Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Производи за заштита на косата од топлина

Дискусија во 'Коса' започната од m2m2m2, 20 септември 2011.

1. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Го има во Тинекс,јас го земав,ама не е убаво.
    Ја слепува косата и после потешко се пегла..

2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Девојки, ставајте после пеглање, не пред така повеќе се гори од топлината.

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Викаш :( Леле... а таман си реков ете и кај нас донеле нешто корисно, ама ЈОК!

4. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Јас го најдов во Тинексот во Топанско, ама прееска видов и го има и во Рамстор маркетите. Планирав утре да го земам, пишува дека не лепи, ама почнав да се предомислувам. :?:

5. anelej

anelej Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    ја овој го користам подолго време и многу сум задоволна бидејќи 1-2 неделно ја пеглам косата

и се нанесува пред пеглање,и не лепи

Прикачени фајлови:

• kenue.jpg
      kenue.jpg
      Големина на фајлот:
      9,3 KB
      Прегледи:
      482
  6. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Колку пари го купи и од каде?

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Одговорот е во друга тема ;)

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.134
    Допаѓања:
    156.152
    Ова на тафт се нанесува на веќе сува коса,пред да ја фенирате (и ќе рече некој,епа мора да ја исфенирам за да биде сува.Епа да,ама прво ја сушиш на голема далечина и откако е сува косата се фенира,во спротивно ниту едно средство не ти ја штити косата,а да не зборувам колку се кине ако уште влажна ја фенирате.Се занесов,нема везе.) или пред да ја пеглате.А лаковите и пените за коса после тоа.
    Првиот пат ја нанесов од горе до доле и ефектот беше ко немиена,леплива коса.Завчера му дадов шанса,го нанесов од пола коса надоле зошто нели тој дел е најподложен на сушење,прамен по прамен и беше подобро.Одма се исправи,не изгледаше разлетано или суво и траеше,не ми се прекршуваше.
    И искрено,многу се троши и не е евтино за толку малку.

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.403
    Допаѓања:
    38.335
    Во тековниот каталог на авон излезе овој спреј за заштита на косата од топлина. Јас планирам да го порачам, ама некако скептична сум, не очекувам премногу. Инаку не е скап некои 160 или 170 денари е, не губам многу ако не вреди. :)

Прикачени фајлови:

10. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    За сите кои планираат да го купат ова - СЕ става исклучиво на СУВА коса. Потполно сува коса, зошто ако е водена може да ја оштети!!! Пишува и на пакувањето. (иначе е околу 190ден.)

Мене најубав досега ми бил, спрејот од субрина, за пред пеглање коса. Не ја слепуваше косата и не ја мрсеше. (чинеше 200 ден.), а ретко се наоѓа да се купи.

Иако од топлина нема спас. Само малку некоја заштита...

11. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Денес најдов во една козметика во мојот град таков производ од Кене, околу 700 ден. беше, а и уште еден поефтин, некоја италијанска марка, околу 300 ден. Овај вториов повеќе им се трошел.
    Од следната плата ќе си купам еден од овие, само незнам кој :)
    Па ќе ви кажам и резултати :!:

12. marince87

marince87 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    160
    За оние кои планираат да го купат спрејот од КЕНЕ (Keune) , не си ги давајте џабе парите, спрејот е околу 650-700 денари го имав го користев доста долго со надеж дека ќе ми ја опорави косата. Не ми помогна воопшто, пеглање си е пеглање сите ја гориме косата кога се пегламе ! Џабе фрламе пари по спрејови, маски и не знам уште што за заштита на косата од топлина. Редовно стрижење, и поретко пеглање е лекот. А не ние ко што си знаеме секој втор ден косата пеглана , па после леле оти вака спрејов не ми се погоди???

13. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    [​IMG] Јас ја добив на подарок оваа пена за коса од нивеа на која пишува Thermo Care значи да ја нанесам на влажна коса па да ја сушам.Јас немам убаво искуство со шампони на нивеа и регенератори,па затоа ова уште го немам пробано.Го има ли некој користено?Добро е?

14. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Уште не сум го купила :$

15. Chocoholic

Chocoholic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    747
    Допаѓања:
    988
    Ова дефинитивно не е производ за заштита од топлина. Јас ја користев пенава, но за да ја обликувам косата кога ја носев природно виткана. Не верувам дека ќе ти ја заштити косата од топлина, напротив, пената и лакот ја сушат, а посебно не ти препорачувам да ја пеглаш откако ќе нанесеш пена, дупло повеќе се оштетува.

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  16. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ете конечно го купив, 350 ден, а дали е добро ќе ве известам по некое време :)

Прикачени фајлови:

На Sweet-Mila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    јас овој го користам и задоволна сум..од сите производи на tresemme сум задоволна додуше :)

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Овие спрејови го спречуваат натамошното горење на косата, така делуваат, а ако веќе ти била претходно изгорена помагаат само ножици, спрејот не може изгорената коса да ја направи неизгорена.

19. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    И јас го користам овој спреј од Авон..го имаше и порано, само во друго - бело пакување..
    Што знам дали штити :^) .. Мене посекако ми е оштетена косата, што од фарбање, што од сушење, фенирање, пеглање.. така да, не знам дали би ми била уште пооштетена ако не го користам спрејов.. :D
    Ама едно знам, дека имам чиста совест дека барем користам нешто.. :D
    И редовно се шишам..еднаш месечно..само тоа е лек за веќе оштетена коса..Кога еднаш ќе се оштети ништо не ја спасува, само ножички! :!: :D

20. jance

jance Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    101
    Јас имам земено од авон еден серум или спреј е,немам појма али чуден ми е или па јас дека првпат користам вакво нешто,прво го ставам па ја сушам косата али некогаш не се чешлам за да ми остане таласеста и убава првите два дена,али како и да е кога ќе се допрам на врвовите не можам ни со прсти да поминам,а не па да ја исчешлам и ко сува да е заплеткана... :( :worried: