Промена на името на државата

Discussion in 'Политика и настани' started by Rexona.., Jun 19, 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 vote(s)
    8.4%
  2. Република Скопје

8 vote(s)
    2.0%
  3. Друго

56 vote(s)
    14.3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 vote(s)
    75.3%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zuto

zuto Форумски идол

Ако се мажиш додека е овој на власт не ни помислувај да си го задржиш моминското презиме. Одма ќе те прекрстат во Нова Рама. Врти сучи, нов пасош и нови документи не ти бегаат.

SummerGirl, LadyInTheDark and Rama like this.
  2. Justicija

Justicija Форумски идол

Јас сум за промена на името во Република Вукојебина или Република Упи*куматерна :)
    Што знам , мн се убави имињава , најдобро одговараат на државата , се надевам ке ви се допадне и ке го смените мислењето :)

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Нема поголеми побарувачки, со доаѓањето на Заев добија се што можеше на оваа територија. Баш би се поклопил приемот во НАТО со двојазичноста, ќе ја протнат глатко додека е рајата под импресии.

Не постои такво нешто како избор меѓу Грци и Албанци. Грците се во посебна држава, нема да не анектираат, не се во позиции да ни го решат проблемот со Албанците, ништо од тоа.

4. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Хаххх..Кога ја забележав темава во моментов ми текна на тоа дека поодамна бев осудувана и вреѓана на форумов во една тема околу ова. И покрај тоа што јас никого не цитирав само си дадов свое мислење за кого гласав,што е најнормално и секој има свое право на тоа,но јас на тоа добив одговор со исмев "сум ја згрешила партијата" :rofl: Сега јас се смеам на ова а непаметам кој ме цитира не ме ни занима. Бидејќи секој со секого гледаше да се искара лом беше, но и покрај се не занемарив толку. Туку гледам сега последниов период дури и тема се отворило околу ова, башка и позитивниот глас води ( да си остане името такво какво што си е) за кој гласав и јас мн нормално. И баш НЕ се изненадив со тоа што ја гледам темава,напротив одамна ја очекував, и баш споменував дека ќе дојде до ова и стварно незнам што да кажам, со лесно нека ви е :| Само пак ќе напоменам несакам да се замарам тука. И онака со расправање тука никој ништо нема да реши.

Rama likes this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас мислам дека оние закани за голема албанија беа вистинити и дека вака се спречи. политИчаР не сум кажувам само мислење.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Оф топик е , ама ова го читам на секоја грчка страна утринава (ако треба нека се префрли некаде)

Солунскиот градоначалник Бутарис предложува да се променат имињата на аеродромот во Никос Галис и автобуската станица КТЕЛ во Солун

Краток превод - " Одиш во Скопје (Македонија) и гледаш табела на секои 30 км Александар Македонски. Треба да видиме што ќе правиме и ние со аеродромот и а.станица.
    Пилотот кога ќе рече - дојдовме во Македонија , странците се зачудени. Ќе имаме проблеми дури и да се најде некое решение. Дражавата веќе ја имаат признаено 160 држави , само ние водиме инат "

http://www.protothema.gr/politics/a...a-allagis-onomasias-sto-aerodromio-makedonia/

:rofl:

7. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Знам дека е заебанција, но мислам дека е несоодветна. Темата е многу сериозна за да се прават вакви заебанции. Сепак луѓе гинеле за ние денес да бидеме Македонци во Македонија. Тоа што овие неколку години имаме чувство дека работите не одат во правилна насока не значи дека нема да се поправат во (блиска) иднина. Ние сме само една генерација, а секоја држава има подеми и падови. Да скратам - Република Македонија во устав и Republic of Macedonia за меѓународна употреба. За Грците може и FYR of Macedonia.

8. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Ех, се сеќавам и јас на тој период. Чинам, некаде пред/после парламентарните избори беше. Таква пропаганда се вршеше овде, не само што не смееше некој да напише нешто спротивно, туку самата помисла дека не си бил/а партиски определен ги фрустрираше до бескрај. :D Those days are finally over. :party: Сега и тие што гласале се кајуцкаат, нема такви борби во коментари оти скоро сите знаат дека комуњарата на чело со Заеб е тешка превара. :bandit:
    И така, дојдов за да виртуелно те потапшам по рамо и пишам дека не си била само ти жртва на пропагандата. :rofl:

9. John Snow

John Snow Форумски идол

Мене вака ми личи работава...

Feminka22 and Rama like this.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Го слушав Параванов, загрижен од Горна Македонија, што ќе правЕ Булгаристан послемка. Ко ќе се вдадеме да им го заземеме Пиринот, мале, мале.
    Ликот, кога беа претседателски избори во Бугарија,а он кандидат, седнат на распит/дебата.. не знаеше кој е претседател на Македонија. Немаше поима од политика на Балканот. Му се смееше народот дома. Денеска човеков крои политики и збори за претенции.
    Кои идиоти.

Last edited: Feb 13, 2018
    Rama likes this.
  11. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Работава со името е излезена целосно од контрола, ниту има координација и синхронизација помеѓу ниеден чинител ниту од наша ниту од грчка страна, ниту па константност во ставовите. Погледнете ги изјавите на Зајеф, Шеќеринска, Груби, Димитроф, Бутарис (иако овој не е фактор), Ципрас, Коѕијас, Ахмети, па и Мицкоски. Постојано се променливи и немаат никаква меѓусебна блискост со ставовите на таборот кому му припаѓаат.

12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Аеродромот...океј му е името. Немаше потреба од сите промени.
    Ама пријателството залепено на автопатот...
    „Другари“ да го крстел бар, кога веќе сакаат симболики и глупости. Комунистички воздрав, да му се невиде.

13. +++

+++ Популарен член

Мислам дека кога ќе дојде денот за референдум (ако дојде) должни се двете најголеми политички партии преку телевизиски пренос да објаснат на граѓаните што било постигнато со Грците. Јавноста има право да го знае ова.
    Мора да им се објасни на луѓево пред да има било каков референдум за името што поточно содржи тој компромис кој го постигнале Грците со нас. Треба да на народов да му се објасни тој компромис пред да се стави на референдум. Народот заслужува на крај крајава да дознае каков компромис бил постигнат, тоа право го има секој. Зошто секој од оваа држава го засега ова прашање.

Ама чисто се сомневам дека ова ќе се случи бидејќи кај нас секогаш работите се буткаат преку „задна“ врата, без разлика на тоа кој и да е на власт.

SV1911, Lianna Anna and Rama like this.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Некаде прочитав дека, драгите Грци, нај-пре-највистинските потомци на Ацета (госпо да ги чува)... барале државите кои не признале под уставното име, да не признаат повторно, ама под новото - ерга омнес именце.
    :D:D:D

15. Mich

Mich Истакнат член

Заев за Шпигел веднаш по средбата со Меркел во врска со желбите од грчка страна
    Screenshot_20180226-142332.png
    За да не стварате забуни.

ADOKI likes this.
  16. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

SV1911, buba4e89, Rama and 2 others like this.
  17. lovestonedd

lovestonedd Истакнат член

Како кој ??? Онлајн војна ќе војува Македонската фаланга ама од својот топол дом,криејќи се позади компјутерот, карајќи се по форуми, социјални мрежи,како бабетини на чешма у сред село.
    За Македонија живот даваат, а на протестот ги спречи едно снегче да отидат. :lol::lol:

Rama and referentka like this.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Тражили сте, гледајте. Ова со името е ужас.

19. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Несмееме да го смениме името ако го смениме после ќе бараат и друго да смениме,после ќе треба и знамето да го смениме и боите на знамето итн...

Outlook likes this.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Би прифатила нормална додавка/придавка , но Горнамакедонија НИКОГАШ !

Yowannty and baba Rada like this.
Thread Status:
Not open for further replies.