Кршење на ноктите на нозете Ставај си крем против кршење на ноктите и лак против кршење. Пиј од пивскиот квасец редовно и внесувај храна што содржи повеќе калциум( млеко и млечни производи). Јади повеќе овошје.
Кршење на ноктите на нозете Земете апче ама незнам како се вика.. иначе најмногу мразам што ги гризам ко секој ден ги гризам и нема нокти и ет
^ Враснат нокт најчесто се јавува на палците од нозете, настанува кога ноктот својот раст го продолжува во околното мес, тоа е многу болно. во зависност до кој степен е враснат ноктот може да помогне и не носење на тесни чевли, редовно миење на нозете со топла и солена вода, добро биришење на стапалата со сува крпа, но најчесто и најдобро е лечењето со хирушки третман. Посети си дерматовенеролог и се ќе ти објасни. Операцијата се врши со локална анестезија.
Братучед ми имаше ваков проблем и беше на операција.Пробуваше се и сешто дури у купуваа посебни чорапи од по 200-300денари но виде дека ништо не помага и беше на операција.Ништо страшно само после операцијата треба да се внимава да не се носат тесни патики и сл.Инаку и јас имам сличен проблем само што не е баш толку проблематичен.Мене не ми сметаат патики и сл само што некогаш ноктот ми навлегува во месо и тоа на палецот и ме боли посебно кога ќе го удрам.Тоа е од време на време и не знам ќе видам што како ќе правам.
Општи здравствени проблеми - прашања и одговори Болка (повеќе како тапкање) во палецот од стапалото. Што може да биде?
Општи здравствени проблеми - прашања и одговори Веројатно е проблем нешто со ноктот-провери убаво со притискање на ноктот одозгора можеби има некој воспалителен процес внатре под ноктот-некоја гљивица,кандида......
Девојки и јас го имам истиот проблем со палецот на ногата. Првпат ми се јави кога бев трудна пред неколку години и проблемот го решив хируршки. Сега некако не ми се оди на лекар па решив сама да се лечам со хидроген и бетадине. Денес пробав и киснење во топла вода со морска сол. Ако помогне ќе пишам.
Имам слушнато дека оние што имаат проблеми со ноктите на нозете, треба да ги сечат право, а не заоблено како што инаку ги сечиме. Е сега, не знам колку е точно сето ова, бидејќи немам таков проблем, не сум ни пробувала.
Јас имав проблем и со едниот палец на ногата и со другиот,поради не внимателно сечење,но едниот ми отвори голема работа,имав ужасни болки, потоа дури ми падна ноктот и ми порасна друг. Не отидов на доктор го лечев дома со мајка ми и тоа ми помогна,си го решив проблемот.Сите што имате проблеми со ноктите на нозете ,сечете ги убаво и ако почне да ве боли мачкајте ги со масло од кантарион (сигурно имате ) и повремено ставајте тегавец толчен,кога ќе има Мене многу ми помогна ова,пробајте
Zdravo, jas go imav istiot problem na palcite na dvete noze. Noktot na levata noga go operirav i toa bese mnogu bolna operacija, a na desnata noga bev na pedikir vo Torzo, tamu pravat medicinski pedikir i sum prezadovolna. Otkoga mi go iscistija mestoto bidejki mi bese i zagnoeno, so tamponiranje mi go nasocija noktot kako da raste i ottogas (veke cela godina) nemam nikakov problem, taka da vi gi preporacuvam definitivno
Јас го имав овој проблем наследено од татко ми, баба ми итн. и додека бев малечка таткоми увиде на проблемот и веднаш ме оперираа. Фала богу не се сеќавам на болката али сум плачела многу. Но повторно ми зараснува ноктот на едната нога и боли, некако сама се обидувам да го скратам но тешко е и болно. Не би одела повторно на операција
И јас го имав овој проблем пред 2-3 години на палецот на десната нога.Ми се појави поради носење тескни кондури.2 недели осеќав болки во прстот,но го занемарив и продолжив да одам со истите кондури .Седодека една вечер почна да ми крвари ноктот,јас па уште замав и ставив ракија,незнам со кој памет и утредента пак излегов со истите кондури.Ама коа се вратив дома неможев да го сопрам крварењето.Отидовме на доктор и докторот ми рече дека е можно да помине и без зафат.Затоа го оставивме така.Потоа почна малку да ми се повлекува,но после еден месец пак истото.Отидовме во градска и се оперирав,не беше многу болно.Истово и се јави на сестра ми 2-3 пати,ама кај неа за среќа пројде без операција .
Неколку месеци имам болки во палците на ногите ужасно ме боли но си мислев дека многу сум си ги исекла ноктите и дека поради тоа ме боли но денеска приметив гној и што и да облечам ме болат отидов на матичен и ми кажа дека морам да се направам операциа ноктот ми раснет во месото ве молам ако некој имал слично искуство нека го сподели да ми олесни бидејки премногу се плашам каков е текот на операциата и после тоа .....благодарам однапред
Општи здравствени проблеми - прашања и одговори Здрави феминки прашање до сите оние кои што имале искуство со операциа ( зараснат нокт во местот ) знаете за што зборувам одкако матичниот ке ви даде упат за операциа дали претходно одете на некои испитувања и закажувања или може истиот ден одкако ке отидете одма да ве оперираат и дали боли дали е страшно поззз и фала
Здрави феминки прашање до сите оние кои што имале искуство со операциа ( зараснат нокт во местот ) знаете за што зборувам одкако матичниот ке ви даде упат за операциа дали претходно одете на некои испитувања и закажувања или може истиот ден одкако ке отидете одма да ве оперираат и дали боли дали е страшно поззз и фала
^ мора да се закаже операцијата, се зависи до докторот...како ќе те сработи. Јас пример имав лошо и болно искуство.
зошто лошо те молам ако сакаш нешто подетално објасни ми што како беше . свати ме како мие скаам да знам па ако имаш време те моплам раскажи ми и пообјасни ми благодарам многу се надевам сега си добро
Моја другарка имаше проблем, и ооперација не би ти препорачала од причина што после можно е да дојде до неспојување на ноктот со новиот дел и триста слични работи. Би ти советувала да најдеш под итно козметички салон кој знае и работи со ова (зборувам да не те третираат козметички, турпирање на нокти и сл), и ќе си куртулиш. Распрашај се по салониве и објасни за што станува збор.
ама јас мислам дека нема некој голем ризик бидејки не ти го сечаат целиот нокт туку самно она делче кое што е навлезено во месото