Проблеми со устата и забите

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by kristii, Apr 22, 2010.

1. macufce

macufce Истакнат член

Здраво феминки. Пред 4-5 години правев операција на кецот.(бидејќи на 7години имав паднато и го имав пукнато забот,па на 17 години ми се јави реакција на забот и морав да го извадам коренот). Со тек на времето ми потемна забот,а страшно ме нервира тоа. Е сега,моето прашање е, според Вас што е подобро : да ставам еден заб (оној со шраф) или двата кеца и двете двојки (коронки,или како и да се викаат). И од која стоматолошка ординација сте задоволни. предлог...? :)
    Имајте убав ден.

2. mari_sa

mari_sa Истакнат член

Некој да препорача добар стоматолог во Скопје?.

3. mariz

mariz Форумски идол

Може да ми препорачате добар орален хирург, се работи за сложена операција и ми треба некој страшно добар!

4. La niña

La niña Активен член

Дали растење на умници може да предизвика реакции во други делови од телото како инфекции и воспаленија?

5. Dolores93

Dolores93 Истакнат член

Дечки дали на некој му сечеле непце заради простор за осмица и дали боли ?

6. Anie93

Anie93 Популарен член

Имал некој од вас гангрена на заб?

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Jas , i na kraj go izvadiv ne vredese da se leci

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас не би ставала со штраф. Многу е комплицирано и не се знае како телото ќе ти го прифати новиот гостин. Оно они ги препорачуваат ама мене ми е страв искрено. Јас сум задоволна од Весна Дент.

9. Anie93

Anie93 Популарен член

Може малку поопширно да ми кажеш како е процесот на лечење?

10. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

Struganje , cistenje i otvaranje na kanali so edni iglicki , seto toa so anestezija bese . Nekolku pati mi stavaa lek ama nekoj efekt i nemase , pa otidov na Stomatologija na klinika i brzo mi go izvadija bez nekakov problem

11. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Јас познавам прееедобар стоматолог,значи човеков има ептен лесна рака и се гледа дека е доста образован,колку заба ми има спасено и колку пати сум поминала бесплатно и за чистење на заби итн.да не го најдев не знам што ќе правев,бидејќи денес и онака има забари колку и фризери,само знак прашање кој навистина ќе ти помогне,без да гледа пари да ти земе и ај чао.Ако сакаш број пиши ми во пораки да не испадне реклама правам ама ја сум презадоволна од тој забар ,не би го мењала за други.

12. mariz

mariz Форумски идол

Дали некој од вас носел вакво апаратче? за колку време шири вилица и дали боли?? инаку носам фиксна, денес ми извади дел од фиксната за нареден пат да ми става хиракс (ваљда така се викаше).
    hyrax.png

13. Hana Montana

Hana Montana Нов член

Draga Mari_sa SAMO NEMOJ KAJ ALEKSANDAR KOVACEVSKI-IMPACTA DENTAL na ul. Vodnjanska... pred 2 godini mi vadese umnik i pri 2 rentgen snimki mi go povredi nervot! stravotni maki se toa, a nikoj nema da te predupredi... ne te zaplasuvam, veruvam se ke e vo najdobar red, NO ima i takvi od koi TREBA DA SE PAZIME, jas uste sum na antidepresivi i sedativi od tie neizdrzlivi bolki, a zabot bese celiot izrasnat i potpolno zdrav, no resi da go vadi BEZ PREDUPREDUVANJE.... baraj povozrasni iskusni hirurzi.... jas nastradav, nikoj da ne pomine niz toa sto pominav jas... samo te predupreduvam, ne sakam da te zaplasuvam... srekno! :l:

14. Hana Montana

Hana Montana Нов член

Ne mozam da Vi preporacam kade da odite, no mozam da vi kazam kade da NE odite! pred 2 godini vo ordinacija Impacta dental vo Skopje na ul. Vodnjanska, pri vadenje na umnik hirurg Aleksandar Kovacevski mi povredi trigeminalen nerv, od togas izgubiv oset na 1/8 od liceto a imam samo 27 godini... uste sum na antidepresivi od taa trauma sto ja prezivuvam... vadenjeto umnik e mnogu poslozen zafat otkolku sto go pravat i nikoj nema da ve predupredi sto e najstrasno! samo vaka nekoj sto propatil... barajte iskusni hirurzi, dokazani... specijalisti po maksilofascijalna hirurgija mozebi.... veruvajte golem del se neispitani! Srekno i bez paniki, tuka sum samo da predupredam, ona sto tie ne go pravat... Se najdobro

15. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Имам проблем со заб без нерв. 3-4дена веќе ме боли со некоја чудна болка и на топло/ладно. Пред 2 недели бев на забар немав ни камен, ни џебови. Од што може да биде? Која е процедура на лечење на заб без нерв? Да не треба да се вади забот?
    Фала.

16. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

istiot problem i jas go imav i mi go otvori zabarot samo i mi go pravese i mi rece moli se samo da ne te boli sega i sreka nemav problem inace i mene isto me bolese na toplo ladno

17. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

A i stom veke si bila na zabar zasto ne ti go napravil/a zabot?

18. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Кога бев не ме болеше. пред неколку дена почна да ме боли.

19. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

epa ne veruvam deka doslodo vadenje :) mene mi go napravija

20. baby dool

baby dool Истакнат член

Седум дена после вадење и уште боли местото и не е убаво зараснат .. има ли некој такво искуство