Проблем со мускулите на лицето

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by hippie2, Mar 28, 2017.

1. hippie2

hippie2 Нов член

се разбудив едно утро и десната страна од лицето ја чуствував потечена. Потоа застанав пред огледало, ги кревав вегите и приметив дека левата не се крева, потоа забележав дека целата лева страна на лицето како да не ми функционира, незнам како да објаснам, пробувам да го затворам само левото око ама и десното само ми се затвара, кога јадам забележувам како послабо да ја движам левата страна од устата.. ова вака ми се дешава 3 дена и мајка ми не ме сваќа сериозно и незнам каде да се обратам страв ми е дека мускулите од левата страна на лицето целосно ке ми откажат.. ако на некој му се дешавало истово или има некоја информација за хороров што ми се дешава овие 3 дена ве молам нека ми пише! :drunk::@
    пс. на интернет најдов дека ова стручно се вика атрофија на фацијален нерв ;(

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

На неуролог да си одиш под итно!!

3. Annath

Annath Форумски идол

Најверојатно се работи за пареза на лицевиот нерв, фацијалис. Под итно на лекар да ти одреди терапија. Не чекај повеќе.

♡BuBaLe♡ likes this.
  4. 1209

1209 Форумски идол

@hippie2 баба ми остана трајно деформирана на едната страна зошто не го сфати сериозно проблемов на време, под итно оди на доктор, терапија да ти даде можеш да претрпиш сериозни оштетување ако не се превземе нешто.

♡BuBaLe♡ and joy1 like this.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Мoјa другaркa беше сo вaкoв случaј. Oди нa лекaр нејзе и дaдoa терaпијa oд aпчињa. И рекoa декa и билo oд мнoгу силнa прoмaјa.

Здрaвјетo пред се:!:

6. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Dokolku imas poteskotii vo govor, koordinacija, macnina, problemi so vidot ili nesimetricnost na zenicite golema e verojatnosta da imas mozocen udar ili nekoe krvarenje. Paralizata na ednata strana od liceto e osnovniot simptom. Poseti doktor vednas.