Џебови меѓу забите, или од крајниците. Ама некогаш е и до бактериската флора во устата, не е кај сите луѓе иста.
Здраво. Замолувам некоја членка стоматолог да ми помогне. Пред точно 4 недели вадев умник со операција. Хирургот ми рече дека раната е шиена со ресорптивен конец и нема потреба да се вади на контрола. Е сега, како што пишав забот е изваден пред 4 недели а конците си стојат. Дали е тоа нормално?
Не сум стоматолог ама не ќе да е нормално. Оди да ти ги извадат, јас како што знам мене ми стоеа 6-7 дена.
Со лесно. Немај гајле ништо нема да осетиш. После напиј се кетонал за да не те боли кога ќе ти пушти анестезијата и стави ладно облоги додека ти е здрвено
Некој да каже искуство со ординација Вита-Дент во Ново Лисиче? Дали работат брзо, дали се внимателни, дали знаат да те опуштат ако ти е страв и слично. Поздрав.
Denes imav operacija apikotomija na gorna vilica levo zab petkata,samo uste malku imam otok i me boli malku mestoto uste mi e utrneto. Koncite kje odam da mi gi trgne doktorot naredniot ponedelnik. Mi dade lekarstva antibiotici makropen na 8 casa cela doza da ispijam i dve inekciii doksicilin denes edna primiv i edna utre i od utre da pijam serapeptaze 5 dena protiv otkok. Bev vo dental clinik Dentin pred poliklinika bit pazar doktorot Fisnik Kasapi specijalist oralen hirurg e mnogu dobar,fin i strucen doktor,prezadovolna sum od nego. Raboti so kniski i ima skluceno dogovor so fondot i ima dogovor so mojot maticen stomatolog so upat bev. Za apikotomija zema 1 000 denari. Mnogu dobro raboti mnogu pofalbi slusnav za nego i stvarno se uveriv go preporacuvam toplo ako nekoj ima potreba od oralen hirurg slobodno neka odi kaj nego nema da se pokae.
Колку чини Гингивал Ц и Генгигел? И колку е чистење непца со Фзо? @Annath или некој друг што знае Да пренесам на луѓе што немаат Фемина
Немам поим колку чинат тие гелови, ама првиот не е поскап од 200 денари, вториот може да е до кај 500. Чистење забен камен/дренажа на непца со фонд е 800.
Јас ја имам пробано, и ми омаше вкус на сапун и ментол, и не можев да го поднесам Подобро земи си на Колгејт плскначот на уста Овој искрено мене не ми се допадна