Здраво дечки...Имам 17 години пред една година добив болки во тестисот таа болке траеше неколку дена и се јавив кај матичниот лекар каде што ме упати кај уролог отидов тамо и ме прегледа ми рече нема ништо малце сум имал отворени канали и ми рече да појдам за 3 месеци но поради оа бидејки имам варикоцела на другиот тестис отидов на контрола се погоди друг доктор(уролог)но пак имав болки во тестисот и тој ми рече исто.Потоа болките понекогаш ги имам по некогаш не и отидов кај приватен доктор каде штоме прегледа на ехо и тој рече нема ништо и сега нз што е работава зошто понекогаш ги добивам тое болки кај тестисот и понекогаш кај препоните,а и за варикоцелата да спомнам сега едниот доктор вели дека до 18 година треба да се опериса другиот вели немор и приватниот доктор рече дека не требало ако имам некогаш проблеми со плодноста тогаш сега не ве молам пишувајте однапред благодарам
Мартин555 мислам дека ние баш и неможеме да ти помогнеме,ако има некој што е повеке запознаат со тоа нека ти даде некој совет, најдобро советуви се со повеке доктори во врска со операцијата но ако веке двајца ти рекле дека не е неопходно да се прави операција до 18,можеш да почекаш.Незнам друго што би ти рекла Поздрав и се надевам дека ке бидеш добро
Здраво, секогаш после излегување со женска ми и после 1 час ме болат ужасно тестисите. Која е причината што е така? Апчиња некој за смирување на болката или воспалувањето како и да е. Имам 16 ипол години и прашувам да не имал некој сличен проблем.
Доколку не си сексуално активен, те болат за да се испразниш и олесниш. Напален си и ти треба вентил. Кога го нема вентилот, болката се појавува