Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Проблемот со кучињата скитници станува сè поголем

Дискусија во 'Политика и настани' започната од CrazyGirl15, 5 ноември 2018.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Штo убaвa сликa, идилa. Oди кaжи им нa рoдителите нa удaвенaтa девoјкa зa твoите рoзoви сoништa.

На oblace1, baba Rada, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Јас не можам никого да убијам. Ни куче, ни полжав, ни човек.
    Ни он не смее кучиња, ама таква ни е државата, психопатска, затоа можам само да се надевам дека и полошо ќе му се врати.

Него, зошто не споделиш со нас како го решавате проблемот во Германија?
    Си расфрлате отров наоколу?
    Можете ли да купите воопшто отров?

На Nausicaa, PaLaVa, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Stories

Stories Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    1.514
    Имало очевидец, видел некој дека девојчето го бркаат кучиња, има траги на телото од касаи? Сигурно викала, трчала, тие лаеле, а колку што видов на тв местото е прометно со луѓе, како никој не видел? И да му било страв на очевидецот ќе викал помош, луѓе. Или јас нешто пропуштам?
    Ако нешто разбрав од кога се актуелизира проблемов со бездомни кучиња, тоа е дека народов е полн со омраза.И кон животни и кон луѓе.

На Nausicaa, PaLaVa, LollySky и 4 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Јас две.
    Ќе ми одговориш, најсериозно?

Уствари го знам одговорот.

НИТУ ЕДНО.
    Ете толку деца имаш посвоено.

Убаво реков, интернет хуманитарци, на улица циганчињата ги ишкате бетер од кучињата.

На Harper, Kitten, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Од кај знаеш дека се розови?Ако сакам можам да остварам.И не зборам сега за девојчето.Не чепкам тазе починати души..башка моја врсничка е не дај Боже можело тоа и на моја другарка или мене да ми се деси.Џабе што и да се збори околу таа тема сега кога девојчето за жал веќе го нема.Поентата е тоа што врти-сучи пак после некое време (бидејќи и претходно е водена жими ти дискусијава) доаѓаме до ,,заклучок” дека ЏУКЕЛИТЕ треба да се убијат.Е сега имам едно прашање за вас што сте ЗА труеле/успивање/колење кучиња.Што правиме за бездомниците или циганчињата што мерат улици секој ден?И мене ме имаат нападнато циганчиња имам пишувано овде и што?Да пишувам АЈДЕ ДА ГИ ОТРУЕМЕ!АЈДЕ ДА ИМ ГО УНИШТИМЕ ЖИВТОТ!
    Или неее чекааајте тие се ЛУЃЕ а другиве се КУЧИЊА така?Ама видете и овие и овие се и од крв и од месо, и кај едниве и кај другиве чука срце внатре.Многу сакам да ми одговорите на ова.

На crimson, Nausicaa, PaLaVa и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Вaквo нештo дa се случи, a дa не превземaaт oдгoвoрните ништo, 5 минути немa дa се чекa. Имaaт пaмет и мудa вo "Гермaнијaвa", не се лигуши.

7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Розови соништа :rofl:
    Другаркиве што чуваат и бебиња и кучиња, може замислени другарчиња ми се :D

На crimson, Nausicaa, PaLaVa и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    268.971
    Абе убаво со ред поучи не'.
    Прво - како се чува куче.

Кои се правилата.

Што се случува ако исфрлиш куче на улица.

Ако куче (домашно или улично) нападне, што прават?
    Еутанизираат, трујат?
    Шелтери има ли?

На Nausicaa, 1209, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    8.919
    Mala jas sum rodila ne mi treba da posvojam ne se sekiraj. Ti rekov ne me citiraj dur ne rodis i ti, dur ne go osetis toa cuvstvo, tek togas ke svatis deka dete so dzukela nemoze na nikakov nacin da se sporedi, togas ke svatis deka zivees za cedoto a ne za dzukelite veruvaj. A sega izlisno e se sto ke kazes zaradi ova sto ti go pisav pogore, zatoa pozdrav.

10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.148
    Јас не знам што тропате глупости.Не значи дека ако едно куче нападнало сите кучиња се ѕверови и ај да ги труеме.Ако еден човек ти направи лошо значи дека сите луѓе се лоши,по твојава логика???

На Harper, crimson, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Децојче што зборуваш ти се работи за човечки живот ејјј 17 годишно девојче почина не дочека ни матура ни полнолетство какви кучиња жити се повеке имаат права од луѓето на пат да видат куче како тепат абе снимат на интернети смртни казни за насилникот а на пример да видеш маж како си ја удира девојката или жената тоа е во ред да не зборам за смртни случаеви насилство спрема луѓе е океј а да е спрема куче право смртна казна за човекот замисли си сестра\брат ова да се десело заради едни кучиња?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Тоа што си го цитирал да го напишела мајката на девојката што се удавила или мајка на било кое дете што умрело од напад на кучиња, ќе и пишеше исто? "Не тропај глупости? " :^)
    Можеби неизбежно било да се вмеша мајчинството овде.
    Кога сеуште немав деца се чудев како другарка се потресе на филм во смисла дека има ќерка и што кога БИ И се случило нешто нејзе, заплака жената од приказна на филм.
    Откако имам и јас деца, се ми е поврзано околу нив, опседната сум со нив, секој план ми е поврзан со нив и секој страв ми е поврзан со нив. Љубовта е толку голема што болката на детето те убива и тебе како родител. Една настинка не потресува а па да не си им во кожа на родителите кои загубиле дете на било каков начин, во случајов од напад на куче. Да ти го убие она за што живееш, причината за која се бориш и живееш, љубовта која ниеден филм и роман не може да ја опише, епа драги мои, тој родител одвнатре е мртов и нормално дека ќе сака одмазда, дали е куче, волк или човек, небитно.
    Јас не знам како им е на родителите на Никола што го убија луѓе-кучиња, а сеуште неказнети. На нивно место ќе станев сериски убиец и ќе ги требев сите такви луѓе-кучиња.
    Можеби е офтопик ама споредив зашто ми беше иста поентата во двата случаи. Кога власта не се грижи за народот, кога со години не презема чекори и не ги затвора животните и луѓето убијци, сосема оправдано е народот да посака и сам да ја земе правдата во свои раце.
    Едно прашање до оние кои газат врз другите членови само да ја оправдаат својата гледна точка за не убивање на кучињата скитници, на пример @CameliaMiller, @lovestoneddd и др. -дали сте вегани или вегетаријанци?

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Еве што вика Градоначалникот на Гостивар:
    45554183_2152771664773957_618022382027669504_o.jpg
    Убаво што барем уште еднаш се покажаа лицемерите кои веднаш повикуваат на линч на сите бездомни кучиња.
    Ви текнува на девојчено што го силуваа петорица пред една недела? Ајде нека се линчуваат сите мажи, потенцијални силувачи се.
    А девојката прегазена кај Универзална, детето на Илинденска, дечкото кај Католичка? Па нека се линчуваат и сите возачи.
    Исто е.

На Harper, crimson, kim.k и 7 други им се допаѓа ова.
  14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Тоа се луѓе разбираш? Сите ние сме различни психологии, свесни сме што правиме а кучињата дали се свесни дали знаат колку години се и кој ден е друго е човек бре друго е кучиште прекинете со глупости оставете девојчето да почива во мир срамота.

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Сакаш точни локации? Или нареден пат кога ке сретнам расно куче, односно куче кое е чувано а потоа исфрлено на улица, да сликам и тогаш да посочам локација со доказ?

На Nausicaa и 1209 им се допаѓа ова.
  16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Имено, тоа е и поентата. Луѓето тоа што прават, го прават свесно, со умисла, расудување дали е добро или лошо. Но сепак силуваат, убиваат, мразат. Животните ги води инстинктот, борбата за преживување.
    А тој што има емпатија ја има подеднакво и за луѓето и за животните. Се друго е лицемерие.

На Harper, kim.k, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.187
    Јас вдомив 5, ги стерилизирав, вакцинирав и чипирав пред да стане бесплатно, сум и нашла дом на уште 10тина сигурно. Исто и мајка ми, која замисли има дете кое беше нападнато од куче како мало и таа не отиде да го убие кучето и уште сака животни и чува.
    Само тоа ви е одбрана кога ќе станете мајки, де бе ако станеме мајка нема нечовек да станм.
    Јас човек што мрази животни до овој степен го сметам за бесчуствителен, а ако им наштетува и за психопат го сметам.

На Harper, Kitten, crimson и 11 други им се допаѓа ова.
  18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Троши пари на побитни работи донирај за деца што страдаат од болест остави кучињата ти никој ен ги пита нив и им вика за вас тие донираа ако е било така тие пари ке се уложеле и сега ке ги немало кучињата ке се биле на соодветни места а вашите донирани пари се во некои спа центри сигурно потрошени ;)

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    А овој случај за девојчето? Само животни животни како сеа тоа животно да плате за смртта на девојчето? Луѓето одатво затвор тоа ако не се спрече че нападне и други невини луѓе. Ако сакаш вдоми го и тоа сигурно се шета низ Гостивар.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.613
    Допаѓања:
    43.187
    А од кај знаеш дека не донира и за луѓе а? Зоштоси толку силна на зборови, зошто ти веројатно досега за ништо не си дал денар. Не кажувај ги знам таквите како тебе. Ќе и извините ама прости сте, оти не рамислувате логично. Да виновни се луѓето шт има улични, само луѓето и државата. И туењето нема да реши проблем оти на секое отруени има 5 нови.

Како може животото да плате ајде објасни? Не е криво животното оти е животно нема свест, јасно ти е? Крива е државата, криви се луѓето, оти да имаше систем, немаше да има вакви случаеви.

На Harper, kim.k, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.