Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Lavicaukafez

Lavicaukafez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Дали освен амоксиклав, пиеш за оток апчиња?

2. Broken heart

Broken heart Активен член

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Не ми рече ништо друго освен амосиклав и по потреба бруфен ако имам болки

3. Lavicaukafez

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Јас, пијав амоксиклав ама пиев плус за оток, на с беа не се сеќавам на името дали беа серапептазе, само 3 апчиња по едно наутро на гладно, ги пиев види прашај го уште еднаш неможи само со антибиптик да спадни отокот.

Едит: жолта боја беа тие за оток.

4. Broken heart

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Па не е толку до отокот колку што ми е од што се јавува отокот

5. Lavicaukafez

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Јас конкретно не вадев.
    Ми спасуваше заб со антибиптик за да не ми го вади, ама види и второ мислење, Понеделник е далеку, да не дојди до некоја инфекција.

6. Broken heart

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Незнам што да речам од вчера вечер го пијам амоксиклавот као ќе помогнел рече докторот до понеделник па ќе видам

7. Lavicaukafez

Се зачлени на:
    5 август 2023
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    217
    Во ред.
    Ти си знаеш

На Broken heart му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.532
    Допаѓања:
    201.625
    Од интервенцијата е отокот, и е нормална појава ако било комплицирано вадење, местото е надразнето и воспалено. Ќе помине, земи и Химорал форте, се пијат 3х2 на гладно. До понеделник ќе спадне.

9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    Напиши што да барам од аптеката?

10. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Поздрав. Имам прашање. Во петокот почнав да имам благи до умерени болки во долниот заб 4. бидејќи за неколку дена ќе си одам надвор од државата бидејќи работам во странство немам мој стоматолог овде тие што ги најдов не ми се јавуваa па реков ќе одам во понеделник. Но ситуацијата се влоши, вчера веќе не чувствувам забоболка, но многу ме боли на допир, полека почна да загнојува, уште денес чекам, земав амоксиклав за болките, а сега ме интересира , затоа што многу се плашам од забар, ако можам да го извадам во понеделник ако има уште гној ?колку и да боли. искуства?

11. Broken heart

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Појди кај добар стоматолог нема што да се плашиш тој ќе ти каже што треба барај и снимка рентген да си направиш со гној мислам не е препорачливо да го вадиш прво ќе ти даде или антибиотик или инекции нелорен примав јас кога имав гној.со гној ти е ризик и се може да биде.значи не брзај.заб е.и не е шала.ќе стигнеш каде треба но прво реши со ова.ќе ти каже докторот што и како ќе треба.

12. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Da se e toa vo red, no sakav da kazam ne bi idel na otvaranje i na cistenje na kanalot, vekje imam iskustvo na gornata 4ka od porano so toa i mi go umrtvija korenot i cistea zabot i imam mnogu loso iskustvo so toa i mnogu bolno i od togas imam fateno golem strav. Zatoa sum resen na varijanta na vadenje

13. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Eve ako ima nekoj dobar i iskusen stomatilog neka mi predlozi vo ponedelnik da otidam i da napravam rengen snimka

14. Broken heart

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Види доктор илиев во железара ако ти е блиску јас кај него одам за други незнам и сум задоволна

15. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    I me interesira uste nesto dali gnojot so antibiotik ti se povlece sam od sebe?

16. Broken heart

Се зачлени на:
    16 март 2024
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    189
    Јас кога имав гној 5 дена ме боцкаа со нелорен инекции додека ми спадна отокот па после ми го извадија по вадењето ми дадоа антибиотик.мора да ти спадне отокот иначе ризично е а и многу болно

На Master86 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Vo red ti blagodaram mnogu na odgovorot. Mi dade uteha malku

18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    327
    Имам две навлаки почнаа да ми се воспалуваат, меѓутоа не до тој степен да крварат или да ми прават проблем, другарка стоматолог ми рече во книга пишувало дека се менуваат на секои 5год, мене па забарот ми рече на 10, како и да е, сега од како се воспалени, дали треба одма да ги сменам или не би сметало да почекам уште некое време бидејќи забарот за 2 месеца се враќа овде кај што сум, а не сакам да менувам друг забар?

19. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    323
    Koronkite ili navlaki narodski kazhano si imaat rok na traenje, tochno preporachano e 5 godini no ako ti se pogodeni i nemash nikakov problem mozhesh maksimalno da gi nosish, menuvanjeto si nosi rizici (zboram ako se menuvaat bez nekoja posebna prichina, najchesto poradi estetikata), prvo vadenjeto e neprijatno i mozhe da e bolno, zabite tvoi na koi se postaveni navlakite, mozhe da stanat poosetlivi i da pravat problem iako ti postavile novi. Vo sluchajov tvoj dokolku ne ti pravi kojznae kakov problem taa inflamacija, prichekaj go matichniot ako vidish imash bolka idi na drug zabar konsultirajse.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Master86

Master86 Нов член

Се зачлени на:
    15 декември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    2 dena sum pod antibiotik, vcera imav golem otok pa primiv vcera inekcija i vcera vo tekot na denot se podnamali otokot. Mi prepisaa amoksiklav i denes sabajle pocnav da pijam seraptetaze. No sabajlevo otokot pak mi se zgolemi na cela desna strana dolna. Vo prasa je e 4ka. Imam golem strav od stomatilog, sakav da cekam da spadne otokot pa odma da go izvadam zabot, no ne znam sto da pravam sega so vakov otok. Povekje mi e strav od otvaranje na zabot nego da go izvadat. Ne znam sto da pravam?