Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена на името на државата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 19 јуни 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 глас(а)
    8,4%
  2. Република Скопје

8 глас(а)
    2,0%
  3. Друго

56 глас(а)
    14,3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 глас(а)
    75,3%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
    a od kaj znaes vcera ubavo si kaza pretstavnik od Vladata. imeto e dogovoreno se raboti sega na identitetot

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Можеме да го отфрлиме секој момент ама може после и цела меѓународна заедница да нè отфрли секој момент. А Македонија не е во позиција да изиграва шериф.

Еве, сега си FYROM па пак си Македонец. А Заев можно е да преговара и за идентитет и за јазик, ништо веќе не ме чуди во државава. Јас не велам дека ти не си во право, ама премногу избрзувате со заклучоци.

На Someonespecial и Rama им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    Медиа медиа медиа.
    Ништо од тоа друже. Ќе добијат име во кое ќе содржи Македонија, автошат аеродром и уште нешто ситно можеби. Но толку ќе е.
    Уз пат да кажам.. доста плукате по грците. И кај нас има идиоти што да дојде грк ќе го малтретираат и кај нив има идиоти што кршат таблици
    Сегде во свет е така.

На Mari-Ja, Feminka22, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
    „Спорот со името е веќе решен. Во наредните недели треба само да се договорат деталите, за договорот со Грција да биде достоинствено и компромисно решение за двете страни.
    ова е изјавата на Груби

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    И? Кај се спомнува идентитет? Како тоа воопшто мислиш дека преку ноќ може идентитет на цела една држава да исчезне или да се смени! ? Потоп да е пак ќе пишува сме постоеле не па вака. Не преувеличивај нема ништо од тоа. Само во идните учебници по историја ќе стои дека во 2018 год Заев и Ципрас дошле до компромисно решение за конечно двете држави да станат пријатели. Од тој момент РМ е преименувана во РГМ (претпоставувам ). И поарно не ни може да биде ако не планираме да бидеме Голема Албанија.
    Џст фор д рекорд- не сум сдс-овка. Само ова го сметам за трезвено и разумно решение.

На JuLleE, m.i.g, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
    не си СДС мозеби ама се гледа дека си дела од испраните мозоци на кои и се сервира перспектива во која сто дека од тоа што ке се откажеме е помалку вредно од тоа што ке го добиеме,
    жало е што Македонскиот народ моментално е најмалку самосвесен и најмалку патриотски народ на светот, непостои друга држава каде толку лесно ке помине вакво нешто, едноставно не ми е јасно како може да помине ова, каде спе народот???

На Lianna Anna, Abeja и orevokrsacka им се допаѓа ова.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    Ти можеш што сакаш да мислиш лично за мене , јас напред гледам. Назад не . Нит Гоце нит Тито ќе се врати. Убила вас носталгија. Јас сум човек кој е релација Скопје -Солун со години и едино што можам да кажам е дека е време да се средиме.

На m.i.g, Someonespecial и monibejbi им се допаѓа ова.
  8. Gentlemen

Gentlemen Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2017
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    412
    да се средиме да, но зошто ние да изгубиме???
    грците едноставно треба да не остават да живееме како што сакаме? во светот има 50 споменици на Александар македонски, и ниту еден не и преци само тој во македонија? зошто?
    Кој вели дека со тоа што ке поставиме споменик на некој историска личност со тоа и го повојуваме тој човек?
    сите имаат право да чествуваат одреден историски лик.
    еве ти глуп пример, ако ставуме утре во пакр споменик на Колумбо кој ке биде против тоа? Никој! истото треба да биде мислење и за Александар и за Дили , или за Името Македонија,,,

На Lianna Anna, Bitter-Sweet и edenandrej им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    ама не губиме аман. пак скокаш. Значи компромис е. Ние добиваме тоа што сепак ќе содржи Мк а тие што нема да е РМ.

10. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Ке видиме како ке течат преговорите и што ке се договат и нашите и нивните.

11. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.923
    Допаѓања:
    2.148
    Тоа е тоа усвари со компромис мора да бидат задоволени двете страни не само нашата и обратно посебно зашо ние не сме членка ниту економски јака така да тоа ни останува.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ај баш да видам дали Грција ќе падне на тоа дереџе да му исполнува желби на Заев.

НАТО не се меша во внатрешните прашања на земјите членки, што значи ќе бидеме мала албанија со воведена двојазичност и разни симболи.

На Lianna Anna, Mari-Ja, Aquamarine93 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    Абе една мала албанија што да ти расправам блажо :D кога една земја се води како мулти етничка нормално е кој што сака да прави и бара. Посебно кога станува збор за земја како нашата. Македонија не заслужува да постои како држава. Ама ако морам да бирам пре со грци неголи со некој што до вчера кољаше наши луѓе.

На Mari-Ja, Feminka22 и Rama им се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Ама не можеш да бираш, со нив си, сакаш-нејќеш. Влез во НАТО нема ништо да промени по однос на таа ситуација.

Мене не ми се допаѓа тајмингот за решавање на спорот.

На Lianna Anna и Rama им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.057
    Допаѓања:
    225.435
    Тајмингот е баш таман за да се спречат поголеми побарувачки од страна на албанците.

На m.i.g и monibejbi им се допаѓа ова.
  16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Абе ајде,ми се смачи веќе цела оваа ситуација со името.
    Не можам да гледам раат ни телевизија ни интернет,на 5 минути излегуваат само ексклузивни новости,а уствари се вртиме во еден зачаранИ(маѓепсан) круг :worried:
    1.Велеа ќе се додаде епитет само Горна или Северна или драпајси таквото,демек само референца за странство де,нели и сега сме биле Фиром не Македонија :D
    2.Велеа нема промена на устав и учебници,а прееска на вести цел ден кажуваат дека ќе има и промена на историјата на учебниците.
    3.Нели Бугарија ни беше мајка-сестра не знам ти што,сега и таа се тепа дека не сме смееле да смениме име ако таа не се согласела,морала и таа да даде АМИН.
    4.Нели и Ердоган беше против секакво преименување на Македонија,а денес во Анкара големците од Турција на средба со Заев рекоа дека ќе поддржат било какво име што им одговара на двете земји.

И така :D
    Да знаев барем немаше да вадам нов пасош,џабе си платив 1830,кога наскоро ќе треба да го сменам во ГорноСеверноВардарскиСкопскиМакедонски :worried:

@LiliBoz Знаеш колку те почитувам,ама не се согласувам дека НАТО би било на наша страна против голема Албанија во нашава земја,баш тие се иницијатори на истото.
    Сети се само како помогнаа Косово да се отцепи од Србија.
    Исто и во 2001 кај нас на чија страна беа :worried:

На Lianna Anna, H.VAGA и zuto им се допаѓа ова.
  17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Не бери гајле за парите, ќе ги надокнадиш од платата што ја ветија. Кај и да е, треба да стигне. ;)

На Lianna Anna, beauty007 и Rama им се допаѓа ова.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Чекај во ЕУ кога ќе не инфилтрираат ќе земаме не 500 туку по 2000 евра,сега не може да дадат "празен е буџетот" :D

На Lianna Anna, beauty007 и zuto им се допаѓа ова.
  19. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Така де, се оди по план. Ти за 1830 денари си се фатила. Тоа во превод се вика инвестиција ;)

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    А си мислев ќе ми потрае 10 години овој пасош,оти не мислев да се мажам во блиска иднина,или ако се омажам си реков ќе го задржам моминското презиме.
    А сега некојси Муртинец ќе ме обврзува да сменам нов пасош и се комплет :D

Се зезам нормално,месеци наназад го коментирам истово :)

На Aquamarine93 и zuto им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.