Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. EloveB

EloveB Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    21
    Веке две години имам проблем со забите.3,4 и 6.Сити ми викаат да одам на забар,ке ми паднат,без заби ке останам.Ама како да одам на забар,штом влезам таму се онесвестувам,смрди на умрено,а не пак да седнам на таа столица,милион евра да ми даваат не седнувам,а кога ке го слушнам тој звук како бучи јас почнувам да паѓам на земја.Имам некој страв и не можам да отидам.Поминаа 2 години и издржав ама вака повеке не иде.Се плашам што ако стварно останам без заби? Што тогаш? Ако сака некој нека ме тепа,ама на забар не одам,се плашам.Како да соберам храброст да отидам? И што ако не се прават забиве? Што тогаш?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.289
    Допаѓања:
    102.717
    Кажувајте дали сте го користеле лекот Ефридол за болки во устата, поточно забите. Не ми се ризикува пред одмор и свадба да одам на забар, од кој како и ЕловеБ паѓам во несвест. Земав Доксицилин по едно на ден, Ефридол и Бедоксин, се надевам до 10ти Септември ќе издржи :)

3. pisces7

pisces7 Активен член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    iskreno kaj nas zabarite se za nikade prvo ne ni popravaat kako so treba i vtoro e bolno.ziveam vo stranstvo i koga bev na zabar mi gi snimaa site zabi (panorama)i spored toa mi popravaa se so imav kaj nas praveno mi prepravaa voopsto ne se dobro napraveni vnatre do pola se cisteni i plombirani :( za nekoi ke me cini mnogu skapo ubo sto imam osiguruvanje i neso ke pokrie.

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Знам дека ми е малку глупаво прашањево,мада малку одповеќе али ве молам за одговор.
    Никогаш досега во животов немам снимано заб. Е сега морам да одам деновиве да го снимам еден заб,е сака ако некоја има искуство да ми каже како се тоа прави тоа чудо би ви била многу благодарна.

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    дали во порцеланските заби има внатре некое железо

6. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Само браво ке ти кажам,кога ке ти испопаѓаат сите еден по еден има да се чудиш и тоа убаво.Вака како си тргнала не одејки на забар верувај тоа ке те дочека еден ден.Кога ке настанат и внатрешни и надворешни промени,кога ке си добиеш еден старечки изглед ради спојување на врв на нос со брада,назначување на браздите во долната третина на лицето(назолабијална,ментолабијална итн итн.) Па проблеми со џвакање(незнам за која 6 збориш ама ако е за долната тој заб е центарот на џвакање)проблеми со непцето,самиот јазик ке си се прошири и уште милиоон други проблеми.Се ова за еден страв? Оди и напрај ги забите дур не е касно.

Забите се изработуваат од метал,прво од восок па тој восок се заменува со метал.Врз металот се става порцеланската маса во неколку слоја и така се добива порцеланскиот заб :)

На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

благодарам

8. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    80
    Зашто би можело да боли непломбиран заб при удар и при ладно ? Тој до него е пломбиран и потскршена е пломбата. Можно е од него да е ?

9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Мислам дека е можно заради тоа што ист случај имав и јас,ме болеше заб што е здрав и никогаш не сум го правела.Тој до него заб ми беше пломбиран и си имав многу маки со него.Мислев дека тој здравиот заб ме боли но вслушност ме болел тој пломбираниот. Најдобро посети си стоматолог. :)

10. majaskkkk1

majaskkkk1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    80
    Што би можеле да ми прават? Можно е да треба да ми умртвуваат нерв? Што ти правеа на тебе? Фала ти за одговорот. :)

11. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Оф,ич не ми текнува што ми правеа.Инаку пред да ми го пломбираат забот ми го умртвија нервот. И баш се секавам ми рече чичко ми(стоматолог е) ми вели умртвен е нервот нема шанси да боли... Кизнај што ми беше тогаш имав многу јаки болки.Но пред неколку дена бев настината и ми рече дека си била настината,имунитетот опаднат малку затоа болел. Со помин нека ти е. :)

12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    ви се случило ли да ви се прават кругови на непцето-да ви се гледа коската-забот од тие кругови како да го снемува непцето :(

13. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    Ми расти умник и ме нервира ептен ме боли непцето и се мачкам со парагин за смирување ама нема подобрување.... некој да ми помогне значи ептен грдо е :(

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    мене ми кажа докторот ако ме боли ќе ми го засече малку непцето врз забот што е ;)..така ќе ми било се додека не ми излезе забот и не се знаело кога ќе биде тоа..но после 2 дена ми престана отокот нема го забот да излезе а се мислам дека ми е останала храна под непцето ..зошто ми беше подигнато и кога јадев секогаш морав да ја чистам храната |(

15. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85
    јас бев денеска и ми расти и чувствувам притисок, но немам место во вилицата за него и ќе треба да одам да ми го извадат со операција... ама се комплицирани умнициве :(

16. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.539
    Допаѓања:
    5.892
    да да тоа заборавив да ти го спомнам...

17. didicool

didicool Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2013
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    85

И мене не ми текна на тоа, а другарка ми се оперираше пред неколку месеци, ајде ќе ослабам може 500 грама хахаха нема да можам да јадам се ден, два :lol: фала сепак за советот ;)

18. vodolija10

vodolija10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    1
    Dali znaete kaj moze da napravam panoramska slika na zabi vo Skopje? Ima vo drzavna... Nesto cena, ako nekoj e zapoznaen... :)

19. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    пред 2 години носев фиксна протеза...откако ми ја извадија ми кажаа да носам мобилна но јас ја носев само еден месец, а потоа не и сега забите пак ми се враќат како што ми беа :worried: ;( .... пред 2-3 дена пробав да ја ставам мобилната не ми влегува....незнам што да правам дали да одам на стоматолог да ми земат одново мерка за нова мобилна :worried:

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Дали има некој правено операција на корен? Помагајтеее, треба да вадам корен но врз коренот имам месо и ме боли, ситуацијата е алармна. Имам голем страв кога ќе видам апаратите и алатите срцево како лудо ми е, ме фаќа паника и се тресам цела... А катастрофа сум треба се скроз да правам.

Споделете искуства!!!