Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена на името на државата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 19 јуни 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 глас(а)
    8,4%
  2. Република Скопје

8 глас(а)
    2,0%
  3. Друго

56 глас(а)
    14,3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 глас(а)
    75,3%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Полицијата реагирала на насилниот обид за влез во Собранието, демонстрантите употребиле распрскувачки средства и насилно ја туркале заштитната ограда т.е сакале да ја пробијат и да влезат во Собранието. Значи, сепак насилство имало, а полицијата реагирала со солзавец за да се спречи ескалација понатамошна.
    Полицајците не се повредиле сами.
    За да нема повредени од народот, треба на културен начин да се реагира и преку мирен протест да се искаже незадоволството.
    Така да, важи онаа народната- покрај сувото , гори и суровото.
    Колку што е невино Вмро за настаните од 27- ми Април, толку се и денес. Тоа е реалноста.

На Yowannty, kim.k, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    А што требало, да ги остават пак да влезат во собрание?! Видовме на 27 април националистичка толпа на што е спремна... и тоа беше „мирен“ протест :yawn:

Што е со новинарот, има ли некој (реални) информации?

На CameliaMiller, Nausicaa, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Ima snimki za novinarot, go pretepaa za nisto ... ama nekoj mora da e kriv,a toa e vmro.

4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Како најдоа па баш на Инфомакс новинар да уапсат :rofl:

Новинарот клоца по комбето а тие од страна викаат "Го тепаат новинар". Еве го видеото

Последна измена: 18 јуни 2018
    На CameliaMiller, makedonkamak и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Информациите кои ги кажав тука, вклучувајќи ја и таа за новинарот не се бајковити приказни од штаб, од тв или наводни официјални податоци на МВР. Повредено е и дете. Дел од народот кој беше вечерва на улица е дел од оној во шарената. Вака Заев фала кажува на тие што му дадоа да спроведе режим, буткајќи го стариот. Во полицијата беа филтрирани лица кои воопшто тоа не се. Плашат народ. За да нема протести. Ама нема да им помине. Ова е режим. Гледајте и радувајте се. Вие го донесовте.

Заслепени сте од Сдс до тој степен, што ни на момент не можете да бидете транспарентни и да осудите насилство. Се што прави оваа Влада, вклучувајќи го и ова вечерва, за вас е свето и оправдано. Нека на сите ви служи на чест. Нека ви служи на чест тоа што донесовте ваков живот. Тоа што плукате по сопствен народ. По сопствена држава. Срамота. СРАМОТА. СРАМОТА. СРАМОТА. Жалам за се што се случи вечерва.

Спасовски во лице би го плукнала.

Вмро не е на улица. Посакувам да беше. Им замерувам што не се. Оти само тогаш ќе видите сите што е народ.

На Harper, Abeja, VDT2906 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    Гледам медиумите не известуваат за денешната ситуација.
    Шарените фрлаа боја врз полицајците, фрлаа бекатон плочки, туркаа запалени контејнери, ја запалија канцеларијата на Претседателот, а полицијата мирно си стоеше и не реагираше.
    Денес полицијата фрлаше солзавец и шок бомби кон народ кој мирно протестираше и само го извикуваше името Македонија.
    Која е логиката? Ова ли е демократијата која ја најавуваше заеб?
    Значи смета името Македонија и Ѕвездата од Кутлеш.

@orevokrsacka какво плачење? Пробуваат да ни свиткат кичката. Со денешнава ситуација сакаат да не исплашат и да не покорат. Нема откажување и главата горе :* :hug:

@DAngel на ваков начин лечиш комплекси? Не ти е срам да се исмејаваш со името Македонија? Дали ти воопшто си Македонка?

На Bitter-Sweet, Abeja, baba Rada и 8 други им се допаѓа ова.
  8. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Епа се додека сме вакви никакви и си вадиме очи меѓу себе ова што ни се случува малку ни е. Да дојде уште еден народ сложен како што се Албанците нема еден да остане во оваа пустелијава. За една работа во поновата историја не сме биле сложни како народ. Затоа кој ќе стигне ќе не јава, а ние ќе чекаме подобро утре. Нели како што една членка рече само тоа ни преостанувало да сме се надевале дека ќе било подобро.Јас не се надевам дека ќе биде подобро како сакате наречете ме, дали тоа ќе биде песимист или кобник мене ми е сеедно. Бидејќи сум само алка од целиот овој синџир од народ.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  9. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.568
    @carangigia нема откажување! Ама ете вечерва ме здоболе душата, за се'. Поздрав

На baba Rada, zuto, Selest и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Мирно си стоеше полицијата за шарената??? Беше ли ти на протест на шарената воопшто?? Беше ли да те буткаат штитови и да те легнат на земја со батоните? Ај те молам не кажувај. И да, цел ден на вести се вртеше за протестите, ама ни еднаш за тепањето. Се што излезе, излезе на интернет. Теливизиите пренесуваа само делови кои им одговараа на тогашната власт. Па уште и анализи од г*з вадени, правеа Латас и Ивонче танга! Ај ти се молам!

