Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена на името на државата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 19 јуни 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 глас(а)
    8,4%
  2. Република Скопје

8 глас(а)
    2,0%
  3. Друго

56 глас(а)
    14,3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 глас(а)
    75,3%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Од што оставка жити се? Абе дај не претерувај те...нели падна влада, отиде вмро, што е пак криво вмро. И полошо ќе биде.
    Како бре само овие на грујо не чинеле, а овие за зајко што протестираа па бубачиња беа, абе кој од кој посрцки.

На sjdgo и orevka им се допаѓа ова.
  2. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.122
    Тоа е проблемот со уценетата партија Вмро. Така кажи. Се плаши да излезе на протест, оти ќе го јаде за сите пари што ги зема за трасираниот пат, уште од времето на Пржино 1. Ако Вмро застане позади народот, на Заев ќе му се случи народ во огромна бројка. Вмро не бојкотира референдум. Ами обезбедува цензус. Како не гледате?! Така стојат моментално правните процедури во рацете на Вмро. Што имам јас од Мицковите цитирања на Гане Тодоровски и нему сличните?! Ајде, го нема Мицко што него нема, ами каде е Груевски?!

Не знам што не е јасно. Партијата во која слепо верувате, не е повеќе партијата која беше некогаш. Партијата се оградува од народот и од протестите. За време на шарена револуција, Заев, ваков, таков, онаков, беше со народот. Народот имаше мотивација. Каде е нашиот лидер?!

И криви се. Многу. Ова се случува поради Пржино. Никола, душичка, предупредуваше на време. Ама на крајот, одбра да се спаси самиот себе, а не народот.

И колку да расчистиме, јас не сум, никогаш не бев, ниту некогаш ќе бидам за Сдс.

Вмро, да, за оставка на пратениците. Море неотповиклива. Предвремени парламентарни пред референдумот.

На VDT2906, oblace1, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Е тој проблем го имате!!!! Де што не е за заев под дифолт е за груевски. Не признавате мислење различно од вашето. Еве јас не оставка, бесилка за Заев!!!

На sjdgo и SummerGirl им се допаѓа ова.
  4. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    @Цвет88 Така јеееее!!! Бесилка за Зајеф и тие што го поддржуваат!!!
    Оди бе измиј се со ладна вода, расони се.

На Yowannty, blackwave, makedonkamak и 7 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    36.722
    Зајко изгледа е црпнат. Ептен е ненормален. А ќе има референдум за ова? Баш ме интересира дали народов ќе се обедини и ќе гласа против. Од лошиот имало и полош.

На Abeja и Цвет88 им се допаѓа ова.
  6. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.122
    Еве јас сега да те просветлам. Немам никаков проблем, особено не со мислење различно од моето. Не знам зошто не забележуваш дека сме не иста страна. Веројатно затоа што ги немам истите ставови со партијата Вмро?! Груевски е споменат исклучиво во контекст на виновник за ситуацијава, а не дека ти и останатите сте под дифолт за него. Не те етикетирав, ниту тебе ниту останатите и немам таква намера. Мислам, ако ми го разбра мислењето.

А за бесилката, ќе одлучи народот на избори. Ама, таа ќе биде политичка. Ако ништо друго, барем во посакување смрт да се разликуваме од останатите.

На Harper, VDT2906, lovestoneddd и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    не реков за тие што го подржуваат, изми се ти зошто не дочитуваш. Некои му веруваа и му дадоа глас од мака, а не за да смени име. Секој има право на глас. Ама се претера веќе. И не може да се разбере дека има неутрални.
    Ако не си за зајко си за грујко, ако не си за грујко си за зајко. Зошто? Не смеам да ги мразам подеднакво????
    Тоа ме нервира највеќе. Одма се фаќате за тоа. Грујо на клада ама за зајко ние сме ненормални???
    Никогаш никаде лично ме упатив навреда на некој од форумов, или ако сум упарила треба директно да ми се обрати, ане некој друг кој не поднесува мислње различно од негвото. И да, сите што работат против државата на бесилка. Јад мислам затоа и падна вмро, затоа и ги судеа, зошто не работеа како што треба.
    Ама не, некој не сака фа види тоа.
    Народот се подели на груевисти и зајчевци...друго не се прифаќа.

8. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Првин беа “цивили“, па потоа станаа полицајци. Убаво ви велам дека најголем провокатор и индикатор на насилство вчера беше полицијата на Спасовски.

