Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. David.wp17

David.wp17 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    51
    Zdravo. Sakam da prasam dali imate iskustva so pravenje mostovi vo bliznak dent vo tetovo. Ili da mi pofalite kaj so bi bilo kvalitetno pravenjeto most. Ako moze i sliki ako nekoj prael na kecot. Pozz i fala

2. Ivana_Mimi

Ivana_Mimi Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво... Имам прашање до оние коишто имаат ставено мост. Имено, едната горна тројка ми е извадена и сега сакам да ставам мост, како што ми кажа стоматологот мостот ќе биде на двојката, тројката и четворката. Ако сака некој да ми објасни како оди целата постапка и дали е болна? Односно дали боли самото стругање на забите, местењето на мостот и ме интересира дали од како ќе го истружат забот го умртвуваат нервот? Јас веќе бев кај забар но кога влегов од страв заборавив се што сакам да прашам? :) Сумирано прашањето ми е како оди постапката и дали е болна (посебно ме интересира делот околу болката) затоа што многу ми е страв еве веќе пет години се убедувам самаа себе да појадам да го решам тој проблем заради естетика :( Поздрав до сите

3. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Здраво девојјки , сакам да ве прашам нешто.
    Имав мала повреда во устата и докторот ми рече дека е од забите бидејќи ми се малку како шиласти па ќе мора да се истругаат. Дали може некој да ми каже како се вика оваа процедура , дали боли, има ли крв итн???
    Мислам оти рече дека ќе биде нешто како полирање.

4. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Сношти кога чистев заби со конец ми заглави конецот помеѓу 4ка и 5ка долу десно. Го извлеков на сила и утрово кога станав бев и уште сум потечена. Болки немам но отеченово страшно ме нервира. Што да земам за да ми пројде? На забар ќе одам денес после пладне па до тогаш да не шетам како тепана низ град...

5. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13
    Дечки да не има некој ставано пломба на предниот дел од забот ии ако да , од каде сте задоволни?

6. ThatKind

ThatKind Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    13

Не боли воопшто , само на долната ивица од забот ти поминува за да ги израмни и измазни. Мааалку ке се скрати забот , зависи колку ке струга

7. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    15.760
    Moze nekoj da mi kaze into mi e
    Kade e naj evtino vo Skopje da se naprai panoramska snimka na zabi, panoramska snimka na vilici i panoramska snimka lice od dvete strani prasuvam za cena?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Со упат само на Битпазар, инаку може по приватниве, Ендомак, Пикасо, Африм, 600-800 денари е. Како да слушнав дека во Пикасо е 600 ден. Ама не ме држи за збор. Инаку тоа е една снимка што ја бараш.

9. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    15.760
    Na bitpazar polinklinika neli?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Да. Ама се чека најмалку месец дена, да знаеш. Утрово баш гледав, првиот слободен термин беше на почетокот на октомври.

11. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.727
    Допаѓања:
    15.760
    Dali ortodontot moze da gi namesti krivite usni i asimetrijata na liceto neednakvata na obrazite i pod bradokot koi visi?
    Kako moze da se namesti to se vo normalna polozba?

Последна измена: 13 септември 2017
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Меките ткива само на пластика. А коската и забите може да се средат и наместат со соодветна апаратура.

13. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Не боли,а и да боли треба да се издржи болката,сакате се на готово направено без жртва,епа нема лесно во животот,анестезија ставаат кога ги стругаат околу 30мин мене ми стругаа еден заб.а местењето не боли

14. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Колку пари е чистење на забен камен , со партиципација?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    800 ден за сите заби.

На Pandora- му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Melodie

Melodie Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    318
    Која е подобра паста за заби за долгорочна употреба парадонтакс класик или парадонтакс со флуор?

17. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.668
    Мене со флуор повеќе ми помага некако,одколку класичната.

На Melodie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ана, има ли некаде листа со цени со сини картони да се најде? :)

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Еве овде http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=1249CF868FD35040AE26AFD905F3569B
    Овие се основните, а мојот ценовник брои 63 стоматолошки услуги, ова се десетината најчести.

На Βικτωρία и x.Daisy.x им се допаѓа ова.
  20. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Леле луѓе се тресам од болка:worried:Цело лето идам по заболекари и уште имам мака. Сега ме болат сите заби значи не некој заб конкретно ама многу ме болат и апче(вентор) не помага. Мислам ќе ми излезат сите заби особено предните(кец,двојка,тројка). Еве ги измив сега и цела се тресам не знам што да правам. Кај докторката бев во четвртокот ми рече осмиците дека ми се расипани и треба да се вадат но треба термин со докторот кој ја прави таа операција да направам и така оставивме за наредната недела. Сите осмици ми се испаднати освен доле лево. Други заби ми правеше летово, со ласер непцата ми ги смируваше, јас имав друга болка доле лево но немаше расипан заб таму и дури ја најдеме причината за болката пиев вентор(значи секојдневно). Ова сега болка на сите заби ми се јавува навечер и исто осетливи ми се премногу забите на топло и ладно. Не знам дали да пијам вентор бидејќи минатиот пат не ми помогна а друго што да правам не ми текнува?
    @Annath можеби некој совет?:(