Проблеми со устата и забите

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by kristii, Apr 22, 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Како што видов има коагулум, многу е непристапно местото, ама се гледа како потемно таму. Инаку не ме боли толку на местото на осмицата, повеќе боли напред кај шестката

2. evinaevina8

evinaevina8 Истакнат член

Жени да ве прашам нршто, ве молам за одговор. Ми беше скршена стара пломба на забот и ми го пломбираа поново, арно ама пломбата ми била блиску до живецот и ми рекоа дека ако пак ме боли забот ќе го лекуваат. Нели оди прво лек , па пломба? Ако е забот за лекување зошто воопшто ми го пломбираа? Или се чека прво како ќе реагира забот?

3. Spidy

Spidy Форумски идол

Под пломба која е длабока и блиску до нерв се става подлога за да се заштити нервот, ама не секогаш е успешно. Ако се појави реакција, ќе го отворат повторно забот па ќе ти стават лек за умртвување на нервот. Можеле и одма да ти го лечат, ама ако имало шанса да се спаси нервот, правилно е да се проба прво.

SummerGirl and evinaevina8 like this.
  4. Zakica88

Zakica88 Истакнат член

После долго одлагање закажав термин во Вега имам коронки сакам и треба да ги сменам под нив скршен заб сум имала :(. Да видам што ќе ми препорача докторот, треба да ставам импланти. Дали боли постапката и после тоа???