Здраво. Сакам да ми предложите некој добар заболекар во околината на Кисела вода или Аеродром. И цена за заби поправање. Ви благодарам однапред.
Zdravoo Imam eden problemm. Od 10 godini nosev proteza zatoa imav obraten preklop na vilicata(underbite) i nosev protezi 3 godini i sega ne nosam poveke zabite mi se tocno namesteni ama jas uste ne sum zadovolna od izgledot na vilicata.Dolnata vilica mie ponapred malku.Dali znajte kaj nas dali pravat operacii za takvi raboti??
Dali e normalno da se ceka 21 den za termin za cistenje kamen vo maalska ordinacija? Mislam deka ne e, i mislam deka nemam voopsto sreka so ordinaciive.
Ако вилицата е сеуште напред, тогаш треба да бидеш третирана од ортодонт во консултација со максилофацијален хирург. Ако само брадата ти е испакната, а внатре во устата се е подредено како што треба, тогаш би требало пластичен хирург.
Не е, мене одма ми закажуваат, од такви забари на кои не им се работи и закажуваат на 20 дена, изгубив 4 заба, односно под навлаки ми се, подобро приватно ќе платам одма да ме примат него да молам некој што не му се работи, дебили
2.000ден Не е преку фонд Мислам дека за заби не треба да се штеди, јас идам секој трети или четврти месец ми ги чистат само долните два што ми се подложни на каменец и ми наплаќаат упола 1.000ден. за сите заби е 2.000ден ама задоволна сум. Пломба е исто 2.000 ден
И мене ми е, ама забите ми се поважни од парите... Ако си млада и работоспособна, потруди се да одвоиш, сепак да не навлегувам, генерално тука е цената на приватно
Не, таа операција е за корекција на трета класа загриз (underbite), и тоа се прави кај максилофацијален хирург, во тек на ортодонтска терапија. Естетска корекција за која зборувам што се прави кај пластичен хирург е само на ментумот, баш брадата, не целата долна вилица.
Ama pak ne svakjam kakov e zafatot znam deka samo na dolna vilica, oti mene ne mi se zabite.Mi se popraja zabite od protezata
Ова е операција на вилицата за корекција на загриз. Ова е операција на брадата за естетска корекција на испакната брада. Надворешно овие 2 состојби изгледаат исто, како брадата да е понапред од што треба, ама зависно од положбата на целата долна вилица, различно се третираат во 2 различни операции од 2ца посебни хирурзи.
Добар ден , совет ќе ве молам доколку знаете, или искуство доколку сте имале. Вчера вадев осмица, 2 пати анестезија и многу трауматично искуство, 2часа и 10 минути беше борбата.Те забот се кршеше , ронеше па останаа 2 корења еден по еден ги стругаше, туркаше што уште не.И устата на таа страна ми се распука. Само со кетонал поминуваше до некој степен, последно пиев во 7ч сабајле. Сега е добро - пу пу Е сега кога ги тропкам забите 7ца ме наболнува кога ја стиснам , дали е можно да е од вчерашната "борба" траума од стискањето туркањето? И дали да земам една доза серапаптазе на своја рака да се напијам, она не ми даде антибиотик.
Здраво Дали може некој имал сличен проблем ми излезе на јазикот од левата страна како топче ли е не знам како да го опишам, ме боли кога забите ќе ми го допрат. Моментално сум со стомачен вирус и не можам да се шетам по доктори, а баш ми смета и нервира.