Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена на името на државата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 19 јуни 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 глас(а)
    8,4%
  2. Република Скопје

8 глас(а)
    2,0%
  3. Друго

56 глас(а)
    14,3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 глас(а)
    75,3%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.131
    Допаѓања:
    21.962
    Поклон до земја.....за жа при очи и уши сме слепи и глуви.

На Olgica.bu, Abeja и jacqueline.s им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Дека Север(и)на :rofl::rofl::rofl:

На blackwave, makedonkamak, WildMk и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Сериозно го мислам.

Ова не е потпишување договор за извоз на пченица, туку договор од државен интерес.

Бриселскиот споразум меѓу Белград и Приштина пред 5 година го потпишаа премиерите на Србија и Косово.

4. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    На сајтови и портали каде сретнав анкети за името, мнозинство од 75-80% се изјаснуваат против промена. Ете и оваа на темата не е исклучок, иако е постара.

На zuto и realGirl им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.852
    Ама мешаш СПОРАЗУМ и договор за соработка кој понатака ќе доведе до СПОРАЗУМ.

Ова е Договор за решавање на македонско-грчкиот спор за името и за стратешко партнерство.После ова следуваат повеќе чекори.Не е ова крајно.

На blackwave, makedonkamak, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Исто е Референтке. Договори од национален интерес потпишуваат претседатели и премиери. Исто како што Трамп и Ким потпишаа во Сингапур.

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    319
    Мамли, јас сум прилично млад и сакам мојата иднина да ја града онака како што ќе посакам без табуа без идиотизам без граници, те гледам зборуваш за синокашниот протест, следев што се случува како што кажав во пост погоре имаше група од 200 луѓе која потоа се направи 100тина ии тие стотина буквално почнаа со неред, мавање со што и дојде кон полицијата, си дозволуваа дури и да се качат на оклопните возила и да викаат и пцујат да и кажуваат како крв ќе се*еле, да и кажуваат како најмилото ќе му го е*еле, па добро бре тебе некој вака да ти прави ти што ке сториш ме занима, и немој да ми правдаш едни или други јас лично да се прашувам тие сите што се таму би ги уапсил бидејки повикуваат на војна зарем е тоа нормално нешто некој кој повикува на војна и на меѓународен судир така да се остави, па згора на се дното го достигнавте со ширење на лажни фотографии сакате да ескалирате, и незнам зошто е сето ова кога ќе има референдум бре ќосиња, ќе си каже секој што мисли таму :puke::puke::puke:

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
    На blackwave, makedonkamak и WildMk им се допаѓа ова.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ај да пишам и јас збор два.
    Го поддржувам ова што се случуваше вчера и се надевам дека ќе тргнеме на подобро.
    Е сега неможе да очекуваме дека ќе мрдне работава за ден два ама ќе мрдне верувам во тоа.
    Само неможам да ги разберам луѓево кои се јавувааат од странЦија,да не речам дијаспората.
    Па лупаат триста глупости кај роберт во емисија,ела бе сестро повели врати се во македонија и живеј во 300 евра плата,а не си се уседела таму Германија,Австралија и што ти знам каде и лупаш глупости за држава во која не си стапнала 20 години и ти застанало времето.
    Не сум политички определена ама што е многу многу е па нека тргне Македонија напред и ние со неа.

На blackwave, JuLleE, makedonkamak и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Договорот не е валиден. Моја проценка е дека ќе падне и никогаш нема да стапи во сила. Без Иванов, не им поминува. Ќе покаже времето дали грешам.
    Не е точно. Ова е договор, кој содржи уставни, државни и идентитетски прашања. И самиот е така конструиран, во склоп на правото, во кое е задолжен единствено претседателот на државата. Истиот, беше целосно изоставен од процесот. Прашај искусен правник. Истово ќе ти го каже. Направиле наивен обид да помине само нивниот потпис. А не за џабе му се молеа на Иванов да им го легитимира.

Ќе го усвојат. Потоа ќе го ратификуваат со просто мнозинство. Нема да добијат потпис од Иванов. Ќе го стават на второ гласање. Ќе го изгласаат со апсолутно мнозинство. Иванов пак нема да потпише. Нема потпис, нема објава во службен весник. Нема указ, нема закон кој стапува во сила. Нема санкции за Иванов предвидени со Устав ако одбива да потпише. Нема временско ограничување за него ако одбие да потпише. Нема импичмент за Иванов, за тоа им треба двотретинско. Ама ако. Порадувајте се уште малку. :D

На zuto, "Zoki", Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Истите што се ситеа кога ги тепаа шарените сега ќе ми глумат жртви , па уште ќе земат слики од други портали и ќе лажат дека се од вчера.
    Не сум изненаден, вака беше и пред да дојдат на власт. Само тогаш користеа кечап и свои слики....
    [​IMG] [​IMG]

Гледам сте пишувале и пишувале до доцните часови на странава ама на крај се сведува све на тоа што ќе одлучи мнозинството , ако има референдум и повеќето гласаат за , тогаш ќе се менува и тоа е тоа, ако има не тогаш нема да се менува и јас ќе ги почитувам и двете одлуки.
    Џавкање за антички Македонци и пишување глупости од разни портали , вртење на приказната , трескање од земја и пишување гневно од фејк профили на фацебук и форуми нема да сменат ништо, бидејќи повеќето им е гајле за минатото и за тоа дали некој од Австралија , Германија или др земја ќе се навредел што ќе се вика Северен Македонец наместо Македонец.

