Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблемот со кучињата скитници станува сè поголем

Дискусија во 'Политика и настани' започната од CrazyGirl15, 5 ноември 2018.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Донирајте вие пак за тие кучиња гнасни парите и така ке одат кај политичарите во џеб. А во Кина сега сватив дека се биле во право за кучињата сепак човечки живот за разлика од кучешки е многу по вреден. Нека почива во мир девојчето. Нека не се бранат кучињата.

На Јаневски, TheSecret и baba Rada им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Па види кучињата напаѓаат или од глад или од страв.А човек може да те нападне само пошто станал на лева нога.Обожавател сум на животни.Пак ќе кажам не им покажувајте страв.Тоа важи и за луѓето.Да осети некој дека ви е страв уште толку ќе ве тиска во ќоше.Многу пати сум била САМА меѓу глутници кучиња и не ми било страв макар и да ми е нема да покажам.Прееска баш две кученца мали му се закачија на едно дете и рипас по него пошто сакаа да си играат.Секој ден ги гледам кучињата и знам дека стварно не се опасни.Детево го погали едното и си продолжи и не го ,,замараа”
    И не во Кина не се во право бидејќи нив кучињата им служат за прехрана..буквално ги јадат :puke: :puke: Морбидно.Ако ве бркаат кучиња треба снаодливост, страв не страв разумот треба да ви е на прво место.На секое бркање ај да скокаме пред коли или згради и мостови.
    Како беше ако не можеш да ги победиш придружи им се?Сега пошто не можеме да им се придружиме и да лаеме можеме на игнор да ги ставиме.Не дозволувајте стравот да ви го гризе рааатот.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Е ајде де не покажувај страв...
    Ако не ми е, нема да покажувам, ама ми е.

На Harper, baba Rada, Yowannty и 3 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Ок Јованти, јас лично прашувам, во Гостивар буквално ни еднаш не сум била. Вардар во Скопје не е река што може да удави свесен и здрав човек, ама ете, ти ми објасни дека е поинаква ситуацијата со реката во Гостивар.
    Логично е да се поставуваат прашања, таман работа да "проголтуваме" се' што е кажано туку така.

На LollySky и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Знам дека мноогу женски имаат страв од кучиња.Мајка ми малечко да го види бега.И она ко споулавена трча се дере, ама ништо не постигнува со тоа само ги с’ска.

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.261
    Не само женски, и машки.
    И маж ми се плаши од кучиња.

И е за плашење.... кога ќе се разлаат и ќе им ги видиш тие забиштата...

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Сигурно тебе или кој било ќе прашам кај да си ги трошам парите.
    Не туку попувај, со пример покажи грижа кон луѓето.
    На интернет сите сте хумани и паметни, ама на тоа само останува вашата хуманост.

На Harper, crimson, CoverGirl10 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Lugje svestete se breej ! Lugjeto bile krivi sto gi napustale milenicite. Ajde be! Kaj ste videle ulicar rasno kuce ziti se? Rotfajler, haska, sarplaninec, doberman, ovcar....i site drugi? Kaj ste videle na ulica napusteno rasno kuce sto se cuva kako milenice? Nigde neli? Zar ne gledate deka ulicnite kucinja se obicni dzukeli sto nikoj nikogas ne gi cuval pa da gi napusti? Ama ne najlesno e da se kaze lugjeto se krivi. Mozebi i se sto do sega ne se istrebeni site gzukeli, sto na covek mu e strav da izleze do prodavnica ili dete da pusti nadvor da si igra. Da krivi se lugjeto sto ko slep za stap se zapnale za Animal Mundi a ne se svesni deka t.n Animal Mundi e organizacija samo i samo za pari (znaete li od eden protest sto ke ja raznisa javnosta i nejzinoto vnimanie ke go trgne od aktuelnite politicki nastani, znaete li kolku pari zima doticnava organizacija? ) Znaete li od kolku nevladini organizacii lapaat pari glavnite clenovi na Animal Mundi? A znaete li deka kuce u zivot ne doprele tie istite? Daj vi se molam malku podlaboko svatete go ovoj problem i dobro razmislete nemojte da ve pravat glupavi. Zosto site tie clenovi na Animal Mundi (kolku sto mozam da vidam na fb stranicata okolu 300.000 ako ne i poveke) ne vdomat po edna dzukela? Toa se 300.000 kucinja ulicni - ete problem resen. Sme bile nehumani !? A humanost li e ova sto se sluci vcera? Humanost li se prethodnite mal milion slucaevi za lugje, deca iskasani od dzukeli? Epa dragi moi humanost e da vdomis dete od dom za deca bez roditeli a ne dzukela, jasno?

На hellocity му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    И трујачот, дабогда, заедно со глутницата.
    :l:

На Harper, crimson, CoverGirl10 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Колку имаш вдомено?
    Деца?

На Harper, crimson и theowndemon им се допаѓа ова.
  11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Draga jas sum majka i tocno znam kako boli za svoe cedo, nesakam i nedaj Boze da pomislam kako im e na tie roditeli na devojceto. Zatoa draga koga ke go osetis i ti majcinskoto cuvstvo ke svatis deka nisto na svetot ne e povazno od deteto a pogotovo ne nekoja si dzukela. Nazad ti e zimata, koga ke pocuvstvuvas i navistina svatis sto zboram togas citiraj me, a sega oladi. Pozz

На WildMk и hellocity им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Бреј бреј..полесно е куче да чуваш него дете знаеш?

13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Не прашав колку роди, туку колку посвои.

Моите пријатели се родители и љубители на животни ;)
    Не сите mamichki се исти ;)

На Harper, Kitten, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  14. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Neznam zosto nikogas ne sum cuvala kuce a i nemam namera. A za dete mozam da kazam . A ako ti odbiras kuce da cuvas mesto dete (ako toa go smetas za obvrska zosto neli potesko e) samo napred.

15. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    ti kolku dzukeli vdomi? eve ako sakas mozes kaj mene u naselba ima cela glutnica, najseriozno.

16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Тешкo декa Бoг ќе ти удoвoли, oсвен aкo сaмa гo нaјдеш и сaмa му пресудиш. Извoли, oн aкo мoже кучињa, зoштo ти дa не луѓе?

На WildMk и TheSecret им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Јас ќе си чувам и тоа и тоа.Ем детето ќе си има другарче ем ќе расте поред милениче и ќе има емпатија.А не утре да читам да ми шернува детето постови за убивање животни..свашта

На crimson, Nausicaa, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  18. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Daj Boze da si cuvas i toa i toa, tek togas mozebi ke svatis sto e prioritet vo zivotot. Pozz

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.625
    Добро дали има поглуп муабет од тој место да донирате за животни, донирајте за деца ? Кои сте вие да прераспределувате туѓи пари ? Мора ли оваа споредба сегде да ја пикате ?
    Според вас полошо од човек кој не донира ни за двете, е човек кој донира за животни.
    Аман од простотија.

На Harper, crimson, Nausicaa и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Па види еден ден ќе сВатам некои работи да.Многу се вадите на ова мајчинсково на форумов..демек немам дете и сега некоја безмилосна глупача сум..Ама нејсе

На Harper, Nausicaa, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.