Здраво, Умртвив заб се супер пројде болка немам, убо се затвори, но сега како да ми е почувствителен кога џвакам, посебно мастики. Дали мислам дека е само до мастиките дали тие прават и проблеми со забиве
Zdravo. Kolku platite za cistenje na zaben kamen kaj vasite stomatolozi? Me interesira kako se dvizat cenite i dali mojot stomatolog e skap ili tolku e sekade
Пред колку време ти е умртвен забот? Може да е чуствителен сеуште заради то шо се работеше на него. Друга опција е да ти е повисока пломбата одозгора па да имаш некој контакт шо не е убо полиран и заради тоа да те боли.
Кај максилофацијален хирург да одиш за консултација. Квадрант не е 800 денари, туку целосно чистење на двете вилици кај матичен стоматолог е 800 денари, значи 200 денари од квадрант ќе му дојде. Приватно е поскапо.
Да, приватно е 2000 ама саглам ги чистат забите, со фонд ич не сум задоволна пола недочистени ми биле, налет парите.
Здраво, имам циркониум на сите заби, чувствувам болка кај задните 1-2 заби на џвакање и притискање или со јазикот кога ги буткам, викенд е докториве не работат па сакав да ве прашам да не имал некој од вас слично искуство?
Здраво имам правено апикптомија на предните 2 заби уште 2 дена треба да ги носам конците Осекам повремено болка доле кај раната не е толку интензивна за апче ама се појавува Дали е нормално тоа
Имам мака кој и доктор што бил нај познат се откажува да помогне ..минатата година во Април месец ставив навлаки циркони но при тоа ми се појави оток но си реков ајде отокот е од анестезија и реков ќе издржам .Во Ноември ми се јави простор помеѓу единиците тој сега се зголемува а на левата страна елуксираат забите и докторката што ми ги местеше ми рече дека е парадентоза некако виновна ми изгледа за некои постапки ,долната вилица забите се мои и не елуксираат ..а кај докторот на 2ро мислење што бев ми кажа да одам на клиника на специјалист да ме види ..ох ве молам помош..
Здраво дечки би сакала да ве прашам имам проблем со мојот стоматолог. Цело семејство сме кај неа ама очигледно само јас го имам тој проблем. Одам на редовни прегледи чистење камен меѓутоа имам збиени заби веројатно поради 8миците. Видно имам мали дупчиња на некои заби и не ми ги поправа. Чувствувам болка при јадење благо, одам на контрола таа ми вика дека се е во ред. Исто така требаше да одам во странство да работам отидов да се проверам пред да заминам секако ми поправи само еден заб а друг со мало дупче ми го остави така. Истиот тој заб ми се искрши во странство и бев приморана да го лекувам и да го изгубам односно да трпам преголеми болки да одам 3 пати на лечење иако бев на остров да одам специјално со брод на забар… Дали имате некоја идеа која е поентата ? Знам дека навлегов во детали ама навистина сум изреволтирана…
Не сум стоматолог ама штом те боли кога јадеш благо имаш кариес и ништо не треба да се чека, мењај забар и јас така изгубив заби..
Ми се лупат непцата од Oral-B Pro Health пастата за заби. Некој со исто искуство? Не е до натриум лаурет сулфат, бидејќи имам само користено пасти со натриум лаурет сулфат без несакани ефекти.
Kolku se naplaka plomba,anestezija ,poliranje ,cistenje na zaben kamen kaj maticen stomatolog dali enkoja ima cenovnik ...fala