Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Промена на името на државата

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Rexona.., 19 јуни 2017.

?

Кое име е прифатливо според вас?

1. Република Вардарска Македонија

33 глас(а)
    8,4%
  2. Република Скопје

8 глас(а)
    2,0%
  3. Друго

56 глас(а)
    14,3%
  4. Ниту едно, да си остане како што е

295 глас(а)
    75,3%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    A Ѓоле што е еден репрезентативен примерок за разумен и далекувид интелектуалец :rofl:
    Јас не сум комуњарка, ама со раце и нозе ако треба ќе гласам ЗА предлогот.

На Yowannty, blackwave, makedonkamak и 7 други им се допаѓа ова.
  2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    На имиња не ми текнува во моментов. Имаше еден од Германија, Тобијас Зех, функционер е и во владејачката коалиција во Германија, и во ЕПП.

Инаку, Груевски ја оплеска, не умееше да се справи со криза, но, сдс се подобри од него само во кризирање и ништо друго. Нивната среќа е што се послушници на ЕУ, ама не верувам народот на своја кожа да почувствува бенефит од тоа, искуството од претходните нивни мандати говори.

Постовите на @Kolumbo ми се сосема читливи. Македонскиот јазик во латинична форма се изучува во школо, но никаде не учевме дека зборот споразум постои во македонскиот јазик. Мене сите тие србизми што ги користат некои административци во процедури ми делуваат невкусно во најмала рака |-) и морав да напишам, веќе се извинив за офтопик.

На Kolumbo, Abeja и Selest им се допаѓа ова.
  3. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    И така и вака дали во Еу или не во Еу
    Младината ќе си замине ако влеземе во Еу полесно е за искачање од државава
    Никој нема да трпи на работа малтретирање како роб по цел ден за 200 евра плата
    И газдата да му вика К*Р МЕ БОЛИ ако имаш темп.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
  5. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.982
    Оти гледам дека сите забегувате од рамката на темата ќе забегам и јас. Не сакам да бидам во кожата на полицајците и да тепам граѓани поради некои политичари кои своите задници си ги сместиле на убави позиции. Ова не се однесува само на тоа што се случи вчера за да не се најде некоја будала да ми реплицира дека сум ВМРО-овца. Ова што го напишав се однесува за сите протести .

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.131
    Допаѓања:
    21.962
    Џабе е, ќе се вртиме у круг и пак се исто ќе биде, едниве нема да лежат, другине на лошо ќе не однесат...врти сучи кој и да е само лошо ни прави.
    Едниве ја оставија мајка ми без работа, како и многу други родители....другиве не пробаа ни да ја исправат грешката, туку го искористија тоа и си лапнаа кој колку може.
    И сеа се тоа истото ама од почеток.
    Многу ми е жал зошто не можам да се опуштам и да кажам ќе не биде. Кој сака нека дојде, па и нов да е. Други ни ја скроиле судбината. Ама при очи сме слепи.
    Моето дете имаше крштевка у ист ден со крштевката на МАКЕДОНИЈА. Што ќе и кажам??? Утре да си го смени и таа името ако некој и каже ако не го смениш името нема леб за тебе.
    Стварно сакам да биде подобро. Сакам уште две деца... Ама со сите случувања сега и во минатото, не гледам ништо позитивно за народот, туку само за нив политичарите.
    Извини, те цитирав тебе а си се разврзав и за друго.

На SummerGirl и orevka им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Нема 'евентуални' блокади и санкции, реални беа, се случија.
    Ти објаснив и предходно, ама не разбра.
    Нема веза. Толку-толку. Некој ни до тука нема да разбере.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Stvarno sega bez zaebancija kje prasam, poso gledam deka i vmrovcive se nakurceni i na Grujo i na micko. Cija bese idejata i poradi koja pricina ja namestija onaa supelka Mickovski da bide lider?
    Jas ne sum bila nikogas za vmro ama stvarno mislev deka mozat poveke. So mu falese na Ileta Dimovski fin mladic, ima so da kaze kolku i da ne go sakam, ima dve cisti vo glavata..

На blackwave, JuLleE, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Republika.mk

Власта во спрега со матни ликови и провокатори се обидува на граѓанските простести против промена на уставното име на државата да им даде проруски призвук и со тоа да ги делегитимира пред Европа и НАТО.

Доказ за ова е учеството на Јанко Бачев од единствена Македонија на синоќешните протести пред Собранието. Индикативно е присуството и однесувањето на Бачев, кој на протест за одбрана на македонското уставно име мавта со руско знаме.

Дали Јанко Бачев е новиот Тројански коњ за нов 27 април по мерка на Заев?

Бачев синоќа беше единствениот кој се качи на полициски транспортер, а еден од ретките кој излезе неповреден од протестите.

Тој поведе група од дваесетина луѓе, а додека траеше полициската акција мистериозно исчезна. Дополнителни дилеми кои денес се отвораат е зошто протестите се правеа пред Собранието, а не пред Владата, која го потпиша капитулантскиот договор, зошто Бачев мавташе со знаме од друга држава пред македонската институција Собрание на Република Македонија.

