1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.364
    Допаѓања:
    206.239
    Не значи дека ќе ги изгубиш. Да се спречи целосно не може, ама може да се успори процесот и да си ги задржиш твоите заби. Тоа ќе видиш со твојот матичен стоматолог, а ќе консултираш и пародонтолог секако.

На bookslover и Dodo1 им се допаѓа ова.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.651
    Допаѓања:
    26.180
    Фала на одговорот.
    Јас веќе не знам што да правам. Каде да одам, да знам со сигурност дека ќе поминам како што треба.
    Во октомври 2022 ставив мост на горни кецови и двојки од естетска причина, во рок од 2 години, 3 заби скроз се расипале. Среќа имав што минатиот јуни мостот сам се расклати и почнав со патешествието кое еве до ден денес не е решено, всушност повторно аматерски направено (на друг стоматолог од тој кој ми го стави мостот).
    Наместо да објасни дека сето ова што ти го напиша треба да се направи, тој МЕНЕ ме прашува дали сакам од почеток да ги потполнува или да ми го цементира мостот...
    Да одам на трето, па и четврто место, од кај да знам како ќе поминам?

Постои ли закон што нè штити пациентите? Ништо од ова не е моја грешка освен одлуката да ставам мост.

Не ме сфаќај грешно, знам дека зборам лошо за твои колеги, ултра благодарна сум ти на секој одговор и екстремно многу те почитивам ко член, само не знам што да правам, од лошо полошо доживувам и ме фаќа паника и очај.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.364
    Допаѓања:
    206.239
    Не ти замерувам, знам каква е ситуацијата и затоа заминав од тие води, поради нелојалноста и неколегијалноста.
    Јас можам да ти препорачам доктор, ама е прилично скап, го спомнуваат низ темава, а моето лично искуство е позитивно. Не дека нема и други, и нив можам да ти ги препорачам, ама немам искуство со нив. Затоа се држам настрана од препораки оти некогаш и најдобриот може да не ти се погоди.

На Spidy и MissChievous им се допаѓа ова.
  4. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.753
    Допаѓања:
    6.299
    Не се стресирај, и јас го имав истиот проблем решлив е, само консултирај се со повеќе стоматолози и ќе ти понудат решенија според твојот проблем.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.