Друго има и луѓе кои ќе гласаат за да се влезе во Еу и полесно да земат документи и да избегаат од овој стока менталитет што не опкружува во секојдневието.
    Претежно се знае кои луѓе што ќе гласаат ЗА/НЕ , единствено што е борбата сеа е за тие неутралните што ќе гласаат, мислам дека тие ќе одлучат за референдумот , за излезеност ќе има бидејќи и Мицовски рече да се излезе и нема да бојкотира (барем така разбрав). Така да останува на тоа што ќе се одлучат неутралните, ама оние вистинските неутрални , не овие квази патриоти од Умс и со тато и мама вмровска книшка.

И Вмро си имаа шанси да го направат овој договор , само што Грујо преферираше диктаторска држава, да биде скаран со сите соседи и да си пере парички така да .....
    А тие патешествија и приказни што ги сервирате , мислам дека ни децата од маалото не ви веруваат , бидејќи убаво знаат кои се вашите вистински мотиви и колку ви е гајле за државата.....

На Annath, Yowannty, blackwave и 14 други им се допаѓа ова.
  11. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    А да ве замолам да не пишувате СПОРАЗУМ? Се извинувам за офтопик, ама боде очи неправилна употреба на јазикот. Зборчето е иритирачко, пробајте да го членувате. :worried:

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Пошто нашиве медиуми седат со прстот в уста:

На blackwave, makedonkamak, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sagittarius989

sagittarius989 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    319
    ова е тоа демократски и мирен протест пфффф, еве ви ги сите одговори па и на пријателот @Mamli

На makedonkamak и WildMk им се допаѓа ова.
  14. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Ова е после реакција на полицијата. И секој знае дека СДСМ имаше инфилтрирано луѓе да направат проблеми. Како и нивниот отпушок Бачев и Единствена Русија. Генерално народот беше мирен и достоинствен. Немаше камења, бои, шкртање, палење канцеларии. Покажи ги тие повредени полицајци? Каде се сега Хелсиншки, Сорос, Шарената револуција да бараат правда за полициска бруталност? Или фотеља ми је драга од идеале?:D

15. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    Фејк слики од тепани луѓе као демек од синоќа. И Зајеф копиљ фалангата се пали. Двата грама мозок паднаа на еден.

На blackwave, makedonkamak, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Ovie ne se vmro ovie se sarenite koj se kaat za kogo glssale.
    So korisnickoto ime so praime ke go menuvas ili? :)

17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Толпата навистина маваше на полицијата. Но не со камења. Толпата навистина се обиде да го бутне кордонот на полицијата. Повредени од народот има, но сликите што кружат на нет се лажни.

Ами, мене ме интересира колку кордони беа бутнати за време на шарената револуција?! Ме интересира и каде се сликите од повредените џандари?! Со што ги повредија, со пластика?! :o

Вмро да престане со поетски говори, парадирање и корзо во Битола. Каде беа вчера додека го тепаа народот?!

Вмро, ОСТАВКА!!!

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    @sjdgo Ако има уште некој освен Курц и Орбан повели кажи ги. Не реков дека Курц дошол за пари, али е еден од ретките што дошле. А ако ти смета споразум зборот, кој се согласувам дека има соодветна замена за истиот на македонски, тогаш исто така треба да ти сметаат рефератите на @Kolumbo на латиница. Дајте му туторијал за инсталирање на македонска поддршка за телефон аман.

На blackwave, makedonkamak, Mishela и 5 други им се допаѓа ова.
  19. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Читам читам се чудам сакам да пишам па не сакам ама ќе пишам.
    Знам пола од форумов ќе бидам осудена ама галје ми е

Господинот Заев јавно искажа не за промена се колнеше во СВОИТЕ ДЕЦА! Како не му е грев од господ за тоа колнење немам зборови.
    Референдум да треба да има и ќе го чекам со душа.
    Џабе потпишување на договор ,Еу не лаже како мали деца да сме нема да влеземе во Еу и после ова пак ќе ни постават некои услови .
    Ако влеземе во Еу знаете што ќе ни се деси И ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЌЕ ИЗБЕГАТ ОД ДРЖАВАВА ќе се качи стандардот а платите ќе си останат исти 200 евра за ова МАКЕДОНЧЕ!

Не сум за ниедна партија не ни сакам да бидам зашто не сум видела арно ни од ВМРО ни од СДСМ
    Се знае кој најмногу во нашава држава сакат да влеземе во ЕУ тоа е толку чисто и јасно .

За тоа вчера што се случувало тотално го подржувам народот
    Покасно и јас бев и мирно си стоевме на улиците ама џандарите не беа мирни
    Дешавка најнормален човек од зградите искочен сакаше да отиде до некоја трафика ,а џандарот му вика со пендрак во раце отстапи ,човеков му вика те молам да поминам .(понатака што беше не видов )
    По некое време од кога мирно си стоевме на улица почнаа џандарите кон нас да трчат без никаква причина

За тој со руско знаме нека се одлучи дали е Македонец или Русин па нека се качува кај сака
    Дал изјава дека мн учел и вежбал во Русија и сега бил спремен да ја сруши власта и да ја превземе.

На Olgica.bu, sjdgo, molikaMk и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Протести не менуваат апсолутно ништо. Насилство не е решение освен ако не е сенародно. Ден-два нервози, по малку ќотек и отпорот ќе го снема. Правната битка се води во собранието, а ВМРО ги има сите правни процедури да го стопира договорот... ако сака. Зарем им треба уште луѓе на ВМРО по затвори, со кривични и плукани од меѓународна заедница? Тоа СДСМ со цело задоволство би го посакал.

На zuto и sjdgo им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.