Ако е метал керамичка навлака, можно е да пукнал порцеланот. Ама да не нагаѓам, види со забар за што се работи.
Доколку треба да се менува навлаката (бидејќи до неа имам уште една) дали ќе треба и 2 те да се менуваат или само едната?
Samo da vi kazam deka imam uste eden plombiran nedostisten zab od Socialdent Dr.Baara. Sum pisala i pogore, ke pisam pak. Nikogas ne bi ja preporacala taa ordinacija, na nikogo.
Кажете ве молам сакам имплант да ставам, дали се удобни, за еден ми треба, не е евтино затоа сакам да знам, не познавам некој кој има па ајде овде да прашам иако знам дека сите сме различни, не би сакала да фрлам толку пари во ветер ако не се удобни и прават проблеми.
За имплант не е така едноставно,постапката е сложена пошто сепак е метал и се зависи како твоето тело ќе го прифати страното тело.
Најважно е стоматологот да е хирург - ако си млада - не брзај ! Др Трајковски Ѓорѓи карши Рамстор ! (над Зегин) 02 3227111 Пристоен со цени !
Здраво на сите, јас неќна се жалев на синусна болка, кога уствари од забите била цела болка. Причината е голем забен џеб. Болката се движеше до коската горе, и беше интензивна. Вчера е чистен џебот, денеска пред 2 саати исто така. Препорачан ми е Гингивал гел два пати во ден,редовно жабуркање ,и редовно четкање на забите ( иако редовно ги чекам забите по неколку пати на ден) . Правена е ренген снимка Вчера, се гледа дека е здрав забот, па се трудиме да се излечи. Кажете некоја квалитетна паста и четка за заби од која сте задоволни, да си купам
Lacalut multi efekt pasta i lacalut aktiv tecnost vo crveno šišence se gratis 2 šišenca, ima akcija vo tineks 163 denari pozz
@Annath да те прашам. Понеделникот го вадев првиот умник, меѓутоа анестезијата не ми фати убаво и целата болка ја чувствував при операција. Докторот воопшто не почека за да почни да дејствува анестезијата (макс. 7 мин откако ми ја стави, ме зеде во операциона сала). Притоа сестрата ужасно ми ја истегна вилицата и имам модрица на оперираната страна. Дали мислиш дека докторот требаше да почека, или сепак требаше да примам појака анестезија?
Требало да почека. Анестезиите се тие, појака, послаба нема, се зависи од аплицирањето како и од анатомијата. Кај некои луѓе треба повеќе време да фати, евентуално поголема анестезија. Ќе пројде и ова, а за следен пат барај си да почекаат, евентуално две анестезии нека ти стават.
Квалитетна паста квалитетно средство најубаво од се е што не ставаш никаква хемија во уста и ги штитат забите, не е проб да ти остане од пастата помеѓу забите, бидејќи има глина која ја вади заостаната та храна помеѓу забите а за непца да не зборам, мене многу ми помогнаа
Ти Благодарам многу, ќешки да видев порано, више земав Лакалут сензитив, Лакалут за испирање на уста, Гингивал , и посебна некоја четка за четкање. Ти имаше проблем со непцата ,или ? Мене сега ми се појави џеб ,па да видиме колку ќе се излечи.
Река крв имав од непцата, користев гингивал и јас, да ама на почеток само ми беа ок после иста приказна, користев paradontax, исти случај, сменив четка за заби дрвена купив, природна паста и средствово, искрено ова средство е многу јако, другарка афти имаше и се повлекоа, јас веќе 2 години го користам, ги стабилизирав непцата после 5 месеци редовно користење, (не одеднаш) сега фала богу четкам и со конец капка крв немам, многу е важно и каква четка користиш исто, повеќето предлагаат мека за воспалени непца, јас тврда користев, сега бидејќи ми се ок прејдов на мека, мене тоа ми помогна, од мое искуство.
И јас додека се четкам некој пат имам крв , ама не мислев дека е нешто сериозно тоа. Тадури мислев и дека е нормално. Направив скрин шот на ова што ми го кажа, кога ќе го потрошам ова, ќе го земам ти тоа што го препорача за редовна употреба
Да се приклучам и јас каде да не се прават заби, протетика Петкови, ај што ми заебаа заб, навлаки што ми ставаа после нецела година се расипаа, а даваат рок 10 год, не сакаа да слушнат кога ги контактирав, едно големо НЕ од мене.
Niti zabi ocisteni, plomba na nedocisteno, pa bolki, pa kako nisto ne mi bilo.... Da ne zboram za termin, da cekas pred vrata, pa dodeka dojdes na red kako da si dobil 7 na loto. Mislam deka nema pokatastrofa krdinacija. A i so ceni ne se evtini pa da kaze covek evtini zatoa nema kvalitet...