Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.951
    Ако е метал керамичка навлака, можно е да пукнал порцеланот. Ама да не нагаѓам, види со забар за што се работи.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    367
    Доколку треба да се менува навлаката (бидејќи до неа имам уште една) дали ќе треба и 2 те да се менуваат или само едната?

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.951
    Ако се единечни, само едната, ако се поврзани, тогаш сите се менуваат.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    80
    Samo da vi kazam deka imam uste eden plombiran nedostisten zab od Socialdent Dr.Baara.
    Sum pisala i pogore, ke pisam pak. Nikogas ne bi ja preporacala taa ordinacija, na nikogo.

На resenska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    2.564
    Кажете ве молам сакам имплант да ставам, дали се удобни, за еден ми треба, не е евтино затоа сакам да знам, не познавам некој кој има па ајде овде да прашам иако знам дека сите сме различни, не би сакала да фрлам толку пари во ветер ако не се удобни и прават проблеми.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.097
    За имплант не е така едноставно,постапката е сложена пошто сепак е метал и се зависи како твоето тело ќе го прифати страното тело.

7. MamaHuanita

MamaHuanita Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0

8. MamaHuanita

MamaHuanita Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Најважно е стоматологот да е хирург - ако си млада - не брзај ! Др Трајковски Ѓорѓи карши Рамстор ! (над Зегин) 02 3227111 Пристоен со цени !

9. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Здраво на сите, јас неќна се жалев на синусна болка, кога уствари од забите била цела болка.
    Причината е голем забен џеб. Болката се движеше до коската горе, и беше интензивна.
    Вчера е чистен џебот, денеска пред 2 саати исто така. Препорачан ми е Гингивал гел два пати во ден,редовно жабуркање ,и редовно четкање на забите ( иако редовно ги чекам забите по неколку пати на ден) .
    Правена е ренген снимка Вчера, се гледа дека е здрав забот, па се трудиме да се излечи.

Кажете некоја квалитетна паста и четка за заби од која сте задоволни, да си купам :)

10. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.690
    Допаѓања:
    14.499
    Lacalut multi efekt pasta i lacalut aktiv tecnost vo crveno šišence se gratis 2 šišenca, ima akcija vo tineks 163 denari pozz
    20220705_133456238.jpg

На Dikinzi му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    3.148
    @Annath да те прашам. Понеделникот го вадев првиот умник, меѓутоа анестезијата не ми фати убаво и целата болка ја чувствував при операција. Докторот воопшто не почека за да почни да дејствува анестезијата (макс. 7 мин откако ми ја стави, ме зеде во операциона сала). Притоа сестрата ужасно ми ја истегна вилицата и имам модрица на оперираната страна. Дали мислиш дека докторот требаше да почека, или сепак требаше да примам појака анестезија?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.618
    Допаѓања:
    201.951
    Требало да почека. Анестезиите се тие, појака, послаба нема, се зависи од аплицирањето како и од анатомијата. Кај некои луѓе треба повеќе време да фати, евентуално поголема анестезија. Ќе пројде и ова, а за следен пат барај си да почекаат, евентуално две анестезии нека ти стават.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.249
    Квалитетна паста HerboDont-170g-600x600.jpg квалитетно средство usta-100-510x510.jpg најубаво од се е што не ставаш никаква хемија во уста и ги штитат забите, не е проб да ти остане од пастата помеѓу забите, бидејќи има глина која ја вади заостаната та храна помеѓу забите а за непца да не зборам, мене многу ми помогнаа (y)

На Ta-mara и Dikinzi им се допаѓа ова.
  14. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Ти Благодарам многу, ќешки да видев порано, више земав Лакалут сензитив, Лакалут за испирање на уста, Гингивал , и посебна некоја четка за четкање.

Ти имаше проблем со непцата ,или ? Мене сега ми се појави џеб ,па да видиме колку ќе се излечи.

15. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.249
    Река крв имав од непцата, користев гингивал и јас, да ама на почеток само ми беа ок после иста приказна, користев paradontax, исти случај, сменив четка за заби дрвена купив, природна паста и средствово, искрено ова средство е многу јако, другарка афти имаше и се повлекоа, јас веќе 2 години го користам, ги стабилизирав непцата после 5 месеци редовно користење, (не одеднаш) сега фала богу четкам и со конец капка крв немам, многу е важно и каква четка користиш исто, повеќето предлагаат мека за воспалени непца, јас тврда користев, сега бидејќи ми се ок прејдов на мека, мене тоа ми помогна, од мое искуство.

На Ta-mara и Dikinzi им се допаѓа ова.
  16. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    И јас додека се четкам некој пат имам крв , ама не мислев дека е нешто сериозно тоа. Тадури мислев и дека е нормално. Направив скрин шот на ова што ми го кажа, кога ќе го потрошам ова, ќе го земам ти тоа што го препорача за редовна употреба :D

17. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    367
    Да се приклучам и јас каде да не се прават заби, протетика Петкови, ај што ми заебаа заб, навлаки што ми ставаа после нецела година се расипаа, а даваат рок 10 год, не сакаа да слушнат кога ги контактирав, едно големо НЕ од мене.

На majaskkkk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nikolinaaa.123

Nikolinaaa.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    19
    Здраво сакам да ве прашам дали некој имал пигментација на заб?

19. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    80

Niti zabi ocisteni, plomba na nedocisteno, pa bolki, pa kako nisto ne mi bilo....
    Da ne zboram za termin, da cekas pred vrata, pa dodeka dojdes na red kako da si dobil 7 na loto.
    Mislam deka nema pokatastrofa krdinacija. A i so ceni ne se evtini pa da kaze covek evtini zatoa nema kvalitet...

20. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    195
    Здраво дали знаете колку време траат мостовите ?