Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблемот со кучињата скитници станува сè поголем

Дискусија во 'Политика и настани' започната од CrazyGirl15, 5 ноември 2018.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    мене летото 2021, еден моја генерација, рачунај 20 години имавме
    ми бараше пит да му најдам од Скопје, да го борел у Струга
    и ми раскажуваше гадни дешавки од парање (не парење) кучиња, како добро утро да му е
    викам ја таму се изопачени луѓето...
    и ми рече дека немале проблем со полиција за такви работи, дека се кладеле на кучињата
    крвта да ти се заледи.
    Ја у една група сум на Фб, струшко-охридска е мислам
    еден нонстоп бара ФИКСНО машки постари питови. Гарант не ги бара за да спие у кревет со нив
    и тоа поише пати има барано
    мислам дека имаше нешо со тој тип, и овде го зборевме. И јас му имав пишано на админот на групата да го римувне пошо очигледно ги бара за борба, и мочкото не ми ни врати
    детиште некое колку мене, или помало од мене е админ

На Ahoy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Леле леле. Мене ме касна куче и извини вака ама не сум психопат за да помислам, а не па да одам да го утепам кучето.

На CameliaMiller, l0vekim, piglet1 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.175
    Е така. Ме нервира шо вакви работи се јавна тајна. Сите знаат, јавно си бара кучиња бе, полицијата знае, никој ништо не превзема, напротив тие први се кладат.

Од кој да бараш помош? Од градоначалников шо рекол дека и тој ќе ги труе. Ама ако...

На CameliaMiller, theowndemon и Ahoy им се допаѓа ова.
  4. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.513
    Ако ти кажам дека има луѓе што намерно предизвикуваа(т) кучиња да ги каснат за да земат оштета? И после истите ќе јадат трици дека кучињата се опасни и ова е оправдан начин за елиминација на уличните кучиња од улиците? Притоа не станува збор за социјално- загрозени лица, па да речеш тоа би им бил единствен извор на пари.

Немојте, ве молам.

На CameliaMiller, sj *O*, l0vekim и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Najmnogu me nerviraat lugje koi pishuvaat deka kuchinjata se zhrtvi i sl.
    Minatata godina zhena pochina zaradi kuchishtata, ja kasale i ona begajkji padnala u reka.
    Kade se anima mundi sega za vakvi sluchai ili znaat samo da pishuvaat po fb i da vperuvaat prst vo lugjeto?
    Kako bi reagirale dokolku vasheto dete doma se vrati iskasano od kuche? Pak ke velite deka kuchinjata se zhrtvi?

На sj *O* и Brucewayne им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    ват????ж кој кажал тоа?

јавна тајна се а сите ќутиме ко п.

7. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Da, ima i takvi lugje, ama ima i lugje koi se iskasani, a ne gi predizvikuvaat nitu gi chepkaat kuchishtata. Pak lugjeto se krivi iako se iskasani?!

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    43.175
    FB_IMG_1673525938858.jpg

На CameliaMiller, Amellie13, A94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.799
    Допаѓања:
    169.844
    Ако убивање пси беше решение, немаше да имаме проблем со улични кучиња од јас ко бев дете. Оти сезонски се убиват кучиња од ко знам за себе.
    • Стерилизација, кастрација
    • Хранење од локални власти до крај на природен живот
    • Чипување домашни миленици и казни за несовесни газди
    Ама не сте спремни да ја обвините државата. Полесно е да обвините некој шо сака животни, читај Анима Мунди и слични, пошто не можите да сфатите зошто и како.

За уличните кучиња енергијата, once again, ви е насочена на грешно место.
    • Одговорноста за нив е само и само на државата и локалната власт.
    Невладините организации, колку и да не ги сакате, успеваат колку- толку да направат уличните кучиња, особено на зима кога стигање до храна е потешко, да се најадени и од таму колку-толку поретко да напаѓаат.
    И понатаму не е нивна одговорност да ги хранат, ни вакцинираат, ни стерилизираат. Ама и покрај тоа собираат донации, ги хранат, ги вдомуваат и често пати стерилизираат на нивна сметка. Прат поќе од шо избраниците треба да прат.

Гневот треба да е кон закржлаените институции и несовесните газди.

Сакам некогаш на ден сите невладини да јитнат и да видите кој хаос ќе е и колку државата е нефункционална. Ама жал ми е за сите засегнати страни.

На CameliaMiller, sj *O*, Konfetka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Ahoy

Ahoy Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јануари 2020
    Пораки:
    9.546
    Допаѓања:
    39.513
    Ама не се криви луѓето кои се нападнати од кучиња (повеќето), кој го вели тоа? Криви се оние кои на несоодветен начин се справуваат со тој проблем.

11. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    Татко ми го касна куче, додека го шетал нашето. Куче од комшиите, невакцинирано ништо. Не го убивме кучето, дури не ни пријавивме за кое куче станува збор. Газдите сакаа да го успијат. Татко ми ги услови да го вакцинираат, а ако евентуално се решат да го успијат ќе ги тужи за све по ред. Значи тоа е разликата од луѓе до луѓе. Татко ми не наоѓа кривица во кутрето. Се дрзнало по нашево, да ги отргне, ете го каснало. Тетануси, вакцини, антибиотици, пари фрлање и свашта. Не му текна да иде да го пука, а ни на некој од нас. Дури имаше муабет да го земеме да го чуваме , зашто очигледно никој не се грижи за него. Не знам дали ми ја сфаќаш поентата ама то е.

