Во едно градче мало семејството во ќукичка се збрало, Заѕвонил телефонот и мајката кренала слушалката - ,, Ало?'' Потоа таа го викна тато за да го искара бато Тој кажал, Македонија влегла во НАТО! Детето,плаче вика,го сакам бато, а мама му вели, немој како него да бидиш, злато! Ако бидеш таков ќе јадеш ќотек. Детето тоа го сфатило и скапо платило Па почнало да се беси на вратило Вратилото се скршило и детето падна Плачеше на цел глас а потоа стана Сфати дека тоа што сака да биде како брат му е мана и на цел глас викна: бате не ми ставај сол на рана Немам веќе сила од сите да те бранам Но почесто јас тебе ќе те хранам! Гравче, компирче што и да се најде Од мама веќе нема фајде. Сите да пееме ајде. Короништа наоколу се вртат прчлите и под под маска усни прчат. Доброто е шо некој познат можеш да го направиш непознат, небаре од маска не го гледаш.
Во едно градче мало семејството во ќукичка се збрало, Заѕвонил телефонот и мајката кренала слушалката - ,, Ало?'' Потоа таа го викна тато за да го искара бато Тој кажал, Македонија влегла во НАТО! Детето,плаче вика,го сакам бато, а мама му вели, немој како него да бидиш, злато! Ако бидеш таков ќе јадеш ќотек. Детето тоа го сфатило и скапо платило Па почнало да се беси на вратило Вратилото се скршило и детето падна Плачеше на цел глас а потоа стана Сфати дека тоа што сака да биде како брат му е мана и на цел глас викна: бате не ми ставај сол на рана Немам веќе сила од сите да те бранам Но почесто јас тебе ќе те хранам! Гравче, компирче што и да се најде Од мама веќе нема фајде. Сите да пееме ајде. Короништа наоколу се вртат прчлите и под под маска усни прчат. Доброто е шо некој познат можеш да го направиш непознат, небаре од маска не го гледаш. Сите на телевизија вести следат И разни претпоставки за короната си редат.
Во едно градче мало семејството во ќукичка се збрало, Заѕвонил телефонот и мајката кренала слушалката - ,, Ало?'' Потоа таа го викна тато за да го искара бато Тој кажал, Македонија влегла во НАТО! Детето,плаче вика,го сакам бато, а мама му вели, немој како него да бидиш, злато! Ако бидеш таков ќе јадеш ќотек. Детето тоа го сфатило и скапо платило Па почнало да се беси на вратило Вратилото се скршило и детето падна Плачеше на цел глас а потоа стана Сфати дека тоа што сака да биде како брат му е мана и на цел глас викна: бате не ми ставај сол на рана Немам веќе сила од сите да те бранам Но почесто јас тебе ќе те хранам! Гравче, компирче што и да се најде Од мама веќе нема фајде. Сите да пееме ајде. Короништа наоколу се вртат прчлите и под под маска усни прчат. Доброто е шо некој познат можеш да го направиш непознат, небаре од маска не го гледаш. Сите на телевизија вести следат И разни претпоставки за короната си редат. Пројде и месец мај на ова лудило нема крај. Сонцето пече вешто Охрид е полн често.
Во едно градче мало семејството во ќукичка се збрало, Заѕвонил телефонот и мајката кренала слушалката - ,, Ало?'' Потоа таа го викна тато за да го искара бато Тој кажал, Македонија влегла во НАТО! Детето,плаче вика,го сакам бато, а мама му вели, немој како него да бидиш, злато! Ако бидеш таков ќе јадеш ќотек. Детето тоа го сфатило и скапо платило Па почнало да се беси на вратило Вратилото се скршило и детето падна Плачеше на цел глас а потоа стана Сфати дека тоа што сака да биде како брат му е мана и на цел глас викна: бате не ми ставај сол на рана Немам веќе сила од сите да те бранам Но почесто јас тебе ќе те хранам! Гравче, компирче што и да се најде Од мама веќе нема фајде. Сите да пееме ајде. Короништа наоколу се вртат прчлите и под под маска усни прчат. Доброто е шо некој познат можеш да го направиш непознат, небаре од маска не го гледаш. Сите на телевизија вести следат И разни претпоставки за короната си редат. Пројде и месец мај на ова лудило нема крај. Сонцето пече вешто Охрид е полн често. Но,мама вели:Во Охрид нема многу место, за да биде понаселено место но сепак - тоа е татковина наша, Охрид - градот убав наш.
Тргнувам веднаш, а на плажа нема кај да седнеш. Гледам празно место, пополнето е додека трепнеш. И само слушам како тивко шепнеш, одиме во најблискит бар и тука ќе направиме дар мар бидејќи диџејот е цар. Утре може нема да ни текнува на глупостите наши ама затоа е летото на забави да си.
Тргнувам веднаш, а на плажа нема кај да седнеш. Гледам празно место, пополнето е додека трепнеш. И само слушам како тивко шепнеш, одиме во најблискит бар и тука ќе направиме дар мар бидејќи диџејот е цар. Утре може нема да ни текнува на глупостите наши ама затоа е летото на забави да си. Или сепак ќе нѝ текнува може и ќе си велиме „што нѝ требаше тоа Боже?“ Но убаво е на забава да си таквиот спомен животот нѝ го краси.
Бидејќи животот е еден и вреден, уживај и не останувај жеден. Биди секогаш среден и ќе бидеш број еден. Не се давај толку лесно и нема да бидеш во тесно.
Не се давај толку лесно и нема да бидеш во тесно. Длабоко диши, почекај мозокот да ти се стиши. Два пати мери, еднаш сечи, не прави ништо што срцето нема да ти речи.
Во едно градче мало семејството во ќукичка се збрало, Заѕвонил телефонот и мајката кренала слушалката - ,, Ало?'' Потоа таа го викна тато за да го искара бато Тој кажал, Македонија влегла во НАТО! Детето,плаче вика,го сакам бато, а мама му вели, немој како него да бидиш, злато! Ако бидеш таков ќе јадеш ќотек. Детето тоа го сфатило и скапо платило Па почнало да се беси на вратило Вратилото се скршило и детето падна Плачеше на цел глас а потоа стана Сфати дека тоа што сака да биде како брат му е мана и на цел глас викна: бате не ми ставај сол на рана Немам веќе сила од сите да те бранам Но почесто јас тебе ќе те хранам! Гравче, компирче што и да се најде Од мама веќе нема фајде. Сите да пееме ајде. Короништа наоколу се вртат прчлите и под под маска усни прчат. Доброто е шо некој познат можеш да го направиш непознат, небаре од маска не го гледаш. Сите на телевизија вести следат И разни претпоставки за короната си редат. Пројде и месец мај на ова лудило нема крај. Сонцето пече вешто Охрид е полн често. Но,мама вели:Во Охрид нема многу место, за да биде понаселено место но сепак - тоа е татковина наша, Охрид - градот убав наш. Штета е да не го посетиш ниеднаш. Се уште ли чекаш, лето е тргни веднаш. Гледам празно место, пополнето е додека трепнеш. Тргнувам веднаш, а на плажа нема кај да седнеш. И само слушам како тивко шепнеш, одиме во најблискит бар, и тука ќе направиме дар мар бидејќи диџејот е цар. Утре може нема да ни текнува на глупостите наши, ама затоа е летото на забави да си. Или сепак ќе нѝ текнува може и ќе си велиме „што нѝ требаше тоа Боже?“ Но убаво е на забава да си таквиот спомен животот нѝ го краси. Тргнувам веднаш, а на плажа нема кај да седнеш. Бидејќи животот е еден и вреден, уживај и не останувај жеден. Биди секогаш среден и ќе бидеш број еден. Не се давај толку лесно и нема да бидеш во тесно. Длабоко диши, почекај мозокот да ти се стиши. Два пати мери, еднаш сечи, не прави ништо што срцето нема да ти речи. Земи на дрва пченка печи, продавај ја скапо за да играш потоа блато.
Кога ми е тешко Најчесто го барам тато Понекогаш и бато Воглавно да го прашам колку е сато Кога ми е тешко сепак Се одлучувам прво да вдишам лепак Па на небото здогледувам птици јато И не ми требаат ни тато, ни бато П.С. Убаво ќе беше да имавме некоја крајна цел со песнава и да има завршеток. Можеби една песна една страница, па на следната започнуваме нова песна.