Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со ноктите на нозете

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од delvi, 19 септември 2010.

1. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Па ми закажаа операција за во петок и тоа е тоаа... :D А да прашам, дали боли кога ја ставаат анастезијата? Имам правено операција на уво со локална анастезија и болката беше минлива и се трпеше...

By the way: Тие што имаат ист или сличен проблем како мојот а не сакаат да одат ''под нож'' дома правете абетадински купки т.е во три литри млака вода ставете три супени лажици бетадин (јод) и држете го болното место 10-15мин. три пати на ден. Мене ова многу ми помогна за 3 дена отокот се повлече, гнојот излезе но сепак се одлучив на мал хируршки зафат бидејќи ова не ми се појавува прв пат и решив да го средам еднаш засекогаш.

Последна измена: 6 јули 2015
  2. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    јас правев операција и боли малце едионствено кога ти ја ставаат анестезијата, ама не е страшно, кратко трае , после нишо нема да осеќаш, иначе кај мене операцијата траеше 15-20 мин

На Valencia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Kога се оперираше? Сега ноктот како е? Колку време одеше на преврски?

4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    денес :D, за 3 дена на контрола ми рекоа, а за понатаму као ќе биде ни ја не знам
    сеа ми е у завои целиот, едвај одам :(

5. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Ќе ти пишам ЛП, ако можеш одговори ми. :)

6. Mrs.Bella

Mrs.Bella Нов член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Valencia, јас првиот пат го извадив само половина нокт и пак ми порасна. Бев повторно на операција го извадив целиот нокт ама безуспешно, еве повторно ми се направи. Ќе треба пак да одам :( Извади го целиот нокт, моја препорака така е посигурно дека можеби нема да зарасне пак во месо...

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.397
    Јас се оперирав пред месец дена и мн убаво си зарасна раната.Со локална анестезија ставена во прстот.Постапката траеше околу 20 мин ,не боли ич само језиво е за гледање.Јас лежев само еден ден дома после нормално си одев.Два пати бев на преврска.

8. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Вака, веќе имам пишано во темава дека ми закажаа операција но ништо не бидна од таа операција. Легнав на маса, ме спремија доаѓа докторката гледа и викаа: Аа, па ова не е за операција ајде оди си дома! (а тогаш ми спадна отокот бидејќи истече гнојот и не изгледаше многу лошо ама ме болеше) И еве го сега пак ненормално ме боли, пак се насобра гној и ужасно мириса, значи ги мијам нозете со што уште не ама кога го чистам ноктот одоздола многу непријатно мириса. Не знам дали пак да појдам на лекар. :(

9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Пробај со грицкалка да го подигнеш ноктот над месото, ако можеш сецни го, а ако имаш на ќошето на ноктот мевце излезено и не можеш да го извадиш ноктот, т.е многу ти е навлезен поарно иди на лекар. И за миризбата и ја го имав истиот проблем, и после миење мирисаше како нешто скапано, тоа мислам од гнојот, барем со солена вода и бетадин миј го да го дезинфицираш. Ја тогаш отидов пошо сама не можев да го извадам, требаше месото да го откорнам за ноктот да го исечам, и цело време ми крвареше и гноеше.
    Значи пробај прво сама, ако не бидува, па на лекар....

10. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    @Valencia мене ако ме прашуваш, ништо не пробувај дома сама. Најверојатно нема да го исчистиш убаво, само ќе трпиш болка.
    Овој пат побарај друг доктор што нема да те врати од операциона сала, ти си решила да го извадиш, а сам од себе ноктот нема да се повлече сигурно.

11. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Мене ноктот не ми оди во месото да речеме негде при крај па да можам со грицкалка да го поткренам туку погоре што нема шанси јас таму да чепкам. Препорачајте ми некој/а доктор/ка со кој/а сте имале добро искуство бидејќи ова не се трпи. Се разбудив од болка сега и ми иде да го искорнам цел нокт...

12. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Jas ne dozvoluvam mn da mi porasne bidejki posle potesko go vadam,prethodno so cackalica ili so nesto ostro go podigav i go kinev,no sega si kupiv zakosena noktarica i bel den vidov polesno i bez bolka gi vadam posle samo hidrogen stavam i toa e toa.A brat mi bese na operacija i noktot nikako da mu porasne neznam zasto

13. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Devojki dali ima nekoja iskustvo so tvrdi nokti na nozete.Drugarkami mn i se tvrdi,debeli i beli devojkata odvaj gi sece,baska kosinjata vo meso i se pikaat pa zasto se tvrdi i debeli maka trga dodeka gi izvadi,i ja preporacav mojata noktarica no od sto se debeli nemoze da gi pregrabi,ako moze nekoj sovet ili nekoj lek stvarno nez kako da i pomognam ja stram da nosi sandali ili nes otvoreno nonstop e vo patiki fala vi odnapred pozz

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.003
    Допаѓања:
    33.806
    Јас операција на ноктот пред некои 3-4 години. Буквално накриво ми растеше и ми одеше во месото, и фала богу од кога ја направив операција добар ми е, ама многу ми е лошо ако го ударам некаде и после може 15 минути не ми престанува болката. :(

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Касно одговарам, ама мора да оди на лекар да види да не има некоја габична инфекција. Прво кај матичен, па со упат кај кожен лекар, а таму ќе и кажат што да користи. После тоа редовен педикир и не би требало да има проблеми. А ако и враснуваат ноктите во место, тоа можеби со операција би се решило.

16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ok fala mn samo se plasam da ne se geni i na majkai i se takvi no sepak neka proba bar ke znae na sto e

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.582
    Допаѓања:
    201.801
    Мора да проба, нема што да изгуби :)

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lady V

Lady V Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30
    помош...се сопнав, малку беше пукнат и се докрши....што да правам???? Не ме боли, но сигурно ќе зафаќа на чорапи, хулахопки, му ставив фластер, па се надевам дека нема да се докрши...што да правам незнам ;(:sweat:;(

Прикачени фајлови:

19. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ako mozes isturpaj go poleka da ne zakacuva a potoa kako rasti samo pravilno seci go

20. Lady V

Lady V Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30
    од страната на кожата ми се поткреваше, му ставив алкохол и како да омекна ноктот, кога го поткренав малку видов дека имало танок слој на нокт под скшениот дел, и го пресеков...сега некако чувствително ми е местото ... му ставив алкохол и го заврзав со ханзаплас...ќе видиме што ќе биде....;(