На "Zoki" и orevka им се допаѓа ова.
  9. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    Вака си појасна. Во право си дека ако не си за едниот по автоматизам си за другиот. Така одат работите овде. Се извинувам онда за миењето :D Јас завземам страна само кога ќе ми биде загрозена интелегенцијата, т.е кога некој ме прави без мозок па се обидува да ми продава приказни како да не сум живеел во тоа време, без разлика за кое време се работи. Доволно сум возрасен за тоа.

На DAngel, Someonespecial и Цвет88 им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.086
    Допаѓања:
    268.986
    SmartSelect_20180618-122903_Gallery.jpg

Џаст вау.

Инаку.... морам да се согласам со @Lianna Anna за една работа, а тоа е дека Мицковски изгледа како заебанција покрај својот претходник. Дури и Заев поеќе личи за премиер и лидер на партија (а не личи ич).

Сосема е легитимно некој идеолошки да се пронаоѓа во ВМРО, и јасно ми е зошто се разочарани.

На Annath, blackwave, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Во ред, се извинувам што можеби погрешно разбрав или сум те навредила.
    Зошто јас сум општо изреволтирана....
    Не сум ни за сдс ни за вмро навистина....ама ме револтира кога проблемот се гледа само во едната страна. Не зборам сега за тебе туку општо.
    @GrevMk мило ми е што се разбравме.

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723

Aјде сега да разговараме за квалитетот на образованието во државава со вакви ликови. Жалосно е што не е сама. Јас копиљ од работничко семејство не можам да си дозволам ваков речник. Стварно не знам што да речам веќе, ама стварно.

На blackwave, makedonkamak, Mishela и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Da go staea Ilija Dimovski za lider moze nekoj i kje gi esapese za ozbilno vmrovcive. So ovaa komedijava neznam, se dvoumam izmegju nego i Dzordze koj e pogolema komedija.
    Pa nemalo dzordze da potpise ihahah ke potpise ko popce, za se vikase nema da potpise pa potpisa. I za abolicijata vikase nema da je ukine pa ja ukina.
    A Grujo uste ne e sproveden da robija za mercedesot vo kazneno popraven zavod "idrizovo"?

На Annath, blackwave, makedonkamak и 5 други им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Мицко вчера изјави дека му било долго името
    Кој му е крив Христијан шо се вика, да се викаше Ацо пократко ќе му беше :tmi:
    :rofl:

На Annath, Yowannty, blackwave и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.145
    Допаѓања:
    21.983
    Ама не сака, вмро си го тегна тој терет од вратот. Знаеа дека ќе паднат и одолговлекуваа било каков договор. Затоа викам, како едните така другите. Ама изгледа не знам јас да се изразам. Впрочем сите што си го спасија газот после мудро си молчат. Како Бранко на пример. ;) ај да не зборам многу, да не кажам нешто погрешно.

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.102
    Допаѓања:
    135.210
    Ѓорѓе не потпиша за Законот за јазици и нема да потпише ни за менување на името.
    А факт е дека испрани комуњари има и ќе гласаат за промена на име, само оти заев им рекол така.

На realGirl, zuto, Abeja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Branko izigra pametno i znaese koga da se povlece za da ne go jade stapot.
    Grujo mislese vecen deka kje e, arno ama...

На Yowannty, blackwave, Mishela и 3 други им се допаѓа ова.
  18. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    Колку души бевте собрани за да го створите ова прекрасно мислење?
    Јас еве сум за промена на име. Испрани ми се алиштава, а за мозоков ќе почекаш малку.

На Yowannty, blackwave, Ambitious и 9 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.219
    Допаѓања:
    36.722
    Прашање е дали ќе лежи во затвор. Не само он. И други треба да лежат. Без разлика од која партија се. Јас сфаќам дека има спротивставени мислења, ама мора да се вреѓаме? Многу што го поддржаа Заев сега се против него. Гласаа за подобро, ама ќе биде полошо.

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.537
    А FYROM, а Северна Македонија, ништо не ми менува. И онака никој во светот не нѐ знае како Република Македонија. Ми менува иселувањето на младите и фактот што повеќето од 70% не ја гледаат својата иднина во државава каде ништо не функционира.

Јазикот останува македонски, државјанството макеодонско. Само наместо FYROM, името ќе гласи Северна Македонија. Ако ја испуштиме шансава сега, друга ваква никогаш нема да добиеме. Во меѓувреме, младината ќе ја снема.

На Annath, blackwave, sagittarius989 и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.