Проблеми со устата и забите

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by kristii, Apr 22, 2010.

1. ladyh07

ladyh07 Истакнат член

Знае некој каде може да се најдат четки од Oral B за менување на електрична четка? И која цена се отприлика?

2. Anababe

Anababe Активен член

Луѓе ќе може ли некој што разбира да ми помогне ? На непцето од горната вилица ми искочи нешто како бубуличка , и ставав метиленско плаво неколку дена и малку беше се повлекла, но сега пак се врати во првобитната состојба и ставив пак метиленско но веќе не делува. ;/ Осеќам блага болка на допир.. Што може да е ова и што друго да ставам??

Attached Files:

3. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Оди на стоматолог некој од приватните и ќе ти кажат.

4. Anababe

Anababe Активен член

Немаше да прашам овде ако беше така. Ако некој се разбира да ми каже ако не друго со што можам да го премачкам освен со метиленско , што има иста функција???

Last edited: Feb 5, 2017
  5. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Ова мене ми личи на фистула што значи имаш некаков процес па гној си тече од тука и затоа се појавува и повлекува. Ќе мораш да си одиш на стоматолог да се отвори забот и да се препише антибиотик.

6. Anababe

Anababe Активен член

Благодарам за мислењето. Ќе може уште нешто да те прашам , по можност во ЛП?

7. le.dentiste

le.dentiste Истакнат член

Извини малку каснам ама ако имаш уште прашање, повели во ЛП :)

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Имам 7ка со лек, и заприметив од неодамна непцето околу забот ми е зацрвенето и од него како да тече крв. Непцето исто ми е зацрвенето и околу 6ката но натака сите заби ми се поправени и здрави па ме загрижува зошто и околу нив е така. Го прашав стоматологот ми рече дека тоа поради што 7ката е расипана и треба да се прави, лекот ми стои 2 месеци рече дека ќе остави да видиме дали ќе почне забот да боли. Досега нема ништо но ме загрижува тоа што е црвено и тече крв. Од што може да биде? Загрижена сум ме фаќа паника :(

9. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Имам голема забоболка долна вилица измеѓу двата последни заба, вака неможе да се види ништо, нема некои надворешни видливи промени на забот но ме боли, ги усчеткав убаво, со чај од жалфија испирање на устата, го користев и гелот гингивал, колку што видов непцата се црвени како воспалени, дали има некој забен џеб што ќе е незнам, некој совет, чаре не ми се иде на дежурен во поликлиникиве, а вака до понеделник неможам да издржам, некој совет дајте ве молам

10. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

здраво.. ме интересира што мислите за фасетите ламинати за заби.... кој е најдоар за нивна изработкаљ во прилеп и секако цената колкава им е? читав дека со неколку посети настоматолог се средувала насмевката... мене ми се искривени 2 заби би сакала ако може со оваа постапка да се среди

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Веројатно еден од нив е расипан, ќе си се напиеш нешто против забоболка, вентор по можност.

TRANSPORTER086 likes this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Баш поради ваков сељацизам не ми се отвара фемина. Не знам кој треба да олади и да припази на говорот. Страшно е и срамота е за девојче како тебе,не те личи. Мислам дека ова што ми го препорача си го препорача самата на себе си. Веќе се ми е појасно. Убав ден и полека ќе рипнеш ќе ме тепаш.

black-angel likes this.
  13. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Zalna vistina e toa sto NEMA DOKTORI vo ova vreme,sekoja cest od cel svet sto edvaj eden ili dvajca stv moze da se narecat doktori drugo se e nula dzabe im se diplomi!

biGirl likes this.
  14. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Благодарам за мислењето/советот, пиев аналгин поминува неколку часа па пак малце боли и така си игра мајтап со мене :)

15. IceCube

IceCube Истакнат член

Луѓе дај ве молам помагајте веќе неколку месеци сум со овој проблем. Забен камен имам исчистено, поправив расипани заби. Непцата секогаш ми реагирале на студено, но не како сега откако ги направив сите. Премногу реагираат дури и водата да не е студена и не можам да ја издржам некогаш таа остра болка. Користам органско кокосово масло 20 минути на ден пред да легнам, но ништо не помага. На стоматолог ми рекоа од надвор се е добро значи проблемот е некаде внатре. Не знам веќе каде да се обратам.

16. Dust

Dust Game Over

Ај сеа ако некој знае да ми каже, или пак @Annath ..
    На мајка ми и вадеа заб денес ама стоматологот и рекол дека и ставил памук со некаков лек на него
    Епа еве ја писка по дома, кога треба да го извади?:)

17. Annath

Annath Форумски идол

Газа и ставил веројатно, се фрла после 15-20 минути, да престане крварењето.

Доцнам, ко по обичај.

Dust likes this.
  18. Dust

Dust Game Over

Не..некое мало топче ( не знам што ама ситно) натопено во нешто..ама каде како зошто ми остана енигма..
    Газата ја фрли уште кога излеговме, после пола саат..
    Така објасни медицинсково лице дома:D
    Во секој случај, фала:hug:

19. Annath

Annath Форумски идол

Нема проблем. Ако не кажал кога да се вади, тогаш и веројатно не треба да го вади :D ако било кафено по боја, ќе си се ресорбира самото на местото.

Dust likes this.
  20. Dust

Dust Game Over

Синоќа ми кажа кога се прибравме ..
    Жива е, не ја боли веќе, а и ништо не видела во уста за вадење, изгледа од тоа ..нештото што го спомнуваш е:D смешна ми е кога објаснува, да ја слуша човек од некоја страна.

"Зема едно такво, па со тоа шпицастото го пикна таму ..ваму.. па со тоа сплоснатото не знам што, па па па...пааа итн". А јас како што имам уплав, смешно ми е:rofl:

:hug::hug::hug: