Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Па за вадење фала богу не сум вадела до сега за да ти кажам цена..за бломбирање 900 денари, ама естетски се,значи нема да ти се познава дека забот е правен воопшто,и што е најважно ти посветуваат внимание,не сакам да испадне дека им правам реклама ама колку се мачев со забиве за една недела се ми направија,дури и ми спасија заб што беше за вадење со операција (со што сум сигурна дека повеќето стоматолози би рекле треба да се вади и готово) иначе за правење е 200/300 денари лекот мислам дека,иначе докторот е специјалист во Бугарија има специјализирано,доколку те интересира уште нешто,слободно пиши :)

2. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Се согласувам потполно со biGirl денес има стоматолози исто колку и фризери.

На perla24 и biGirl им се допаѓа ова.
  3. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2013
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    Знае некој каде може да се најдат четки од Oral B за менување на електрична четка? И која цена се отприлика?

4. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Луѓе ќе може ли некој што разбира да ми помогне ? На непцето од горната вилица ми искочи нешто како бубуличка , и ставав метиленско плаво неколку дена и малку беше се повлекла, но сега пак се врати во првобитната состојба и ставив пак метиленско но веќе не делува. ;/ Осеќам блага болка на допир.. Што може да е ова и што друго да ставам??

Прикачени фајлови:

5. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Оди на стоматолог некој од приватните и ќе ти кажат.

6. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Немаше да прашам овде ако беше така. Ако некој се разбира да ми каже ако не друго со што можам да го премачкам освен со метиленско , што има иста функција???

Последна измена: 5 февруари 2017
  7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Ова мене ми личи на фистула што значи имаш некаков процес па гној си тече од тука и затоа се појавува и повлекува. Ќе мораш да си одиш на стоматолог да се отвори забот и да се препише антибиотик.

8. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Благодарам за мислењето. Ќе може уште нешто да те прашам , по можност во ЛП?

9. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    545
    Извини малку каснам ама ако имаш уште прашање, повели во ЛП :)

10. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.777
    Допаѓања:
    2.091
    Имам 7ка со лек, и заприметив од неодамна непцето околу забот ми е зацрвенето и од него како да тече крв. Непцето исто ми е зацрвенето и околу 6ката но натака сите заби ми се поправени и здрави па ме загрижува зошто и околу нив е така. Го прашав стоматологот ми рече дека тоа поради што 7ката е расипана и треба да се прави, лекот ми стои 2 месеци рече дека ќе остави да видиме дали ќе почне забот да боли. Досега нема ништо но ме загрижува тоа што е црвено и тече крв. Од што може да биде? Загрижена сум ме фаќа паника :(

11. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Имам голема забоболка долна вилица измеѓу двата последни заба, вака неможе да се види ништо, нема некои надворешни видливи промени на забот но ме боли, ги усчеткав убаво, со чај од жалфија испирање на устата, го користев и гелот гингивал, колку што видов непцата се црвени како воспалени, дали има некој забен џеб што ќе е незнам, некој совет, чаре не ми се иде на дежурен во поликлиникиве, а вака до понеделник неможам да издржам, некој совет дајте ве молам

12. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    здраво.. ме интересира што мислите за фасетите ламинати за заби.... кој е најдоар за нивна изработкаљ во прилеп и секако цената колкава им е? читав дека со неколку посети настоматолог се средувала насмевката... мене ми се искривени 2 заби би сакала ако може со оваа постапка да се среди

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Веројатно еден од нив е расипан, ќе си се напиеш нешто против забоболка, вентор по можност.

На TRANSPORTER086 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Баш поради ваков сељацизам не ми се отвара фемина. Не знам кој треба да олади и да припази на говорот. Страшно е и срамота е за девојче како тебе,не те личи. Мислам дека ова што ми го препорача си го препорача самата на себе си. Веќе се ми е појасно. Убав ден и полека ќе рипнеш ќе ме тепаш.

На black-angel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Zalna vistina e toa sto NEMA DOKTORI vo ova vreme,sekoja cest od cel svet sto edvaj eden ili dvajca stv moze da se narecat doktori drugo se e nula dzabe im se diplomi!

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Благодарам за мислењето/советот, пиев аналгин поминува неколку часа па пак малце боли и така си игра мајтап со мене :)

17. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Луѓе дај ве молам помагајте веќе неколку месеци сум со овој проблем. Забен камен имам исчистено, поправив расипани заби. Непцата секогаш ми реагирале на студено, но не како сега откако ги направив сите. Премногу реагираат дури и водата да не е студена и не можам да ја издржам некогаш таа остра болка. Користам органско кокосово масло 20 минути на ден пред да легнам, но ништо не помага. На стоматолог ми рекоа од надвор се е добро значи проблемот е некаде внатре. Не знам веќе каде да се обратам.

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Ај сеа ако некој знае да ми каже, или пак @Annath ..
    На мајка ми и вадеа заб денес ама стоматологот и рекол дека и ставил памук со некаков лек на него
    Епа еве ја писка по дома, кога треба да го извади?:)

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.159
    Газа и ставил веројатно, се фрла после 15-20 минути, да престане крварењето.

Доцнам, ко по обичај.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Не..некое мало топче ( не знам што ама ситно) натопено во нешто..ама каде како зошто ми остана енигма..
    Газата ја фрли уште кога излеговме, после пола саат..
    Така објасни медицинсково лице дома:D
    Во секој случај, фала:hug: