Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.049
    100 евра оди од еден заб или? :tmi:

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.446
    Да, да еден... Скапи се
    Вкупно за сите заби 6.000 евра во Београд, со бесплатен престој ставаше тетка ми за една недела, болно ама преубави и ги направија, ако ти е за сите би ти ги препорачала од Србија, ординацијата, Marco dental tourism најди ги на фб или инстаграм, ако те интересира, пред тоа на вибер им праќаш 3d снимка и ти кажуваат како што.... Ах колку искуство сум имала со забиве и доктори :whew:

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    1.049
    Не ми е за сите ама ми е за предните 4. Се плашам да не се разликуваат многу од останатите ако ставам навлаки само на нив, затоа се распрашувам. :| Другите заби ми се супер здрави и прави, не би ги стружела.

4. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    2.446
    Е, па ако сакаш да ти бидат ко природни од 200 евра да си ставиш, со метал се познаваат, безметални не се приметуваат јас ги имам две, исти ми се ко мои а а овие со метал од металот непцето мења боја и се приметуваат, тие на 5ки 6ки 7мици ставаат со метал

5. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    327
    Каде има вакво кај нас да се купи, освен во neptun 8 000 ден..
    Screenshot_20240624_184224.jpg

6. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Pisi samo water pick ke ti izleze imat distributeri i poeftini se.
    Vo Grcka e poeftino

7. Mayaasa

Mayaasa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    172
    Zdravo, imam dosta golemi dzebovi i iako se cisteni i sredeni ponekogas imaat miris a od sabajle prva plunka mi e kako kafeava ( ne e so krv ama bojata e blisku do boja na krv) beli drobovi uredi, bakterija vo grlo nema, nitu vo zeludnik.
    Dali nekoj imal slicen problem pa si nasol resenie?

Da napomenam koga ke mi gi iscistat 1 nedela si e normalna plunka , posle pak isto ...

8. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    2.455
    Здраво. Сакам да ве прашам нешто.
    Имам некои ранички во устата доле.
    Што може да биде? Дали знаете?
    На доктори секакви сум била ама ништо мене не ми кажуваат. Затоа и прашувам тука.

9. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    287
    Да се самоцитирам...
    Ми беше чудно после 20 и кусур години тек сега од плунката да ми се создава каменец, земав електрична четка за заби средство на база на глина да ги мачкам забите и ватер пик, каменец со обична четка ми се создаваше многу брзо, сега да не се подречам месец помина чисто ми е кај предните заби... Додека предходно за една недела веќе ми почнуваше.. Се надевам нема да ми се појави пак, секој 30ти ден го чистев :whew: пробајте вие што сте склони.... Обичните четки се слаби изгледа

10. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.202
    Допаѓања:
    46.110
    Ова некоја паста за заби е или....?

11. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    287
    Кафена глина од аптека

12. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.869
    Допаѓања:
    4.625
    Некој од стоматолозите ако може да ме советува што може да е работава. Маж ми некое време се жали на болка на 7ца. Беше да чисти каменец го провериле му рекле нема ништо. Пак го болеше, отиде кај други, му рекле не те ни исчистиле како треба, ама на забот не гледаат проблем. После негово инсистирање виделе точка која се испоставила дека е кариес, го исчистиле и пломбирале вчера. Ама после тоа него повеќе го боли. Денес бил го гледале со некое апаратче што снима внатре во уста и не гледаат проблем. Следно решение викаат да го умртвиме, ама да почека уште некој ден. Пломбата е плитка и по нив нема нешто што би болело. Болката се јавува на многу ладна вода, и ако го чукне директ каде што е пломбата, на другиот дел од забот ако се допре не го боли. Кога го чука од страна не го боли забот, вика и со воздух кога му дувале не го болело, непцето од страна каде и да се допре не го боли, само директно на пломбата и малку да се допре го боли, не може ни да јаде на таа страна, не осеќа дека му пулсира. Што може уште да се направи пред дефинитивно да го умртват?

13. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    287
    Сличен проблем имав, па се испостави дека хроничната инфекција на 6ката ме болела малце а ја цело време мислев 7мица, нека ги снима и соседните заби за секој случај....

На SummerGirl и Mucika им се допаѓа ова.
  14. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    254
    Добар стоматолог за ставање мостови и забни импланти во Куманово

15. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    На мајка ми вчера и ги стружеа сите заби горе за да и ставаат импланти и и кажаа за 5 дена ќе и ги стават сите, денес отечена е , појде кај,заболекарот и даде само амоксиклав и смета дека не е од забите отекот туку од самото непце, а баш се познава на лице отечена, што мислите дали е нормално ова или ?

16. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    13.385
    За импланти не се стружат заби, ваљда коронки ќе и ставаат. Ако стругани се многу заби во горна вилица, значи дека и на многу места е боцкана, на секои 2 заба по една инекција, поверојатно од тоа да се јави оток. Може и од самата работа, влечено тегнето повеќе саати. Ако нема болка, не би требало да е ништо страшно, ама може да пие серапептаза за отокот.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    Фала ти на одговорот, епа да можеби коронки како што рече. Стругани и се 11 заби горе, значи од тоа може да е. Во ред фала ти многу на одговорот ќе и кажам за серапептаза да земе за отокот, затоа што еве го пие амоксиклавот од вчера но сеуште и стои отекот...

18. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    13.385
    Амоксиклавот во ситуацијава е најверојатно превентивен, а и да има инфекција треба барем 2 дена да го пие за да има ефект. Така да оток не поминува за еден ден кога се пие антибиотик во секој случај.

На Kaley му/ѝ се допаѓа ова.
  19. krissssss

krissssss Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    5
    zdravo ako moze sovet,kako mozam da sprecam suva usta koga sum pod stres,mi pravi i neprijaten zdiv

20. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.710
    Подолго време забележувам дека јазикот ми е бел. А сум била периодов на матичен, стоматолог итн и никој не ми забележал ништо. Инаку имам проблеми со системот за варење. Можно е да е поради тоа?