Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061

Ако мора антибиотик, нека ти дадат некој кој ќе може да го пиеш. Кажи им да ти го сменат тој што ти го дале, ако имаш бактериска инфекција, не поминува без лекови.

2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Razlicni Bea,ne bese istiot antibiotik.
    Mozebi nesto dr moze da mi pomogne a da ne e antibiotik?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Тешко тоа. Има повеќе видови антибиотици, биди упорна да го најдеш тоа што ти одговара. И пиј ги после јадење, не на гладно.

4. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    @Annath дали може долните 2 умника да се извадат во ист ден или може да се појави некој проблем како на пр. Оток?
    Едниот умник многу почна да ми смета, цела слузокожа на таа страна ми е разранета:doh:

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Може, не дека не, кај нас никој не се нафаќа така. Од друга страна, како ќе јадеш ако ги извадиш двата во ист ден? Извади го прво тој што ти смета, после другиот.

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Zemav sprey za grlo anti- fiammatorio go koristev 4 dena po' 3pati i 3dena po' ednas...ne gledam nekoi golemi resultati.
    Denes ke odam Pak kaj maticna ama veke strav mi e da zemame dr antibiotik,pocetok na januer pieve 5 dena pa' 10 februar 2 dena :sweat:
    Stomak mi se prevrtuva koga pijam antibiotik:sweat:a od petok i glava pozadi desna strana mi boli:(

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Ако мора, ќе пиеш ако нема избор. Ако не грешам, во странство си, таму не ги даваат баш така лесно антибиотиците. Ама ете, во твојот случај мора, и ќе пиеш. И болката ќе се смири, и инфекцијата.

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Da Italia sum, faringite mi vikat deka e bez TT..
    Mi vikat bez antibiotik tesko deka le mine,mi rece Pola doza posle pojadog Pola dosa posle vecera(ova bilo doza za deca)
    Spored nea sum mn custvitelna pa' zatoa taka reagiralo...

Jas strav imam da pijam Pak :( Sama sum cesto doma so cerkite :( ke si polidam....
    I rekov da pravam analisi mi vika provaj so Pola doza Ako ti e Pak Loso ke pravime analisi...

E sega strav imamnogu da pocnam vecera Pak so antibiotik :(
    A pred Jadejne piev fermenti lattici za da nemam maka so stomak i Pak maka...

Tuku mi vika za glavata sto mi boli da zemam Tachipirina,jas ne zemav do Sega bidejki so antibiotik pa' i Tachipirina da ne bide poloso.,.........

Stvarno neznam sto da pravam

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Јас би ти рекла да ја послушаш. И пиј го лекот кога нема да бидеш сама дома. Од помала доза не би требало да имаш проблем. И лековите за болка може да ги пиеш, да ти олесни. И немаат никаква врска со антибиотикот. Не се плаши толку.

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Ti blagodaram,malce se plasma da ne pomesam pomegu antibiotik i Tachipirina pa' da bide poloso.
    A i od petok vecera vrat pozadi na desna strana so se glava mi boli i kako noduli na dopir.... Dalì od infiammazione e?
    Se nadevam ne e poloso nesto :(

Последна измена: 14 февруари 2022
  11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Цела горна вилица, мекото ткиво над јазикот ми е разранет, мртва гладна сум два дена, не можам нишо да внесам, пече, боли..
    Постои ли некое спрејче по аптекиве шо би можело да ја иблсжи болкава или барем да го убрза процесот на заздравување?
    Не се живее вака ;(

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    Од инфекцијата реагираат лимфните јазли, и нормална реакција е тоа. Ќе се смират кога ќе се испие антибиотикот.

Стоматидин раствор, или Нистатин ако е габично.

На Izaabella и girl-miri им се допаѓа ова.
  13. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105
    Здраво, имам 6ка правена пред 5 години со умтвување на нерви лечење и се по ред. Уште тогаш му кажував на мојот доктор дека забот пак ме боли не како порано пред да го прави ама осеќав некоја болка. Тогаш ми кажа дека најверојатно е од анестезијата или од тоа ште е работен забот и дека ќе помине. Сега правев снимка пошто сакам протеза да ставам едно за да ми се исправат забите но повеќе заради долната вилица што е многу навнатре. Е сега на снимката докторот виде дека тој заб е направен да, но под него се создало нешто ( незнам што пошто не го разбирам добро не сум во МК) и дека тоа треба да се очисти и тоа не е само под тој заб туку и до другите два до него и дека тоа ќе било нешто како операција пошто било малце комплицирано. Имали тука некој што има правено такво чистење или некој стручен да ми каже дали е болно тоа? Да се спремам психички. И дали може да ме боли вратот од истата страна само поради тоа?

14. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    10.389
    Oтечена сум oд 8ца, гoре-левo, едваj jа oтварам устата фoрсирам да jа вежбам.
    Пoчнав да пиjам антибиoтик и сераптoтазе oд вчера, за кoлку време има надеж дека ќе пoпушти oтoкoт?
    @Annath :(

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    За два-три дена ќе осетиш олеснување не може од одма. Јади полека,нешто течно.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.098
    Најверојатно останало нешто од живецот или пак гној. Ако е за операција бојле врати се во Мкд да те видат оти во странство за се мислат дека е за под нож.
    А инаку не е страшно со анестезија,мене ми остана корен внатре под месото заборавен и ми го извадија,само процесот траеше два часа и вилицата ме болеше.

На Tina-fina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.637
    Допаѓања:
    202.061
    За два три дена ќе пушти. Оди да ти го зачистат местото или договори вадење за да не ти прави проблеми понатаму.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.870
    Допаѓања:
    10.389
    Дoгoвoрив вадење ама да спадне oтoкoт. Фала :)

19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    1.123
    Девојки, имам носено фиксна протеза пред неколку години, од кога ја извадив носев такво силиконско ама после ми се скрши и го забаталив. Сега гледам забите не се како што беа после протезата..дали може малце барем да ги оправам ако ми направат мобилна?

20. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2019
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    105
    Така и мислев да дојдам кај нас и да средам, но почна да ме боли и така да ќе морам тука.:( фала ти на одговорот :) Значи да се стремам за два саата со " чаршавче" над очи :whew: незнам ни јас од што повеќе ме фаќа страв (facepalm)