Проблеми со устата и забите

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од kristii, 22 април 2010.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Мислам дека може да има температува, зависи од забот. Ама може и од времето да е настината па се собирало. Секој си е различен, на пример јас сум имала отоци и пак не сум вадела, ама сега кога извадив со гној подобро е. Немам никакви проблеми.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.158
    Нека го испие антибиотикот, а за температурата нека направи крвна слика, видете и седиментација и CRP. Еден општ преглед кај матичен лекар (уво, нос, грло, бели дробови), да се исклучи друг причинител. Макар што мислам дека ќе се среди кога ќе ја испие дозата.

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Во врска со моите кометари, на другарка ми и се подобри ситуацијата, со инекција се разбира:) значи тоа гнојот на забот знаел да направи големи компликации. И треба да се внимава кај кој забар се оди!

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.158
    Загноен заб секогаш може да направи компликации. Мило ми е што се средила ситуацијата :)

5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Може некој прашал не ве читав сите ај да си прашам. Ми се ронат (трошат) горните заби.
    Забарот мој нема решение иако редовно одам. Му реков да ставиме навлаки ама не дозволува, вели подобро твоите вакви отколку вештачки.

6. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Uf toa e loso. Mislam deka e od demineralizacija. Da probas da ti napravat analiza koi minerali ti falat vo organizmot pa da pojacas toa sto fali.

Isto taka dali pusis? Moze i toa da vlijae.

I mora da izbegnuvas tvrda hrana dodeka ne gi zajaknes ako ispadne deka e od mineralite.

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.896
    Допаѓања:
    14.581
    Ако се ронат на рандом места по рабовите, дефинитивно имаш проблем со структурата на коската. Мора да се открие причината за тоа и соодветно да се користи некое локално средство да се зајакнат забите.
    Ако изгледа како забите да се трошат едни од други, во прашање е брукцизам. Неволно гризење со забите, во сон најчесто, што е со толкав притисок што забите се јадат едни од други. За тоа постојат гумени навлаки што се носат на спиење за да се намали ефектот. Ако е тоа во прашање, има право стоматологот, со вештачки заби само поголем проблем ќе си направиш.

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Дали знаете за колку дена од ставање на лекот за умртвување на живецот, живецот е мртов?

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.158
    Најбрзо за седум дена, најмногу за 14 дена. А може и воопшто да не делувал, ако нема доволно голем отвор да биде убаво поставен лекот за да има директен контакт со нервот. Во спротивно, џабе се става и нема да делува.

10. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Se slagam potpolno so Spidy iako ne se vikam Sladjana. Pokraj toa bi dodala da se proveri mineroloskata slika bidejki moze da e vo prasanje i nedostig na minerali.

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    180.827
    штотуку испаднати забчиња кај 7 годишно дете а имаат камен фанато од што може да е и што да се предземе

12. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Pa ne bas, bezbolno i prekrasno e custvoto. Dozivuvam kulminacija koga mi plombiraat, barem mene licno.

13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Извини прв пат слушам за минеролошка слика, те молам објасни како се прави!!

14. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Zdravo Daleronce moe bombonce. Da, ne e problem ke ti kazam kako se pravi. Se vadat vlakna od kosa i se davaat kako primerok za ispituvanje na mineroloskata sostojba. Ispituvanjeto e 100 procenti tocno. Ke ti dade sostojba na mineralite sto gi imas vo skalpot i kosata. Pokraj toa moze da ti pokaze i toksini dali imas. Rezultatite sto ke gi dobies nemora da znaci deka ja otslikuvat mineroloskata sostojba na sekoe tkivo vo tebe, no pretstavuvat mnogu silen indikator dali vo teloto ima nedostatok ili visok na minerali. Lekarite potoa pravat dijagnoza vrz osnova na ocekuvani parametri. Ako ti falat minerali koe se neophodni za zabite ke se vidi lesno i ke moze da pojacas toj mineral za da gi zajaknes zabite. Od ispituvanjeto sekako nema nikakva steta, nema zracenje, nema vadenje krv, itn. Moze da zemes i od deteto da dades primerok pa so edna muva dva problemi moze da resis, da go sledis i nejzinoto zdravje i ako treba i nea da i pojacas nekoi minerali. Mnogu dobra metoda e ke vidis deka ke bides zadovolna. I za opsto zdravje e dobra.

На friendy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Може и од ноктите да се земе примерок.

На Acisal му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Фала ви ке направам ДНК анализа.:)

17. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Da i od nokti moze, se slagam so Friendy

18. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Angelina Gjoli pravese i dnk analiza i otkri za sebe interesni raboti. I jas ke si napravam za sebe dnk analiza slednata godina. Toa e edna vrsta sebe upoznavanje.

19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Еден период имав проблем со ноктите, ми рекоа дека се зема примерок од
    -скалпот (тоа е многу површински дел од кожата, обично над вратот под косата)
    -од ноктите кои само се сечат од рацете и нозете,
    -од косата се сече праменче
    Од таму знам, инаку не правев, требаше многу да чекам бидејќи примероците ги праќаа некаде во Украина, Русија. Во меѓувреме ги оправив ноктите.
    Тебе фуфка ти оде нели!?:D

Кога стана збор, каде кај нас прават вакви анализи!?

20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не прават кај нас анализи на коса и нокти во Русија знам сигурно дека прават.