1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. mirisenamore

mirisenamore Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    6
    Imam senzacija na gorenje vo gornata usta, na sonce mi se pravi mnogu suva i ima malku hiperpigmentacija i mi potemnuva. Ova vekje e eden mesec, bev kaj maticnata mi rece mi se isusila od nekoj sjaj/karmin da koristam eden gel megjutoa ne mi pomogna. Isto taka sredinata na ustata gorna mi e vidlivo pogolema od porano. Dali nekoj se sretnal so nesto vakvo?

2. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    344
    Од одамна имав вадено заб 6ка , сега 5ката непцето ми е повлечено ,пред неколку години и сега се гледа дека е повеќе повлечено , ме зачуде што на забар не ми кажаа ништо . Само јас кога прашав ,ќе се направи ќе се подигне непцето нешто така . Прашањето ми е, дали може забов да ми падне ? Секако ќе одам на забар поубаво да прашам за забот што и како. Дали е можно бидејќи чистам забен камен 2 пати годишно па од тоа повеќе да ми се повлекува ?

3. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    465
    @Annath дали е нормално после чистење забен камен пак да ми се црвени непцата после долго време ? Дали пак да одам кај забарот да го прашам да не треба да пијам нешто или ? Плус, ми рече имам пигментација на два заба за кои прашав ,додека овде во населба поминав во една ординација за мислење ми рече кариес , се работи за ординација Каракамчев, а оваа во населба ваљда не е толку стручна да разликува па да им верувам на првиве ?
    + Да прашам, дали на клиника да побарам трето мислење , дали таму се барем стручни .?и имаат појма ?

Последна измена: 23 септември 2026 во 13:56