Мислам дека може да има температува, зависи од забот. Ама може и од времето да е настината па се собирало. Секој си е различен, на пример јас сум имала отоци и пак не сум вадела, ама сега кога извадив со гној подобро е. Немам никакви проблеми.
Нека го испие антибиотикот, а за температурата нека направи крвна слика, видете и седиментација и CRP. Еден општ преглед кај матичен лекар (уво, нос, грло, бели дробови), да се исклучи друг причинител. Макар што мислам дека ќе се среди кога ќе ја испие дозата.
Во врска со моите кометари, на другарка ми и се подобри ситуацијата, со инекција се разбира значи тоа гнојот на забот знаел да направи големи компликации. И треба да се внимава кај кој забар се оди!
Може некој прашал не ве читав сите ај да си прашам. Ми се ронат (трошат) горните заби. Забарот мој нема решение иако редовно одам. Му реков да ставиме навлаки ама не дозволува, вели подобро твоите вакви отколку вештачки.
Uf toa e loso. Mislam deka e od demineralizacija. Da probas da ti napravat analiza koi minerali ti falat vo organizmot pa da pojacas toa sto fali. Isto taka dali pusis? Moze i toa da vlijae. I mora da izbegnuvas tvrda hrana dodeka ne gi zajaknes ako ispadne deka e od mineralite.
Ако се ронат на рандом места по рабовите, дефинитивно имаш проблем со структурата на коската. Мора да се открие причината за тоа и соодветно да се користи некое локално средство да се зајакнат забите. Ако изгледа како забите да се трошат едни од други, во прашање е брукцизам. Неволно гризење со забите, во сон најчесто, што е со толкав притисок што забите се јадат едни од други. За тоа постојат гумени навлаки што се носат на спиење за да се намали ефектот. Ако е тоа во прашање, има право стоматологот, со вештачки заби само поголем проблем ќе си направиш.
Најбрзо за седум дена, најмногу за 14 дена. А може и воопшто да не делувал, ако нема доволно голем отвор да биде убаво поставен лекот за да има директен контакт со нервот. Во спротивно, џабе се става и нема да делува.
Se slagam potpolno so Spidy iako ne se vikam Sladjana. Pokraj toa bi dodala da se proveri mineroloskata slika bidejki moze da e vo prasanje i nedostig na minerali.
штотуку испаднати забчиња кај 7 годишно дете а имаат камен фанато од што може да е и што да се предземе
Pa ne bas, bezbolno i prekrasno e custvoto. Dozivuvam kulminacija koga mi plombiraat, barem mene licno.
Zdravo Daleronce moe bombonce. Da, ne e problem ke ti kazam kako se pravi. Se vadat vlakna od kosa i se davaat kako primerok za ispituvanje na mineroloskata sostojba. Ispituvanjeto e 100 procenti tocno. Ke ti dade sostojba na mineralite sto gi imas vo skalpot i kosata. Pokraj toa moze da ti pokaze i toksini dali imas. Rezultatite sto ke gi dobies nemora da znaci deka ja otslikuvat mineroloskata sostojba na sekoe tkivo vo tebe, no pretstavuvat mnogu silen indikator dali vo teloto ima nedostatok ili visok na minerali. Lekarite potoa pravat dijagnoza vrz osnova na ocekuvani parametri. Ako ti falat minerali koe se neophodni za zabite ke se vidi lesno i ke moze da pojacas toj mineral za da gi zajaknes zabite. Od ispituvanjeto sekako nema nikakva steta, nema zracenje, nema vadenje krv, itn. Moze da zemes i od deteto da dades primerok pa so edna muva dva problemi moze da resis, da go sledis i nejzinoto zdravje i ako treba i nea da i pojacas nekoi minerali. Mnogu dobra metoda e ke vidis deka ke bides zadovolna. I za opsto zdravje e dobra.
Angelina Gjoli pravese i dnk analiza i otkri za sebe interesni raboti. I jas ke si napravam za sebe dnk analiza slednata godina. Toa e edna vrsta sebe upoznavanje.
Еден период имав проблем со ноктите, ми рекоа дека се зема примерок од -скалпот (тоа е многу површински дел од кожата, обично над вратот под косата) -од ноктите кои само се сечат од рацете и нозете, -од косата се сече праменче Од таму знам, инаку не правев, требаше многу да чекам бидејќи примероците ги праќаа некаде во Украина, Русија. Во меѓувреме ги оправив ноктите. Тебе фуфка ти оде нели!? Кога стана збор, каде кај нас прават вакви анализи!?