Možno e, i normalno e ne e nišo strasno. 20 god iiiiiii mašala bravo cim e tolku izdržala taa plomba, drug pat obavezno idi kaj istiot doktor da go poprave zabot
Не знам дали е за овде, ако не преместете слободно!? Вака имам проблем со предните горни заби пред некоја година ми се разделија може воз да помине меѓу нив, веќе и мене ми смета па и луѓето што ме знаат викат што ти се случу со забите немаше ти разделени. Се консултирав со мојот стоматолог за да направаг некоја естетска корекција да ги спојат некако, но ми рекоа дека ако направат така ќе изгледало многу грубо ќе ми биле многу големи забите. Ве молам за совет или да препорачате стоматолог што се бави со естетска корекција?
Oral B Smart 4, definitivno moja omilena https://forum.femina.mk/threads/Што-последно-си-купивте-лични-слики.132/reply?quote=6583555
Здраво на сите. Веќе еден месец во внатрешниот дел на устата ми се појавуваат бољчиља еве малку е не згодно ама ќе ставам слика како изгледа. Ги снемува и после некое време пак се појавуват и осеќам топлина и пецкање. Искуство дали некој имал такви и што да пијам?
Здраво девојки треба да ставам навлаки на забите веќе имам отидено на контола и константирано е дека мора 3ка до 3ка поради вадење на единиците на кои нема спас и имам процеси во корењата. Сакам да се безметални и да изгледаат природно гледам Близнак Дент -Тетово и Доктор Иван Шутаров дали имате искуства со овие доктори или препорака за некој што сте задоволни
Опаднат имунитет или стрес често е причина. Пробај да зголемиш суплементи, внес на витамини, здрава храна.
Закажи си преглед кај матичен стоматолог, да видат дали имаш место во вилицата, сигурно ќе ти препорачаат да направиш и снимка да ги видат корените. Кога ќе направиш снимка и ќе ја видат, ќе одлучат дали се за вадење или нема да имаш проблем со нив.
Мене не ме болеше, со години ми функционира 8мица ко нормален заб.... Да прашам @Annath ми чистеа забен камен, ок ми е вака се, немам кариес, расипан заб ... Дали е нормално забите кај навлаките (две што ми се) да ги осеќам некако чудно не ме болат ништо ама осетливи ми се и еден друг заб што не ми е под навлака, дали е тоа од чистењето?
Може да се осетливи неколку дена, ама ќе пројде, без гајле. Ако имало повеќе наслаги и камен на тие заби, сега тоа е тргнато, и затоа се осетливи. За неколку дена ќе биде по старо.
Што се тоа композитни ламинати, обични пломби ли или нешто како навлаки? И колку пари се движат. И исто така ме интересира дали постои некој негативен ефект од ласерско белеење заби и дали пломбите можат да се избелат или во таков случај мора да се заменат со побели? @Annath