Сними го слободно, сите работат и снимаат без проблем, со закажување ако сакаш со упат, без закажување ако сакаш приватно. @***delfina*** си се консултирала со пародонтолог или само со општ стоматолог?
Само со општ, ако имате препорака за пародонтолог пишете ми, истражувам по интернет каде да одам, луѓево околу мене немаат ваков проблем и следствено немам од кој да чујам мислење
На клиника во Скопје има пародонтолози, баш специјалисти за таа проблематика. Со упат од матичен стоматолог може да одиш за консултација, да ти укажат на што повеќе да внимаваш. Сепак, општите стоматолози препорачуваат општи насоки за хигиена и одржување и вообичаено треба да има подобрување, ама ако нема, потребно е да се консултира специјалист и ако смета тој, да се направат и други испитувања. Некогаш проблемот со непцата не е само до устата, може да се работи за некој системски проблем, на пример, слабо железо, хормони, одредена терапија што се прима за некои хронични состојби и слично.
Здраво. Би сакала да прашам дали некој имал лошо искуство со стоматолошката ординација АПОЛОНИЈА што се наоѓа во близина на фискултурно школо? Ставав коронки во цела уста на сите заби . После скоро два месеци јас цело време чувстувам болки и пијам ефридол за смирување на болките мислам дека си го отрув и истоштив телово . Дали е ова нормален процес зошто почнувам нервно да попуштам . Живеам со болка скоро два месеци . Докторите ме убедуваат дека е нормален процес но би сакала да ве замолам за совет ако некој имал слично искуство . Ве молам пишете ми за совет .
Да направиш панорама и да си го смениш стоматологот. Дали се снимаше пред да ги направиш коронките или само така ти ги направија? Болки не треба да имаш, особено не после два месеци.
Не се снимав пред да ги ставам коронките . Стоматологот ме прегледа , јас во принцип постојано ги поправав забите ама имам проблем со ронливи заби . Ми рекоа дека поради тоа што се многу ронливи треба да се заштитат со тоа што ќе им се стави коронка .Но сега во моментов се чувсвувам како само проблем да си направив. Предходно немав болки во уста сега во денот минимум по два ефридола пијам одкако ми ги ставија.
Ќе направиш панорама и ќе видиш што е проблемот, болките не се без причина. Најди добар стоматолог, евентуално оди на клиника да ти помогнат, мора да има решение, не е во ред да се клукаш со аналгетици постојано.
Идев во Карпош 4 кај Тони,ама ди имам по озбилни проблеми а чивекот има мн пациенти и неможам да чекам.се префрлив кај жената што ми ставаше филери воедно е и стоматологот.Diamond dental & aesthetic карши олимпико,бивша систина тафталиџе.
Дали некој знае која паста е за заби кои лесно пукаат, се ронат и кршат? Имам супер заби ама ете си го имам овој проблем и не знам дали има некој вакво искуство? Хипстер, сега го видов твоето мислење, дали можеби пронајде решение?
Добри се нивните пасти? Мислиш дека го третира мојот проблем? Јас имам користено Колгејт, Лакалут актив и вајтенинг, доктор хаушка природна некоја ама не ми помогнаа нешто особено... Се мислев за курапрокс можеби ама отворена сум за секоја опција. Sensodyne ја купувам уште денес. Веројатно ми е потребно нешто што ја штити и зацврстува глеќта и има поголемо количество на калциум.... Ти благодарам од срце!
Пасти за избелување немој да користиш. Сензодин се медицински пасти, имам искуство баш со таа што ја препорачав, а Курапрокс не се лоши, од нив можеби Enzycal 1450 би била решение за твојот проблем. Ти треба витамин Д, флуор, витамин Ц, не само калциум.
Да прашам знам дека за правење заб мора да се стави анестезија, а дали се плака исто анестезијата или не? И која цена е?
Мислам дека се доплаќа за анестезија, не знам колку ама мене за правење заб никогаш не ми ставиле анестесија, само за вадење
Па јас знам дека ставаат и за правење не знам, мене докторката ми рече дека морало со анестезија. А исто знам дека и за вадење става, пошто мене ме боли кога вади заб многу. Само ме интересираше цената која е.
Анестезијата 300 така? Значи види јас прашав која цена е, пошто бев да правам два заба денеска, е сега знам има пломби од различни цени, овде кај што идам јас има од 400 и 600 денари пломби. Лани кога бев исто да правам ме праша од која сакам се одлучив за таа од 400 денари. А денеска кога бев она не ме праша од која цена сакам пломби, ми дојде чудно, обично прашуваат, ми зема све на све 1400 денари. Значи дека анестезијата сигурно е поскапа чим толку земала, затоа прашав, пошто тука не знам која е цената, а и не знаев дека и анестезијата се плака искрено. А сакав да прашам, само ми беше некако глупо, не знам.
Аа искрено ти баш евтино си поминала. Мене баш ме средија убаво со 1400 чудно. Што размислував баш сега сигурно овде е поскапа анестезијата.