Како што видов има коагулум, многу е непристапно местото, ама се гледа како потемно таму. Инаку не ме боли толку на местото на осмицата, повеќе боли напред кај шестката
Жени да ве прашам нршто, ве молам за одговор. Ми беше скршена стара пломба на забот и ми го пломбираа поново, арно ама пломбата ми била блиску до живецот и ми рекоа дека ако пак ме боли забот ќе го лекуваат. Нели оди прво лек , па пломба? Ако е забот за лекување зошто воопшто ми го пломбираа? Или се чека прво како ќе реагира забот?
Под пломба која е длабока и блиску до нерв се става подлога за да се заштити нервот, ама не секогаш е успешно. Ако се појави реакција, ќе го отворат повторно забот па ќе ти стават лек за умртвување на нервот. Можеле и одма да ти го лечат, ама ако имало шанса да се спаси нервот, правилно е да се проба прво.
После долго одлагање закажав термин во Вега имам коронки сакам и треба да ги сменам под нив скршен заб сум имала . Да видам што ќе ми препорача докторот, треба да ставам импланти. Дали боли постапката и после тоа???