Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблемот со кучињата скитници станува сè поголем

Дискусија во 'Политика и настани' започната од CrazyGirl15, 5 ноември 2018.

1. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    А и можеби на тебе ти се пуштило. Малку е језиво да тврдиш дека на бебето му се пуштило од далеку. Уште толку би предизвикала тензии ако идеш и расправаш вака. Па може психопатите што ја газат земјата уште толку да се напалат. Мислам јасно ти е.

Последна измена: 12 јануари 2023
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.311
    Допаѓања:
    19.681
    Кога овој што треба да изнајде решение дава вакви изјави, очигледно е дека со прст нема да мрдне...луѓето превземаат вакви драстични мерки зошто животот им е загрозен. Кога ваквите како овој и другите што седат во фотељите кој ние ги плаќаме не донесат закон за згрижување на уличните кучиња, дебели казни за напуштање на животно вака ќе биде за жал...

Прикачени фајлови:

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    Тргна накај количката. Не накај мене. Затоа и јас останав да го бркам. Доволно е да се залета и да ја бутне, после не сакам филмови да си правам. И човек да беше, ќе реагирам исто. Само темата е за кучиња.
    Ни јас не сакам да се убиваат. Растена сум цел живот со секакви животни. Не го оправдувам чинот во Струга ни најмалку. Но, не можам да тврдам дека и не напаѓаат непровоцирани.

На NoirSerpentine, sj *O* и VDT2906 им се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.311
    Допаѓања:
    19.681
    Како вакви работи нема во Турција? Таму има закони, хранилки и вода насекаде кучињата и мачките се кастрирани чипирани секаде може да влезат и во кафич и во мол посебно кога е ладно. Ама таму има казни кој ќе напушти или повреди куче или маче. Треба и тука да го има тој принцип како во Турција ама тешко...

На sj *O*, Ugly Duckling и A94 им се допаѓа ова.
  5. A94

A94 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.568
    Не ти солам памет, да не се сфатиме погрешно, си била таму, ете, немил настан. Јас не сум била. Но сепак не мислам дека сакало да ве нападне. Ако сакало, обично чибу немало да заврши работа. Така се возбудуваат кучињата некогаш. И моето кога иде некој лае ко спобудалено. И мене кога ќе ме виде дека идам, лае,ржи, квиче :D.. Впрочем е и смешно за така мало куче колку лае. Не викам дека сите кучиња се исти. Но некогаш во такви ситуации треба да се процени што би можело да направи кучето, нема одма потреба од паники. Со самото тоа шо паничиме они не гледат ко потенцијална опасност.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Кого и да стават како градоначалник истото ќе го прават.Додека не осетат на своја кожа ништо нема да се промени.

Не дека ги оправдувам она што го направиле,туку,ако никој не превземал ништо,време било да си го решат проблемот сами.Ама,само што не со убивање.Наместо тоа можеле да се организираат да постават служби во секој град кои ќе бидат задолжени за заштита на кучињата.

Не дека сум осетила на своја кожа,ама стварно е жално да гледаш како убиваат животни,а особено кученца кои можеби припаѓале на некого.

Секогаш ќе бидам против насилство на животните,исто како што ќе бидам и против зоолошките градини.Таму како да ги убиваат животните,што и така е бидејќи секој заслужува слобода а тие таму ги немаат.

Се сложувам со предлогот на @Feminka22 да ги замараме цело време додека не им ,,рокнат,, уредите....
    Уште ми е смешно тоа рока:rofl:
    ...иако знам дека и тоа нема да помогне.Реков,додека не псетат на своја кожа нема ништо да бидне.:shake:
    А да им пуштиме по некое кученце во канцеларија да си поразговараат и лично да ги решат проблемите?:ninja:

