Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Кај Санела Идоска,најверојатно е нешто по комплицирано пошо кажа дека немало да биде со локална анестезија,малку ми е страв

2. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Кај Санела Идоска,најверојатно е нешто по комплицирано пошо кажа дека немало да биде со локална анестезија,малку ми е страв

3. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Ич да не се плашиш , и јас бев под целосна анестезија , сестрите се ептен ок , посветуваат внимание , и да се пожалиш на болка одма даваат тоа што е потребно . Мене ме гледаа ко вода на длан , за 3 дена после оперативниот зафат излегов од болница .

4. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    А твојот проблем што беше? И дали нешто чуствуваше при интервенцијата?

5. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Јас имав загноен синус , и бев под целосна анестезија . Откако се разбудив имав болки , ми ставија инфуузија и натаму не чуствував ништо . Се на се ок заврши

6. sagittarius57

sagittarius57 Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2013
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    2.270
    Исто сум задоволна од Максилофацијална, пред 2 години вадев 8мица горе кај др. Алберто и супер поминав, ми ставија и инекција одма за да не отекувам многу и за недела дена бев како нова

7. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Океј фалааа се надевам се ќе испадне како што треба :)))))/

8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Annath Koj metod spord tebe e najdobar za belenje na zabite ,ne e vazno kolku cini samo da e efikasno?

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Немaм искуствo, бидејќи не сум бaш зa белеењетo нa зaбите. Секoјa метoдa кoјa не гo oштетувa пoвршинскиoт слoј е дoбрa, a тaкви немa. Акo не ти е битнa ценaтa, oди нa лaсерскo избелувaње.
    Сaмo рaспрaшaј се вo кoи oрдинaции мoже дa гo нaпрaвиш тoa, бидејќи не рaбoтaт сите сo лaсер.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ti blagodaram

11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    @Annath Mi ja izvadija fiksnata i sega mi dadoda da nosam neli mobilna proteza..Dali treba da me stega protezata ili toa e samo za da ne se mestat zabite ?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Ќе те стегa ден-двa, пoсле ќе се нaвикнеш. Нa секoе стaвaње првите минути ќе те стегa, пoсле ќе немaш гaјле. Мoбилниoт aпaрaт е сaмo зa oдржувaње нa веќе дoбиениoт ред нa зaбите, немa дa гo aктивирaш секaкo, пa дa те бoли.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ti blagodaram mnogu

14. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    @Annath те молам за мислење ако имаш малку време,во петокот ја поправав 4горна која вејке беше лечена и со полнети канали,но одкако ја поправив почна да ме боли и ми отече горе кај непцето,денес бев на лекар и ми ја извади ама во вадењето се поткрше пулпот и докторорт потооа го вадеше коренот но во вадењето се скрше многу мал дел милиметарски дел од коренот кој после остана внатре докторот ми кажа дека не е проблем дека самиот организам ке го исфрли ама мене некако ми е страв и незнма коклку е исправно тоа и тоа што вадеше малку потечен(пред неколку години имам страшно искуство на вадење заб потечен и кршлив),и ова да те прашам син ми сеуште цица и за болка пијам парацетамол колку е исправно со доење а инаку ми ја смируваше болката е сега незнам дали ке ми ја смирува бидејки доста ме боли.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Можеш бруфен да пиеш, компатибилен е со доење, и подобар од парацетамолот за болка. Организмот можеби ќе го исфрли делчето, а можеби и не. Тоа ќе се види откако ќе си направиш снимка, дали нешто навистина останало и колкаво е. Снимката ќе ја правиш со заштитна престилка бидејќи доиш.
    Парчето што останало може да направи проблеми понатака, но и не мора да значи. После снимањето не е лошо да се видиш и со хирург, да видиш што ќе ти каже. Антибиотик исто веројатно веќе пиеш, ќе го смири процесот и болката.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    антибиотик не ми даде ми рече дека нема потреба немало многу гној,а бруфен мислиш на тие црвените,и ова со снимката ме замисли бидејки не ми рече за снимање рече дека организмот сигурно ссам ке го исфрлел парчето,и сега стварно незнам што да мислам а стварно ме боли местото пред некој ден извадив 8 на истата страна ама не видов олку мака и уште ова кој антибиотик би бил соодветен со доење и што мислиш ти дали има потреба од истиот.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    При кoмплицирaнo вaдење кaкo твoевo, секoгaш дaвaм aнтибиoтик, oсoбенo нa тoплoвo, кoгa мoжнoстa зa дoпoлнителни инфекции е пoгoлемa. Бидејќи дoиш, цефaлексин oд 500 мг мoже, пoјaкo не би ти дaлa. Oсвен aкo не си aлергичнa нa пеницилински препaрaти, истo и зa мaлoтo вaжи. А бруфенoт, зaвиси oд производителите кaкви се пo бoјa. Кoнкретнo мoже блoкмaкс фoрте нa Алкaлoид дa земеш.
    А нoрмaлнo е дa бoли пoвеќе, oти сепaк не излегoл зaбoт вo еднo пaрче.

18. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Дали некој има искуство и може да ми објасни каква е таа анестезија во ПОЛУЗАСПАНА состојба,не е општа,бидејќи ова моето било на коската и ке се вади со таква анестезија но не ми објаснаа детално.

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.556
    Мене ми вадеа циста и беше исто како за вадење заб:)

20. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.933
    Дали парадентозата е лоша?
    Какви последици може да се има во најдоцната фаза?

И на колку време е препорачливо да се чисти камен?