа. Фала богу не се сеќавам на болката али сум плачела многу. Но повторно ми зараснува ноктот на едната нога и боли, некако сама се обидувам да го скратам но тешко е и болно. Не би одела повторно на операција :x

13. Galaxia

Galaxia Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    94
    И јас го имав овој проблем пред 2-3 години на палецот на десната нога.Ми се појави поради носење тескни кондури.2 недели осеќав болки во прстот,но го занемарив и продолжив да одам со истите кондури :^) .Седодека една вечер почна да ми крвари ноктот,јас па уште замав и ставив ракија,незнам со кој памет :fubar: и утредента пак излегов со истите кондури.Ама коа се вратив дома неможев да го сопрам крварењето.Отидовме на доктор и докторот ми рече дека е можно да помине и без зафат.Затоа го оставивме така.Потоа почна малку да ми се повлекува,но после еден месец пак истото.Отидовме во градска и се оперирав,не беше многу болно.Истово и се јави на сестра ми 2-3 пати,ама кај неа за среќа пројде без операција :) .

На Kalin4eeee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Неколку месеци имам болки во палците на ногите ужасно ме боли но си мислев дека многу сум си ги исекла ноктите и дека поради тоа ме боли но денеска приметив гној и што и да облечам ме болат отидов на матичен и ми кажа дека морам да се направам операциа ноктот ми раснет во месото ве молам ако некој имал слично искуство нека го сподели да ми олесни бидејки премногу се плашам каков е текот на операциата и после тоа .....благодарам однапред

15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

Здрави феминки прашање до сите оние кои што имале искуство со операциа ( зараснат нокт во местот ) знаете за што зборувам одкако матичниот ке ви даде упат за операциа дали претходно одете на некои испитувања и закажувања или може истиот ден одкако ке отидете одма да ве оперираат и дали боли дали е страшно поззз и фала

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

Здрави феминки прашање до сите оние кои што имале искуство со операциа ( зараснат нокт во местот ) знаете за што зборувам одкако матичниот ке ви даде упат за операциа дали претходно одете на некои испитувања и закажувања или може истиот ден одкако ке отидете одма да ве оперираат и дали боли дали е страшно поззз и фала

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ мора да се закаже операцијата, се зависи до докторот...како ќе те сработи. Јас пример имав лошо и болно искуство.

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    зошто лошо :( :( :( :( те молам ако сакаш нешто подетално објасни ми што како беше . свати ме како мие скаам да знам па ако имаш време те моплам раскажи ми и пообјасни ми благодарам многу се надевам сега си добро

19. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    5.491
    Моја другарка имаше проблем, и ооперација не би ти препорачала од причина што после можно е да дојде до неспојување на ноктот со новиот дел и триста слични работи.
    Би ти советувала да најдеш под итно козметички салон кој знае и работи со ова (зборувам да не те третираат козметички, турпирање на нокти и сл), и ќе си куртулиш.
    Распрашај се по салониве и објасни за што станува збор.

20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753

ама јас мислам дека нема некој голем ризик бидејки не ти го сечаат целиот нокт туку самно она делче кое што е навлезено во месото