Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    454
    Здраво, дали е безбедно да се оди на чистење забен камен кај друг доктор ,наводно забарот каде што одам нема веќе да чисти заби ме пратија кај спец по парадонтопатија , не менувам забар и малце ми е онака . Мислите ќе ми ги исчистат убаво забите ?

2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.409
    Допаѓања:
    15.726
    Пародонтолог е просто кажано специјалист за чистење заби. Не само што убаво ќе те исчисти туку и подобро и потемелно треба да го направи од општ стоматолог.

На Anonimnna5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ifkence19

Ifkence19 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    16
    Zdravo
    Skoro staviv navlaki na zabite pa predlog miceralna voda za mienje na zabite i plaknenje za pogolema zastita

4. Zvezda5

Zvezda5 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    44
    Waterpik и конец е најважно

5. amy.fashion

amy.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    Не знам дали е соодветна оваа тема, но каде во Скопје би можела да најдам црн конец за заби?

6. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    618
    Допаѓања:
    1.182
    Дали е нормално после чистење на заби да ми се воспалени непцата ? Имам гингвитис , користам се за хигиена како треба , бев и на забар ми исчистија ама непцата се црвени ,но не крварат. Нормално е ова или ? Дали постои некој третман за гингивитис освен хигиена ?Ми е страв да не премине во нешто посериозно ?

7. lalccy

lalccy Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Има ли некој искуство со Др. Гордана Блажевска - стоматолог од КРУНА во ГТЦ?

Јас имам ужасно искуство.. Воопшто немав кариес на 4ката и 5ката, а она ми ги избуши и ми стави пломби. Не ме ни снимаше пред да ме пломбира. Во целиот процес беше многу нервоза и нетрпелива. После, ми кажа дека треба и другите заби (другата страна 4ки и 5ки) да ги пломбирам. Исто, ми кажа да ги извадам умниците на кои имав малку кариес.

Отидов во друга ординација. Ми рекоа дека немам кариес на 4ките и 5ките, дека е тоа е пигментација. Ми ги пломбираа умниците - не ми ги извадија!!

Imam uzasno iskustvo со Gordana Blazevska od Kruna.... Srekja ne produziv tamu, ke me osakatese. Em izbusheni zdravi zabi, em izvadeni umnici koi mozat lesno da se popravat... Ubavo istrazuvajte, pogotovo za stomatolozi:(....