Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. GentleWoman

GentleWoman Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Извинете ако се повторувам со прашањево, не прочитав баш се' во овие страни, дали на некој ви се има случено да ве боли забот после пломбирање?

На scorpijagirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    Мене...прво ми стави лек па после неколку дена ми го пломбира. Забот не ми е умртвен. После пломбирањето ме боли на ладно, а докторот рече дека ќе боли околу еден месец па потоа треба да престане и дека тоа било нормално.

3. GentleWoman

GentleWoman Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    И јас носев лек некое време и тогаш не ме болеше, а сега откако ми го пломбира не можам да јадам на таа страна :worried: d

На scorpijagirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    39
    И јас не можам да јадам на таа страна...сеа ме боли повеќе отколку што ме болеше пред да го поправам...сега ќе чекам некое време да помине. Ако не ќе го умртвува.Ама се надевам дека нема да има потреба. Докторот рече во пракса 90% било успешно. Тоа е мојот случај,а дали е исто и кај тебе не знам. Поздравче

На GentleWoman му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Здраво,

Дали има некој искуство со парадентозно лечење на непцата, како ви било искуството и кои интервенции сте ги презеле?
    (Јас веќе одам на клиника, со игличка ми ги третираат два пати неделно и антибиотици пијам, ми предложија и некоја интервенција со плазма или со регенерирање на коската за која се двоумам дали да ја спроведуваме, околу 6000 ден била, не сум сигурна дали ми е потребна сега во моментов. Исто така и сама ги третирам со гингивал и четкање со лакалут и убава четка, конец, плакнења со с-ва..)
    Благодарам однапред, поздрав

6. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    591
    Подобро наместо лакалут,купи си пародонтах паста,повеќе помага и тврда четка.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Здраво, деновиве ми излегоа како бели брунчиња на внатрешната страна на образите, имам 2 и јазикот цело време ми е кај нив ми сметаат. Знае ли некој што е тоа и што да ставам да се повлечат?

8. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

На која основа ти дадоа таква дијагноза? Сите имаме периодични проблеми со непца кои се решаваат на разни начини, али твојава метода е преинвазивна.

9. amora.1234567

amora.1234567 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво,имам умртвена седмица,во понеделник ми рекоа дека треба да ми се чистат каналите на ,,живо`` бидејќи имав добиено инфекција и ми го лечеше забот.Докторката не можела со анестезија да ми работи зошто не можеле убаво да се исчистат каналите.Многу ми е страв.Може некој да ми го каже процесот како иде и дали боли?

10. amora.1234567

amora.1234567 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Мене пред 2-3 недели ми излезе едно такво топче од десната страна.Незнам со што може побрзо да се повлече но мене за неколку дена ми го снема.

На SofiMar_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Branka LK

Branka LK Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    45
    Епа имам неколку џеба поточно 4ри, кои достигнуваат должина од 2-3мм а на еден заб ми е и 7мм (тоа е дожината на игличето кое влегува во џебот http://www.drlolin.com/paradentoza/razvoj-paradentoze/ овде зирни ќе ти биде појасно).
    Плус направив и панорама снимка на која се гледа губење на коска, според нив.
    А немам кварење кога се четкам, не ме ни боли како што било случај кај некој со парадетоза.

12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    3.322
    може некој/а да ми кажи зошто кај некои луѓе се појавува склоност на кариес а да не е од наследен фактор? еве јас го иам проблемов уште од дете, плус единствена сум во целата фамилија со ваков проблем :| редовно ги мијам забите се трудам почесто да ја менвам четката за заби ама кариесот се појавува. е сеа не знам на колку време се јавува кај мене оти то е индивидуално кај секој, закажана сум на преглед по месец-месец и пол. иначе можи некој да одговори на прашањето шо го поставив погоре?

13. tteea55

tteea55 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    131
    пред еден месец вадев заб со операција зато шо беше деликатно местото и ми стави неколку конци, по една неделаа бев и ми ги извади конците ама пред два дена видов дека еден конец ми има забораено и на то место ми собра гној и ми напрај како топче и не ми зарасти местото и ме боли ко ке јадам ми ја трга устата од конецот, ме интересира да не е некој друг проблем освен конецот да ми кажи некој да не имал сличен проблем моментално пијам антибиотик за гнојот ама не ми се намалва топчето некако..

14. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Едно прашање треба да ги вадам 6 и 7,но и после две анестезии имаше огромна болка и ме пратија во државна.како е со докторите таму и што би можеле тие да направат

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    290
    Vaka znaci gore mi se izvadeni petkite.So tek na vreme zabite si se razmestija i sega kecovite mi se razdeleni i toa ubavo.Sto intervencija moze da se napravi za pak da bidat zalepeni ili doblizani .Dali nekoj imal vakvo iskustvo?

16. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    290
    Nikoj li nema da mi pisi so iskustvo???

17. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    Има ли пилот во авионов?! :bandit:
    Пред неколку денови ми се укочи долната вилица, од десната страна, ме боли и не можам да џвакам храна. Вчера ми беше подобро, ама денеска бетер. Амоксиклав не ми помага, кажете што да земам друго?!
    Расипан заб немам. Бев на стоматолог пред 2 недели. Ми расте 8ка.. можно ли е да имам некое воспаление?! Додуша и претходно ми се дешавало да имам расипан корен, а забот да е бел.. ама не можам да отворам доволно уста за некој да ми провери. Некој со сличен проблем да сподели некое лекарство колку да ми се пушти вилицава па да одам на снимање?! Стоматолог некој на форумов?! :(

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.587
    Да се самоцититам.. приметив дека тебе те тагнуваат најчесто @Annath ако имаш 5 секунди вишак да споделиш мислење би ти била бескрајно благодарна.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Колку време го пиеш Амоксиклавот?
    Мене најчесто за болки ми даваа и Ампилицин или Вибрамицин, ама сега и двата се на рецепти. Од одма амоксиклавот нема ефект може после 2-3 таблетки.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.158
    Мора дијагноза на забар. Не знам од што може да биде, а причини има многу. Може од прелада, од преголемо отворање на устата, растење на осмица поретко, ама не е исклучено. Преглед, и евентуално снимка би требало да помогнат за побрзо одредување на причината за укочувањето.