Испитсње на устата со Сода бикекербона, илу 3% хидроген без голтање, и секое сабајле мстење во ладно цедено сомчогледово 10мин и плулаш, и грицкање каранфилчиња најдобср антисептик
Пробај со јаглен неколку дена, испитај хелико. Исфрли шеќер, се што е благо, благо млеко, бел леб... Јади компир ориз, јогурт пробиотски... Па отом потом ке се види
Се купува од аптека активен јаглен капсули, има многу да ти пишувам за ова сум имал проблем сум го решил ама ова ти е доволно за почеток... Да видиме дали е моментално нешто или ке треба да го решаваме малку подлабински... После идеме на метода калинка, сончогледово масло, кориандер, сок од зелка и многу други финти... Уживај се решава
За кислеини во желудник е тоа сигурно? си го преместив мислењето во друга тема за желудник ми е мене.,..
Да прашам извадив забен камен со чечкалица навлезен во месото на горната вилица. Ме болеше и ми крвавеше месото, сега ме плаши да не се инфицира? Инаку имам мостови,и баш таму ми влага воздух. @Annath
Da vredi super kje pomines, od iskustvo ti kazuvam nema ni da osetis, odi prvo kaj maticen stomatolog i baraj da ti dade priroriteten upat za vo Pzu Dentin kaj oralen hirurg doktor Fisnik Kasapi od 900 do 1 500 denari se plakja pozz
Нема да се инфицира, плакни со Стоматидин или Листерин неколку дена, масирај го непцето надолу да се врати назад.
Колку време после операција(неповрзана со забите) смее да се оперира и вади умник? Исто така ако можете да ми препорачате доктор на максилофацијална за истово
Од саботата до сега е подобрено. Фала ти. Колкав каменец излезе со денови мислев дека при четкање забите сум го потфатила непцето.
Ќе си консултираш ортодонт, оти се зема предвид целокупната ситуација. Да се види меѓусебниот сооднос на вилиците, т.е загризот и висината, поставеноста на забите во низата, видот на прогенија, ако има потреба и соодветна снимка, т.е телерентген да се направи за анализа. Секој случај е приказна за себе.
@Annath си имам мака, терминот ми е дур во понеделник, морав да закажам. Носам веќе 9 месеци навлаки, редовно ги четкам, и ги мијам со Листерин. Меѓутоа утрово имав силна болка, не се трпеше па пиев кафетин. Болката е на непцето, а се забележува и оток, устата едвај ја отварам и едвај јадам. Дали има шанси да e гнојна кеса? Збунета сум, сите заби ги поправив пред да ги ставам навлаките, а некои дури и вадев. Здивот дури почна и да ми мириса. Каква е постапката ако е гнојна кеса? Има шанси да ги извадат навлаките? Ништо не ми е јасно.
Може џеб да е, а може и од заб да се случува ова. Со преглед и снимка ќе се утврди точно што е проблемот. Ако е до забите, проблематичниот заб може да се отвори преку навлаката и да се лекува, ако веќе не е лекуван. Ако е лекуван има други опции, ама зависи и за кој заб се работи. Ако има потреба и ќе се извадат навлаките, ама пак ќе кажам, без детален преглед и снимка не може да се каже што точно ќе се прави.