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.664
    Допаѓања:
    39.565
    Веројатно ако чувала животни знаела да распознае дали е од радост или не.
    Еве и јас секогаш викав дека кучињата не напаѓаат туку така, сѐ додека не ми се случи неколку пати јас да галам куче додека поминуваат луѓе и наеднаш од нигде никаде да види рандом човек и да почне да му лае. Со мене супер, а на друг човек што апсолутно ништо не прави му се пушта. Не мора да го убие, доволно е и малку за тој човек да се почувствува дека му е нарушена безбедноста.
    Моево куче исто така знае да се душка со друго куче и да играат и наеднаш од нигде никаде да му заржи.
    Не се логични суштества ниту пак се секогаш предвидливи.
    Ми се чини дека и сѐ повеќе гледам пуштени улични кучиња кои се гледа дека се чувани. На пример кај мене на улица до пред некое време ни едно немаше, сега постојано гледам нови, некои остануваат некои се губат.

Последна измена: 12 јануари 2023
    На christinnn, Lemon и Alexandrite им се допаѓа ова.
  8. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    И мене не ми беше верно дека куче може да нападне ако не провоцираш, но неколку пати се имам уверено дека не е така. Среќа, или некој ми помогнал, или сама некако сум се извлекла. Оваа ситуација беше баш вчера, затоа и ја спомнав. Чував куче и знам кои се знаци на среќа, на возбуда, на агресија. Не беше едно обично чибу, тропав по земја, тоа се враќаше и ржеше, не му давав да помине накај количката. Нема мојот пост да натера нормален човек да убие куче, затоа што ржело и се стрчало накај количката. Ние си имаме проблем со психопати кои се движат суптилно меѓу нас.

На A94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    Мислам дека е до количката. Истите маалски кучиња не' лаат и ни' се пуштаат (преку ограда) секој пат кога ја возам малата во количка. А кога сме без количка, не го прават тоа. Истото ми се дешава и кога сум на точак, лаат, ржат, скокаат по оградата дур да поминам, а кога поминувам пеш, не реагираат.

На A94, Alexandrite, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Alexandrite

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.234
    До што и да било, не е во ред да има кучиња скитници. Не е во ред да се преживува таков стрес, не дај боже да има последици. Мора да се има построги закони. И мора некој да одговара. Се знае каде им е местото на кучињата, или покрај човекот во дом или покрај овци на планина.
    Се до следната актуелна вест.
    Поголем проблем имаме во држава од убивање на кучињата во Струга.
    Ништо ебено не функционира.

На MissChievous и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И ја мислам дека е количката
    И на другарка кучето лаеше на колички, точаци, и на нозе. На сред шеталиште во Охрид урлаше од лаење
    Изгледа ги вознемируваат, мислат дека некој ги напушта, кузнае шо им се врти низ глава.
    Затоа викам ние иаме поише мозок од нив

На A94 и Alexandrite им се допаѓа ова.
  12. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Мене па секогаш ми лаат две-три кутриња кога носам нешто во жолта и зелена боја.
    Од сите бои баш на тие две најдоа .:tmi:

13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    И јас би ти лаела
    Не ги сакам тие бои :rofl:

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    59FA735B-A107-44BC-9B14-79EE28E973F9.jpeg
    сам себе убио

15. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Ту...Ти си црната дама:lol:

16. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    upload_2023-1-12_17-2-3.png
    :*:Прашање на денот:*:

Имам приметено дека и гулаби пукаат со пушки:|

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    23.105
    Одговор на прашањето( на срањето)
    - ќе им се посереме во гнездата :D:D

На Евроазија и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    добро прашање

не е за фалење ама и ја знам пример, другар со сачмарка има гаѓано гаврани така
    не се здрави луѓево

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Евроазија

Евроазија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2022
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    2.380
    Одговор на одговорот од прашањето:
    -Тие ќе ни се посерат на главите
    Страдаат невини суштества.Можеби не биле истите гаврани.
    Сепак сите животни се исти и сите треба да се третирани на ист начин!

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    3E6429BF-3E35-4F81-94E4-26B58518617E.jpeg Неофицијално…

На Евроазија му/ѝ се допаѓа ова.