Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @biGirl Мене 4ката ми се скрши, прво делче позади па после некој ден цел заб летна.
    Ќе ставам порцелански сега :|
    Што ќе ти е бетонирање стави си нов :D

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Fala na odgovorot :D

3. Agnesssss

Agnesssss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Ми извадија шеска со 2 анестезии но ниедна не фати доволно долу кај коренитее како без ништо да ми ги вадеа.сега на максило треба да ми вадат само заостанат корен.дали има разлика до анестезии?се плашам да не биде исто едвај се издржува споделете мислење или искуство

4. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Имам еден проблем со забите. Многу ми реагираат на студено. Чистев забен камен, но немаше подобрување. Користам снзодин паста 1ипол месец, но и од неа нема подобрување. Дали има некој друг начин или секогаш вака ќе ми останат забите?

5. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Jas na stomatolog nemav otideno edno 8 god jadev i jadam cesto jabolka i morkovi i zaboraviv kako e da e da se odi na stomatolog i na mene me bolea zabite na ladno toa ti e od vilicata ne jadi vo istovreme toplo i ladno i jadi toa sto ti kazav jabolko so luspa

6. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Cela dolna vilica me boli.Neznam dali e od nekoj zab ili shto.Obicno me boli nautro.Pred nekoe vreme se "fativ" sebesi deka ja drzam vilicata navecer zakleshtena.Imal nekoj nesto vakvo doziveano?

7. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    I mene dolnava vilica me boli a dole nemam ni rasipam zab ni nisto cwlo vreme osekam deka ke mi se podue imam bolka kako da sum se udrila vo nesto....inace mene me boli dole po rabot na vilicata

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Koga sum kaj ovaa tema da si prasam,od sto moze da mi krcka vilicata koga jadam toa mi se sluci pred eden mesec i eve uste ista sostojba:(ne deka boli ama me nervira ;)

9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    2.864
    Исти случај сум и јас,мене забарот ми рече дека не е ништо сериозно,обично крцка од некоја повреда ако некој те удрил силно или си се удрила во таа област

На irenadaniel му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Од мое искуство пред да се оперирам имав рутински преглед на стоматологија во државна. Докторот ми стави анестезија и не ми фати, не знам ни јас која е разликата. За разлика од ова пред оперативниот зафат и кажав на мојата забарка да понесат они нивна анестезија, па за време на операцијата уживав комплетно.

11. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Nemam nikakva povreda,bukvalno od nigde nikade :(

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.555
    И јас имам проблем со вилицата,поточно имам во зглобовите.Еве една година сум по лекари,на ОРЛ.Имам страшни болки во ушите,и ми рекоа дека морам да одам на стоматолог за да се види состојбата на зглобовите.
    Некој да не имал таков проблем,па да ме утеши и да ми каже што треба да се направи со зглобовите.Малку сум упаничена,да не треба операција да се прави?

13. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Idi na maksilofacijalna vo drzavna , po strucni se za vakvi sostojbi nego li obicen stomatolog

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.555
    Со упат се оди тамо?

15. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Da od maticen stomatolog

16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    7.555
    Не верувам дека ќе ми даде упат:(
    Денеска бев и не ми спомна за Државна.Јас побарав да направам панорамска снимка,она ме убедуваше подобро да одам на приватно,пошто на државно треба да чекам 1,5 месец.
    Ми препорача таблети,за опуштање,и вика дека ќе ми биде подобро:x
    Мојата матична отишла во пензија и оваа е нова.
    Ич не сум задоволна со нашево здраство,ама што да правиме,во Македонија сме:tmi:

17. black-angel

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    4.644
    Smeni ja dokolku ne si zadovolna , i koga ke pobaras treba da dade upat a ne da se ubeduva so tebe , za tvoe zdravje e

18. Lady V

Lady V Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30
    Ми падна пломбата на забот и отидов да ми стават нова, но докторот ми рече од храна што навлегувало во него бил прирасипанн и ајде лек ќе ставиме....ми стави цинк оксид и рече дека тој бил за да се зацврсти ѕидот затоа што бил танок, после еден месец отидов како што мми рече, но имав болка при ладно и му кажав, ми стави друг лек и ми рече исто по еден месец да појдам пак, па така еве денес бев и му кажувам дека пак ме боли на ладно, но во споредба со мминатиот пат ова не е ништо и ми стави друг лек...како во тубичка од паста беше зелен по боја и ми рече по една недела да појдам...но сега имам еден проблем...еве неколку часа од кога бев и како да ме чеша забот, не е класична болка, ама премногу ми е нервозно, значи премногу, незнам како да опишам, како да ми смета нешто во забот, како да имам нешто што не треба да има...незнам што да правам..се напив аналгин ама не е за тоа....дали има некој слично искуство? дали е нромално вака да ми биди? дали ми е вака од лекот? дали дека денес работеше на забот?

19. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Нормално е од лекот да те чешка, а ако не се поднесува исчеткај го со четка и плакни ја устата со сода бикарбона.

20. Lady V

Lady V Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    30

Два пати се измијав заби...ама сега се мислам можно е и непцето да е пошто малку ми го чепна и крв почна да течи...да ми го испираше местото со хидроген...фала за одговорот :)