1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со срцето и дишењето

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од maja97, 1 декември 2009.

1. maja97

maja97 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Vo posledno vreme 4uvstvuvavm kako srceto ili zabaveno ili zabrzano mi 4uka.Pokraj toa tesko se izdisuvam,ponekogas mi se slu4uva da ne mozam da zemem dobro vozduh.Sto se odnesuva do spinejeto moze da se kaze deka i ne spijam poradi istite pri4ini.Cuvstvuvam kako nesto postojano me stega vo gradite...Bev i na doktor mi rekoa deka ke pomini ,seto toa e od stres,a za rabotata na srceto deka e normalna.Nz sto da pravam...ako imate nekoe soodvetno resenie pomognete mi so nekoj sovet

Ve sakam pozz :)

2. Mistik

Mistik Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    40
    So samo 18god???
    Pred se se se slucuva od STRES.Si go imala vo posledno vreme???
    Samo nemoj da mi kazuvas deka e ljuboven....
    E potoa ke prajme muabet.

3. Ivanaina

Ivanaina Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Znaci vaka, mene potpolno mi se slucuvase istoto, doagase od ednata grada vnatre, i ne mozav da disam ni da spijam , znaci samo ti e od stres, veruvaj, gi pravev site analizi za srce, nisto nemav,mi bese od stres, taka da ti preporacuvam ako si imala nekoj golem stres da odis nekade na lekar so koj sto ke mozes da porazgovaras, i najvazno da pies vitamini, da jades zelencuk i ovosje, da pies b6 vitamin da setas vo priroda, da vezbas utrinski, da ne se nerviras za nebitni nesta, da citas kniga, da se relaksiras, mnogu e bitno da imas dobar son, toa znaci deka, dokolku ne mozes da zaspies, napravi vaka, prvo oladi si ja sobata da ne ti e mnogu toplo, vtoro zgasni gi site svetla, i treto disi dlaboko niz nos, ke vidis kako polesno ke zaspies, vozi velosiped, sreduvaj si ja sobata, no nemoj da se stegas uste povekke.....se nadevam deka nekako ti pomognav pozdrav

На zagrizena123, anab и TigerGirl им се допаѓа ова.
  4. majatri

majatri Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    36
    Devojce milo
    Nemoj za nisto da se grizis. Edinstveno nesto vo zivotot vredno za da stradas e bolest ismrt nedajboze.Te razbiram deka na tvoi godini mislis deka imas problemi ama gi nemas veruvaj mi ( za toa ke se uveris pokasno). Uzivaj si vo zivotot druzi se i gledaj da si go ispolnis denot so aktivnosti, a ne e loso i pesacenje (na samo). Mlada si za sedativi, a inaku problemov ti e tipicno na nervna baza i ke pomine. Poljupce

5. Amelie

Amelie Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    9

Stom lekar potvrdil deka ne e seriozno togas poslusaj gi sovetite i obidi se da se smiris. Toa sto si pod stres ja ubrzuva rabotata na srceto, a nedostatokot na son ja usporuva :worried:hock: mu pravis golem sok na srceto, obidi se da se naspies...misli na disenjeto dodek zaspivas a ne na rabotata na srceto ;). Se ke bide vo red :*

6. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.072
    proveri zelezo b12 i ffolna kiselina

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.751
    ми се случува премно често срцето да ми работи многу повеке од нормално си го осекам како ненормално ми чука и тешко дишам...неможам да пешачам повеке од 10 мин се заморувам а срцето ми чука дури и до 110 пати во минута и мислам дека ке ми пукне...незнам зошто е така

8. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Јас денеска се разбудив во 04 и нешто сабајле со страшна болка во горниот дел на градите (под клучните коски, на средина). Ме болеше и кога ќе се притиснев со рака на местото. Кога се обидував да земам воздух и да издишам ме болеше. Во текот на денот денеска ме олабави малку болката, но ми е страв вечерва да заспијам. Срцето најнормално ми чука и се се мислам дека ми е од незгодна положба во спиењето (кога се разбудив со болка бев легната на страна и ептен ги имав свиткано рамениците на внатре). Дали му се десило на некого ваква болка/ситуација??

9. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.721
    Ми се има случено истото повеќе пати. Можно е болката да е од положбата во која си спиела,или пак да е од стрес. Да не си била нешто изнервирана? Затоа што мене најчесто ми се случува кога ќе се изнервирам или пак сум под стрес и чувствувам силна болка во градите,не можам да издишам и срцето забрзано ми чука. Ако болката продолжи во наредниве дена посети лекар.

На Palchica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. EMILI1999

EMILI1999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2012
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    52
    Како што пишавте вие и јас си го имам истиот проблем, а имам само 14 години...
    Јас и тема отвориа ама не добив никаков совет, исто така бев на лекар и ми најдоа шум на срце и многу тешко дишам и кога ке неможам да земам воздух целата се сцрвенувам во лицето...
    Е сега немојте да викате дека ми е од стрес пошто ова ми се случува веке цела година, па ако сака некој нека ми даде совет!
    Ви благодарам однапред!

11. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    И јас имам голем проблем незнам од што не сум била на лекар, но од време на време ме стегне нешто како да ме прободе со нож го чуствувам тоа и позади на грб на местото каде што е срце, неможам да земам воздух ниту пак да мрднам, ме стега, кога легнам почнува да ми чука срцето брзо, исто така и кога спијам почне да ми чука многу брзо и неможам да се смирам и неможам да заспијам.Кога легам на левата страна си го слушам срцето и многу ми брзо чука, а не мислам на ништо ниту пак се замарам со нешто. Што да правам?

12. Proigraca

Proigraca Нов член

Се зачлени на:
    16 март 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali dozna sto e rabotata go imam istio problem

13. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.045
    Иди на интернист, ништо страшно, ЕКГ , Ехо не боли.
    Плус колку повеќе се фокусираш на тоа, толку поголема возбуда (страв) и пулсот повеќе се забрзува. Мене овој проблем од кафе ми се прави, мислам на пулсот. Може и желудник да е, од стрес...

14. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Пред неколку недели имав некое чудно чуство на стегање на градите и отежнато дишење.Се закажав на приватен кардиолог во Битола, ми рекоа дека имам многу мал шум на срцето (нешто во врска со аортната и митралната валвула), ми рекоа да не се заморувам и да не тренирам боди билдинг односно кревање на големи тежини.Си заминав дома разочаран за мојата состојба и само по неколку дена закажав нов преглед во Филип втори во Битола.Не му кажав ништо за предходниот преглед ме прегледаа и ми рекоа дека се е во ред.После прегледот му објаснив на докторот дека направив и друго испитување пред ова во филип втори и ми рекоа дека имам проблем во валвулите,мегутоа докторот вика се е во ред со валвулите кај тебе и нема валвулна инсуфиенција.Ќе прснев од среќа меѓутоа и полн со сомнеж кој е тој што е во право дали првото испитување или второто??

15. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.237
    Испитај се во Филип Втори во Скопје или Систина. Ако веќе те јаде сомнежот, а би ти препорачал, затоа што кај многу често се прават утки кога е во прашање дијагноза. Помалите градови имаат просечни доктори.

16. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Искрено да ти кажам моментално финансиската состојба не ми е баш најдобра. бидејќи во п
    Моментално финанската состојба не ми дозволува да одам СК, се мислам дали да одам во Болницата во Битола меѓутоа какво ни е здравството можеби до нова година ќе дојдам на ред.