На CameliaMiller, theowndemon, confidential и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Само ќе надополнам, ви текнува пред неколку години едно момче во Драчево ми се чини грозоморно убиваше животни, и после некое време истото тоа момче си ја уби бабата. Психопатските тенденции започнуваат со убиства на животни и ситење на убиствата. Така што, доколку се уште сметате дека убиство е во ред и е решение на проблемот, можеби и треба да се проверите на психијатар.

На CameliaMiller, sj *O*, Bezimenka90 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    Улични кучиња подеднакво сметаат и на тие што ги сакаат и на тие што не ги сакаат. Така да во заеднички интерес е на сите да направиме што можеме да ги тргнеме од улиците.

На CameliaMiller, sj *O*, Ugly Duckling и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    дечкото беше припадник на секта иначе
    закла маче па баба му

15. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    https://www.peta.org/features/dahmer-bundy-and-other-killers-who-hurt-animals/

Staggeringly 45% of school shooters had histories of alleged animal cruelty, and 21% of serial murderers admitted to childhood animal abuse, Discover Weekly reported earlier this year.

Researchers at Northeastern University and the Massachusetts SPCA, found that people who abuse animals are five times more likely to commit violent crimes against humans, according to PETA.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Ќе му се фатат на градоначалникот. Закон за браќата немало, нема ни да има. Напротив, може уште еден мандат да си потера. Смешна е државава веќе. Кој не спакувал куфери, сега е време. Нека останат рамковните и цицобуџетарите.
    Ништо не функционира. Ништо. За грев што остана на младината. Гнасотија, ненормални луѓе, полиција за украс, судство корумпирано.

На темава, од самите сопственици имам чуено, греота е да ја/го стерилизирам/кастрирам. Не може на кој му текне да размножува кучиња и мачки. И после ќе излезе кучето од двор, ќе се спари со други куче, кутрињата ќе ги расеат некаде, па тие после ќе се спарат и ете проблем.
    Има решение за се, ама нема кој да го спроведе.
    Тие клише муабети, куче не напаѓа ако не е провоцирано. Е баш вчера со количката и бебето шетав, ми се пушти куче, среќа на чибу реагираше, иначе и ја ќе морав со нешто да реагирам. На бебе најде да му се пушта еј.
    Неколку пати реагирав и за селото Орман. Во куќа чуваат можеби над 20 кучиња, надвор уште толку. Пешки нема шанси да поминеш од таму, те лаат и ржат од далеку. Се затрчуваат. Гледам пред некое време човек каснале. И на Лајка пишав и на Анима Мунди. Одговор од никаде не добив.
    Див запад.
    Тоа е.

На A94 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    Не верувам дека го приметило бебето да му се пушта. Не тргнало со намера бебе да јаде, еве ти гарантирам јас. Туку ти сржа или само тргна по тебе?

18. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Од далеку се пушти и почна да ржи. Имав со мене човек, ја предадов количката, јас се пуштив по него. Не верувам и лично искуство не е исто.

19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    23.105
    Кога бев мала во мојот град , во моето маало имаше многу кучиња. Ајде се трпеа некој период. Но страшно беше кога ќе се зберат, завивање , ржење, трчање... Имаше и напади на луѓе. Беше пријавувано да дојдат да ги соберат но никој ништо не направи. Една ден моја другарка беше нападната. Друг ден мајка со мој другар. И на луѓево им скисна , земаа отров и сите ги испоубија. Едно не остана. Никој не одговараше нормално, оти тоа на полицијата и одговара.
    После тоа, имаше муабети дека ги собират сите кучиња од градот и ги носат во поголемите градови. И тоа беше вистина. И после таму пак ново на ново.
    Татко на мој другар, вработен во комунално, викаше дека имат наредба од надлежните да фрлат отровв низ цел град за да ги истребат.
    Мене ми отруја едно куче во дворот. Последното што го имав исто го чував во двор , ете бидна некако да се протне низ врата да избега и не го најдов. Утре муабет дека комшиите ги товариле кучињата и ги носеле некаде. И за двете пријавив во полиција и ми рекоа дека неможат да се замарат со моите џукели и бев избркана.
    Значи јас ги сакам многу кучињата, али кога никој ништо не превзима, подобро народот да се справи со нив отколку утре друг ден жртва да биде моето дете. Не го оправдувам убиството, али тоа е тажната вистина за жал. Не ги оправдувам убијците, али сигурно им дошло преку кур никој ништо да не прави. Оваа нашата полиција и надлежни реагират само откако ќе биде проблемот. Исто како и со насилството врз жените. Пријавувај, пријавувај, никој ништо не чул. Ќе и пукне филм, ќе го убие во самоодбрана, ааа зошто не пријавила. Абе ајде. Банана држава.

На sj *O*, La-loca, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    Баш ми е жал. Меѓутоа, согласни и свесни сме сите каде лежи проблемот.