Тешко тоа. Има повеќе видови антибиотици, биди упорна да го најдеш тоа што ти одговара. И пиј ги после јадење, не на гладно.
@Annath дали може долните 2 умника да се извадат во ист ден или може да се појави некој проблем како на пр. Оток? Едниот умник многу почна да ми смета, цела слузокожа на таа страна ми е разранета
Може, не дека не, кај нас никој не се нафаќа така. Од друга страна, како ќе јадеш ако ги извадиш двата во ист ден? Извади го прво тој што ти смета, после другиот.
Zemav sprey za grlo anti- fiammatorio go koristev 4 dena po' 3pati i 3dena po' ednas...ne gledam nekoi golemi resultati. Denes ke odam Pak kaj maticna ama veke strav mi e da zemame dr antibiotik,pocetok na januer pieve 5 dena pa' 10 februar 2 dena Stomak mi se prevrtuva koga pijam antibiotika od petok i glava pozadi desna strana mi boli
Ако мора, ќе пиеш ако нема избор. Ако не грешам, во странство си, таму не ги даваат баш така лесно антибиотиците. Ама ете, во твојот случај мора, и ќе пиеш. И болката ќе се смири, и инфекцијата.
Da Italia sum, faringite mi vikat deka e bez TT.. Mi vikat bez antibiotik tesko deka le mine,mi rece Pola doza posle pojadog Pola dosa posle vecera(ova bilo doza za deca) Spored nea sum mn custvitelna pa' zatoa taka reagiralo... Jas strav imam da pijam Pak Sama sum cesto doma so cerkite ke si polidam.... I rekov da pravam analisi mi vika provaj so Pola doza Ako ti e Pak Loso ke pravime analisi... E sega strav imamnogu da pocnam vecera Pak so antibiotik A pred Jadejne piev fermenti lattici za da nemam maka so stomak i Pak maka... Tuku mi vika za glavata sto mi boli da zemam Tachipirina,jas ne zemav do Sega bidejki so antibiotik pa' i Tachipirina da ne bide poloso.,......... Stvarno neznam sto da pravam
Јас би ти рекла да ја послушаш. И пиј го лекот кога нема да бидеш сама дома. Од помала доза не би требало да имаш проблем. И лековите за болка може да ги пиеш, да ти олесни. И немаат никаква врска со антибиотикот. Не се плаши толку.
Ti blagodaram,malce se plasma da ne pomesam pomegu antibiotik i Tachipirina pa' da bide poloso. A i od petok vecera vrat pozadi na desna strana so se glava mi boli i kako noduli na dopir.... Dalì od infiammazione e? Se nadevam ne e poloso nesto
Цела горна вилица, мекото ткиво над јазикот ми е разранет, мртва гладна сум два дена, не можам нишо да внесам, пече, боли.. Постои ли некое спрејче по аптекиве шо би можело да ја иблсжи болкава или барем да го убрза процесот на заздравување? Не се живее вака
Од инфекцијата реагираат лимфните јазли, и нормална реакција е тоа. Ќе се смират кога ќе се испие антибиотикот. Стоматидин раствор, или Нистатин ако е габично.
Здраво, имам 6ка правена пред 5 години со умтвување на нерви лечење и се по ред. Уште тогаш му кажував на мојот доктор дека забот пак ме боли не како порано пред да го прави ама осеќав некоја болка. Тогаш ми кажа дека најверојатно е од анестезијата или од тоа ште е работен забот и дека ќе помине. Сега правев снимка пошто сакам протеза да ставам едно за да ми се исправат забите но повеќе заради долната вилица што е многу навнатре. Е сега на снимката докторот виде дека тој заб е направен да, но под него се создало нешто ( незнам што пошто не го разбирам добро не сум во МК) и дека тоа треба да се очисти и тоа не е само под тој заб туку и до другите два до него и дека тоа ќе било нешто како операција пошто било малце комплицирано. Имали тука некој што има правено такво чистење или некој стручен да ми каже дали е болно тоа? Да се спремам психички. И дали може да ме боли вратот од истата страна само поради тоа?
Oтечена сум oд 8ца, гoре-левo, едваj jа oтварам устата фoрсирам да jа вежбам. Пoчнав да пиjам антибиoтик и сераптoтазе oд вчера, за кoлку време има надеж дека ќе пoпушти oтoкoт? @Annath
Најверојатно останало нешто од живецот или пак гној. Ако е за операција бојле врати се во Мкд да те видат оти во странство за се мислат дека е за под нож. А инаку не е страшно со анестезија,мене ми остана корен внатре под месото заборавен и ми го извадија,само процесот траеше два часа и вилицата ме болеше.
За два три дена ќе пушти. Оди да ти го зачистат местото или договори вадење за да не ти прави проблеми понатаму.
Девојки, имам носено фиксна протеза пред неколку години, од кога ја извадив носев такво силиконско ама после ми се скрши и го забаталив. Сега гледам забите не се како што беа после протезата..дали може малце барем да ги оправам ако ми направат мобилна?
Така и мислев да дојдам кај нас и да средам, но почна да ме боли и така да ќе морам тука. фала ти на одговорот Значи да се стремам за два саата со " чаршавче" над очи незнам ни јас од што повеќе ме фаќа страв
Нема од што страв ќе те боцнат и ќе уживаш,ништо нема да осетиш за време на процесот. Ако те боли и имаш оток барај нешто да ти спадне отокот прво па после. Затоа што мене овде ми вадеа на мал оток и си заработив инфекција. Така да,само опуштено и не се плаши.
Здравоо, пред две недели ставив лек на заб требаше да идам после недела дена да ставам пломба, не отидов и сега ми падна лекот и ми остана отворен заб. Во друг град сум моментално. Дали некој знае што можам да ставам да не ми е отворен или што да купам од аптека додека не си отидам? Плис хелп :/