Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    946
    Pa bolki ne sum imal mnogu,piev serapeptaze amoksiklav Oki i uste edni ne se sekavam koi bea imav pisuvano nanazad u temata. Ne beše izrasnat ni malku zabot so opojka ne osetiv bolka niso , praev snimka vednas za da videme da ne e ostanalo nekoj del od zabot, se bese ok. konci nosev 2 nedeli, i toa ne možev ustata da ja otvaram ubavo i jadev tečna hrana tie 10 dena 2 nedeli. I nema prob.

2. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.960
    500 че нема болка анестезиитњ се многу јаки, аналгин еден после тоа и немаш проблем

3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.215
    Допаѓања:
    2.960
    Некој да ми пише искуство со импланти

4. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    20
    Zdravo dali imal nekoj vakvo iskustvo zabot mi e izvaden ama jas uste sum otecena malko mi kazaa da prodolzam so antibioticite ama nekako ne spajnuva kako so treba i krvta ne bese istecela kako so treba koga mi go izvadi zabot za dolnata 4kata na zabi pravam muabet

5. мекос

мекос Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    .

6. Фибо

Фибо Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Има ли некој искуство со орална хирургија со целосна анестезија, посебно за Неуромедика и др. Борче Попов.

7. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    313
    Вчера, чистејќи ги забите, приметив кај еден заб, од надворешната страна, како една испрекината црна линија ама не толку да се гледа и како нерамна површина е вака на допир, не верувам дека е кариес што би можело да биде? Ми е страв да не се скрши забот? Ама од внатрешната страна немам таква како линија, на забар секако ќе идам ама додека отидам на мисла ми е :(

8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    12.956
    Може и да е пукнатина во глеѓта која се обоила од храна, освен естетски нема да ти смета во моментов. Зависи на кој заб е и каде на забот е пукнатината, постои ризик забот да се скрши во иднина. Јас имам напред на единицата преку 15 години без никаков проблем.
    Ама сепак да се провери да не е кариес. Некогаш кариес во внатрешноста на забот проѕира како темна боја на површината.

На Cosmic Girl и Ta-mara им се допаѓа ова.
  9. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    313
    Фала, сепак ќе прашам во понеделник дали е кариес или пукнатина, а зашто во моментов? Може ли нешто да се превземе ако е тоа? Се работи за 5ка заб доле од десна страна...

10. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    12.956
    Може да се иструга и пломбира, ама не би ти го препорачала тоа. Може малку да се стругне забот да не трпи притисок баш на тоа место додека џвакаш. Чисто да не се продлабочува пукнатината, ако е тоа во прашање.

На Ta-mara му/ѝ се допаѓа ова.
  11. happy.look

happy.look Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    6
    Вадев заб во средата, долна 7 ца. Имаше циста,докторот ја извади. Од вчера имам многу чуден ккао горчлив вкус во устата.Целата уста ми се суши ,имам мал оток на образот и многу ждригам. Исто и на грлото чувствувам непријатност

12. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    6.613
    Од десната страна ме боли некој заб долу а и некош болката оди горе. Бев пред 2 недели на редовна контрола рече се е здраво, пред неколку дена почна да ме боли, на ладна храна премногу дури боли. Гледав и јас нема ништо, ни кариес, ништо а боли. Не знам дали ми расти умник или нешто е друго. Кога плакнам со вода доболува малце и после се смирува, па пак ќе почни да боли. Хелп, за вторник иам закажано.

13. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.197
    Допаѓања:
    12.956
    Од ладно може да е кариес, направи си снимка. Ама поверојатно е повлечено непце или воспален џеб, и ќе треба чистење, со ултразвук и рачно, и да ти дадат препораки за соодветна четка, паста или нешто за премачкување.

На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    6.613
    Порано имав вовлечено непце од левата страна исто долу, така ми рече тогаш и баш кога прснеше со вода или воздух доболуваше многу, по одреден период исчезна. А сега од деснава страна исто се дешава. На редовна контрола бев пред скоро ми рече се е здраво, нема кариес, редовно си мијам заби ниту конзумирам шеќери ваљда за 8 дена од кинтрола нема да се јави нешто, забен камен рече имаш и го исчисти.

15. Lolaaaaaaaa

Lolaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    23
    Resenie za ova, mi deluvaat ko herpesi no nekako polni so gnoj. I pod ustata.

Прикачени фајлови:

16. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    233
    Вака да прашам ме интересира, често идам на забар, правам заби, му верувам на др стручен е во Америка има учено итн... Забите оваа година ми се чистени 2 пати, земав средно мека четка и електрична четка за заби, ватер пик, мене никад не ми се забите исчистени како треба, кога и да отидам на забар ми ги проверува иако јас не гледам наслаги дека имам поготово од како ќе ги исчистам со електричната четка, почнав по агресивно да ги четкам, меѓутоа кога и да помине забарот со тоа како игла измеѓу забот и непцето има крв, си размислувам како е можно и покрај тоа што ги чистам, дали е реално да не тече крв ако се помине со таа игла? Веќе стварно не знам што да направам, се гледам и на огледало одблиску не гледам наслаги после чистење, а секогаш крв....
    Инаку, вака непцата ми се бледо розеви

17. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    2.309
    Можеби имаш хормонална промена, па тоа ти влијае

18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    313
    Дали е океј, ова да се користи за непца, случајно на интернет прочитав, се работи за бентонит глина така некако...дали може да има некој не сакан ефект вака преку ноќ да се остави?
    Prstom zahvatiti pastu na bazi gline i utrljati na desni neposredno pre spavanja. Sa tako nanešenom glinom prespavati, a ujutru isprati vodom:?:

19. Stefani95

Stefani95 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2022
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    19
    Треба да менувам 2 навлаки 5ка и 6ка... Бидејќи непцата кај тие навлаки се воспалени малце, забарот ми рече една недела ќе ми даде крема да ги мачкам а другата недела ќе се стават новите навлаки...
    Прашањето ми е, дали може да се расипат забите, како што го разбрав две недели ќе ми бидат без навлаки, правев снимка ми ги провери рече нема ништо под нив ок се корените, има ли шанси да се расипат додека ги ставам новите? Не е многу две недели така да стојат?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.890
    Допаѓања:
    35.637
    Не се плаши. Нема да се расипат. Моите заби не се расипаа. Седум дена чекав да ми ги наместат другите заби. Сега пак ќе ги менувам другиот месец. Додека бев без новите заби јадев течна храна. Така ми рече стоматологот.