На Yowannty, kim.k, oblace1 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Јас, за разлика од сите, се надевам дека ќе биде полошо, најлошо за нас, без исклучоци.
    Мора некако тоа македонскиот имунолошки систем да се активира и да се ослободиме од паразити, лешинари, социопати и останати нуспојави.

Не дека неќам да биде добро, сакам, ама знам дека нема, така што, убаво е од време на време да се предизвика судбината и да се избрише подот со неа.

На sjdgo, Lianna Anna и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    МЕСТОТО КАДЕ Е ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ Е ИЗБРАН НАМЕРНО ТОА Е ПОСЛЕДНО ММЕСТО КАДЕ НОФ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА ГО ОДРЖУВА СВОЈОТ ПОСЛЕДЕН СОБИР И ПОСЛЕДНОТО МЕСТО КОЕ ПАЃА ПОД ВЛАСТА НА ГРЧКИОТ ОКУПАТОР ВО 1948 ТОА ШТО ТОГАШ ГО ЗАПОЧНАА СЕГА ГО ЗАВРШИЈА СО ОВИЕ БУГАРСКИ ИЗДАЈНИЦИ А И ДАТУМОТ СЕ ПОКЛОПУВА СО ДЕНОТ КОГА Е ИЗВРШЕН ЕГЗОДУСОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА .

ДОСТА Е ВЕЌЕ

На Abeja, Роберт 7, zuto и 3 други им се допаѓа ова.
  13. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    6.652
    За вашата шарена глупост сите медиуми известуваа. Ајде постирај видеа за тоа што го пишуваш, со штит не ве ни пипкаа. Полицијата не ви се ни доближуваше, затоа вие собиравте „муда“ им се пикавте во лице и им велевте Куманово да ви се деси.
    Немој пак да шириш дезинформации на формумот, јасно ми е дека си обичен трол ама барем контролирај се со лажењето.
    Кои медиуми известуваа за денешните протести?

Вечно ќе го слушате името МАКЕДОНИЈА, нема да ви успее планот. Нема да го оставите овој народ без идентитет.
    Ако не ти се свиѓа името на државата, земи си го бугарскиот пасош и сиктер во еу држави.

Последна измена: 18 јуни 2018
    На Outlook, Abeja, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Жено, со ќерка ми бевме, мирно стоевме... дете буткаа, почна да плачи! Немав време да снимам!! Зафатена бев со него. Не греши душа, не зборувај од памет, ќе носиш грев!

Ниту имам бугарски пасош, ниту некогаш ќе извадам, ниту некогаш ќе се исселам од Македонија :l:

На Yowannty, blackwave, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Bugarskiot pasos e eden od proektite na grueski blagodarenie na toj proekt ....e toa bese egzodus 300.000...400.000 fatija pustina.

На МК- Селектор, makedonkamak и WildMk им се допаѓа ова.
  16. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Сега колку ќе фатат?

На zuto и carangigia им се допаѓа ова.
  17. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277

Pa ne sum prorok kako polovinata ovde...eve cekam nekoj da kaze koga ke ima zemjotres primer zosto site ja znaat idninata.

На МК- Селектор и WildMk им се допаѓа ова.
  18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Па од кај знаеш дека толку избегале?
    Ги броеше на граница?
    Ајде ако е добро нека се вратат.
    Бетееер

На Abeja, Selest, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Sega site Sto mozat Sto poskoro zs ovie drugive dzanam se vratija vo mk Kako dojde zivitecov I "so vikas da se farbame plavi, ne zolti, ne ... more Kako kje kazes taka, samo da vlezeme u EU I u NATO ... A EU ne saka da cue :D imate rabota uste :D naucete Kako se glasaat zakoni :D dzabe ne sme po cel svet easchtrkani I Tek kje bideme ... Nema Makedonecot pogolem dusman od makedonceto !!!

20. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Prorokot e idno nesvrseno vreme,statistikata e minato svrseno vreme

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.