Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    Земав, секоја вечер пијам по едно. Од грчкиот купив на Merck. Физиотерапевт ми спомна дека можам и на физијатар да отидам да ме оправаат со струја или иглички ако долго време бидам вака..

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.586
    Допаѓања:
    201.820
    Што мора, ќе правиш, само да знаеш, ќе треба време, неколку месеци најчесто трае опоравувањето.

3. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    994
    Здраво како го среди ова сега читам и јас сум со ист проблем а исто сум бремена па да знам што ме чека моето на допир боли

4. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Поради лоша и нередеовна хигиена имам проблем со забите. Минатиот месец бев на заболекар ,ми кажа дека имам бактерија во устата ,мора да се чисти забен камен и да се лечи со антибиотик ,од страв уште немам отидено. Почнав да четкам но втор ден имам неподносливи болки на непцата ,не можам ни топло ни ладно да пијам.
    Дали може некако да ги припремам забиве за чистењето и што да користам за болки. Како да стекнам навика на четкање ?

5. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    994
    Lacalute aktiv i 3%hidrogen(na 2 3 dena plakni ustata)

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Имам каменец на забите. Дали е можно од тоа да ме болат непцата? Од страв не сум била да го исчистам.

Горните 1 и 2 (лево и десно) ми се мостови. Двојката лево како да почнува да се поместува надоле. Односно, има отвор помеѓу забот и непцето. Веќе ми влегува храна внатре и кога ја отстранувам непцето ми крвари. Што можам да превземам за да не се направи поголема беља?

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.596
    Прво да исчистиш забен камен, и да продолжиш да чистиш на секои 6 месеца. После кога ќе се смири непцето ќе може да се процени дали треба уште нешто. Ако непцето е повлечено од работ на коронката, најверојатно ќе треба да се сменат коронките.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2020
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    194
    Kolku vreme gji imas mostovite?

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    18 години

10. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    1.139
    Здраво
    Имам еден проблем и незнам како да реагирам, ама еве 3 дена само на тоа мислам и се нервирам дека е нешто лошо.
    Скоро пред месец време осетив како мало тврдо топче на горната вилица од внатрешна страна некаде меѓу 7ца и 8ца заб, ама незнам како убаво да се објаснам се наоѓа кај што се корените на забите.
    Тврдо е како коска и не боли.
    Лошо е што не сум во Мк, а го приметив кога си заминавме од таму.
    Вака забите не ме болат,ама на допир мала болка осеќам кај осмицата.
    Преплашена сум од читање дека може да е рак, бидејќи не се повлекува.

11. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Дали некој има идено на стоматолог во Еуроиталија? Искуства?

12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.456
    Почна да ме боли 6ката горе. Бев на стоматолог, го правеше стави пломба и си отидов. Утредента полошо. Отидов денес пак, го отвори и исчисти забот и му стави лек и го остави така до вторник. Рече ако се смири ќе стави пломба, ако не ќе мора да се умртвува живецот. Од лекот забот ми се смири, ама почна на долната вилица забите да ми трнат. Дали може да е нешто од лекот? Незнам до вторник што да правам...

13. Denica333

Denica333 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    Здраво, ме интересира мислење. Во петокот ставав две колчиња за импланти. Постапката заврши во ред. Но, ме загрижува тоа што уште ми е здрвена долната усна и брадата. Чувствувам трнење, како уште да ми е под анестезија. Дали е ова нормално?

14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    873
    Допаѓања:
    1.321
    Ако сакаш те молам пиши ми лп.

15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.540
    На еден заб сега при миење приметив како нешто црно не е баш линија не знам како да објаснам, не знам дали е пигмент или кариес, ми е срам веќе да идам на забар, како да препознаам пигмент дали е или кариес? Не ме боли вака кога го допирам тоа, кариес боли ли на допир?

16. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Ќе Ве замолам некој ако има ставано импланти да каже дали се удобни??? Дали вредат за парите, секако доколку организмот ги прифати? Како се чуствуваат?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Јас имам мостови. Тоа е нешто слично. Ок ми е. Долг период ги имам. Редовно одржувам хигиена. Избегнувам да јадам тврда храна. Имав еден период крварење на непцата, ама го средив со паста Лакалут актив. Пред некое време приметив мал отвор. Можеби е време да ги сменам.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    Мостови и јас имам, мислам дека разликата е поголема, сепак имплант е како штраф па затоа мислев дали вреди, ако е удобно како мостови, тогаш супер би било, ама пак не знам некој од искуство би сакала да ми каже.

19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.212
    Допаѓања:
    36.708
    Јас сум во план да ставам импланти, ама на други делови. На едниот заб имам штраф. Ме интересира како се со цени имплантите. Не е изводливо да направам мостови.

20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    345
    40.000ден 50.000 не сум и јас баш упатена, затоа ми е важно дали вреди, не е баш евтино, барем мене не ми е.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.