Јас, пијав амоксиклав ама пиев плус за оток, на с беа не се сеќавам на името дали беа серапептазе, само 3 апчиња по едно наутро на гладно, ги пиев види прашај го уште еднаш неможи само со антибиптик да спадни отокот. Едит: жолта боја беа тие за оток.
Јас конкретно не вадев. Ми спасуваше заб со антибиптик за да не ми го вади, ама види и второ мислење, Понеделник е далеку, да не дојди до некоја инфекција.
Незнам што да речам од вчера вечер го пијам амоксиклавот као ќе помогнел рече докторот до понеделник па ќе видам
Од интервенцијата е отокот, и е нормална појава ако било комплицирано вадење, местото е надразнето и воспалено. Ќе помине, земи и Химорал форте, се пијат 3х2 на гладно. До понеделник ќе спадне.
Поздрав. Имам прашање. Во петокот почнав да имам благи до умерени болки во долниот заб 4. бидејќи за неколку дена ќе си одам надвор од државата бидејќи работам во странство немам мој стоматолог овде тие што ги најдов не ми се јавуваa па реков ќе одам во понеделник. Но ситуацијата се влоши, вчера веќе не чувствувам забоболка, но многу ме боли на допир, полека почна да загнојува, уште денес чекам, земав амоксиклав за болките, а сега ме интересира , затоа што многу се плашам од забар, ако можам да го извадам во понеделник ако има уште гној ?колку и да боли. искуства?
Појди кај добар стоматолог нема што да се плашиш тој ќе ти каже што треба барај и снимка рентген да си направиш со гној мислам не е препорачливо да го вадиш прво ќе ти даде или антибиотик или инекции нелорен примав јас кога имав гној.со гној ти е ризик и се може да биде.значи не брзај.заб е.и не е шала.ќе стигнеш каде треба но прво реши со ова.ќе ти каже докторот што и како ќе треба.
Da se e toa vo red, no sakav da kazam ne bi idel na otvaranje i na cistenje na kanalot, vekje imam iskustvo na gornata 4ka od porano so toa i mi go umrtvija korenot i cistea zabot i imam mnogu loso iskustvo so toa i mnogu bolno i od togas imam fateno golem strav. Zatoa sum resen na varijanta na vadenje
Eve ako ima nekoj dobar i iskusen stomatilog neka mi predlozi vo ponedelnik da otidam i da napravam rengen snimka
Јас кога имав гној 5 дена ме боцкаа со нелорен инекции додека ми спадна отокот па после ми го извадија по вадењето ми дадоа антибиотик.мора да ти спадне отокот иначе ризично е а и многу болно
Имам две навлаки почнаа да ми се воспалуваат, меѓутоа не до тој степен да крварат или да ми прават проблем, другарка стоматолог ми рече во книга пишувало дека се менуваат на секои 5год, мене па забарот ми рече на 10, како и да е, сега од како се воспалени, дали треба одма да ги сменам или не би сметало да почекам уште некое време бидејќи забарот за 2 месеца се враќа овде кај што сум, а не сакам да менувам друг забар?
Koronkite ili navlaki narodski kazhano si imaat rok na traenje, tochno preporachano e 5 godini no ako ti se pogodeni i nemash nikakov problem mozhesh maksimalno da gi nosish, menuvanjeto si nosi rizici (zboram ako se menuvaat bez nekoja posebna prichina, najchesto poradi estetikata), prvo vadenjeto e neprijatno i mozhe da e bolno, zabite tvoi na koi se postaveni navlakite, mozhe da stanat poosetlivi i da pravat problem iako ti postavile novi. Vo sluchajov tvoj dokolku ne ti pravi kojznae kakov problem taa inflamacija, prichekaj go matichniot ako vidish imash bolka idi na drug zabar konsultirajse.
2 dena sum pod antibiotik, vcera imav golem otok pa primiv vcera inekcija i vcera vo tekot na denot se podnamali otokot. Mi prepisaa amoksiklav i denes sabajle pocnav da pijam seraptetaze. No sabajlevo otokot pak mi se zgolemi na cela desna strana dolna. Vo prasa je e 4ka. Imam golem strav od stomatilog, sakav da cekam da spadne otokot pa odma da go izvadam zabot, no ne znam sto da pravam sega so vakov otok. Povekje mi e strav od otvaranje na zabot nego da go izvadat. Ne znam sto da pravam?