Очигледно дека Зоран Заев сака да доведе до нов 27 април, кој ќе треба да ја канализира енергијата на луѓето, а неговите опоненти ќе ги престави за радикален елемент.

Полицијата беше потполно подготвена и со јасни насоки да не се воздржува и со прекумерна сила да удри по својот народ, а на радикалните елементи кои правеа политички маркетинг од целата ситуација да им овозможи да го напуштат местото и неповредени мистериозно да исчезнат.

Нов 27 април му одговара исклучиво на Зоран Заев. Тоа ќе му помогне да ја пасивизира енергијата на луѓето и да го разбие прокосот на граѓаните.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се разбира дека не е само името. Името е само еден од проблемите кои ги имаме.

11. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.536
    Не мислев на вработување, не дека ова не е еден од најважните проблеми со кои младината е соочена, туку мислев општо. Каков живот имаат младите луѓе во државава? Како стоиме на поле културен живот? Какви организации се застапени за нас, и во какви, т.е. колку ги има на број, можеме да членуваме? Какви се условите за спорување и натпреварување? Какво е образованието? Што им е овозможено на тинејџерите во внатрешноста на државата?

Тоа сакам да го потенцирам највеќе. Затоа што како личност која е(беше) засегната, и доста амбициозна, немав услови за скоро ништо од тоа што го посакував. А (ќе) немаат и генерациите по мене, за жал.

На Scott Weiland и Someonespecial им се допаѓа ова.
  12. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Една година е Заев на власт, се уште не ви ги тргнаа и мизерувате како народ. Или без нив мизерувате?
    Биди среќна што воопшто ти е одговорено на спамовите за да не ти биде здодевно, низ цел форум цитираш и бараш некого за разговор.

На realGirl, Abeja и Selest им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.087
    Допаѓања:
    134.943
    ЗОшто ќе гласаш за промена?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.933
    Допаѓања:
    12.445
    Од искуство и погледи општо, ова коинцидира со моите мислења и ставови. Младите што ги знам/знаев полека ги снемува.. сметките тука си се нижат, па деца, обврски.. има живот но не за сите нажалост тука во земјава моментално.

Затоа би рекол дека сум за промената, ако значи тоа дека ке имаат позитивни приоритети и исходи на таквите. Ако нема ништо подобро од одлуката, ке се каам, човек сум.

На крајот на денот, не можам никому да му судам за ставовите по прашањево, кој сум јас и каква улога имам во туѓ живот за нешто небитно дури.

Секој за себе си гледа, и до некој степен така и треба. Но кога ќе ме засега нешто индивидуално, одма ќе се бунам. Бар тоа ако остане, право да имаш глас да кажеш дека не се сложуваш со системот, добро ке е.

На blackwave, referentka, Snow-Star и 5 други им се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Човек хулиган ќе не носи во Еу.
    Не ме јеби што би рекол Кили.
    Еве го Црпнатиот како ги заеба шарените,дека е човек од збор.
    Така и нас ќе не заебе со името.
    Да се потсетиме како се влага во Еу и кој е водачот кон Еу....

И друга работа нели на форумов бевте,бевме против насилство врз жените ммм?
    Или кога е од Заев добро е се што ќе направи? 20180618_132815.jpg
    Џандарот е виновен да,но после ова треба да добие соодветна казна.
    Но Оливер и Зоки треба да го осудат монструмот.
    Вака во ЕУ ќе одиме со насилство.
    "Република Див Запад,, е мојот предлог за името.

На realGirl, carangigia, Плавуша123 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    @"Zoki" добро бе уште не си свесен дека сликава е лажна? Ете ти класичен пример, што барате подалеку хахахаха

На blackwave, Nausicaa, makedonkamak и 8 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.781
    Неповикана ќе одговорам.
    Затоа што во тињава, дното, мизеријата во која не' довлечкаа бившите (сите) влади, европската супервизија врз нашите политичари е единствена светла точка.
    За оние кои сакаме да останеме, а да не бидеме заложници на ниту едните.

Јас прва бев да кажам дека не мора со партиска книшка да се вработиш (од прва рака тоа го знам) но знам и дека 99% од останатите мои колеги се нечии заложници.

Епа, јас лично ради тоа.

Оти ми е смачено.

На Annath, Yowannty, blackwave и 10 други им се допаѓа ова.
  18. GrevMk

GrevMk Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    567
    Допаѓања:
    2.723
    На WildMk и DAngel им се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ne e obavesten deka e lazna slikata :D

На blackwave, referentka, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Џорџе беше еден од првите членови на управниот одбор на Отворено општество. Не знам дали тоа некој го знае овде?

Беше еден од главните предавачи на семинари од разни левичарски невладини, под покровителство на Сорос. Прв беше во сите проевропски настроени НВО-а во државата. Еден ден се разбудив... и кога тоа.. Џорџе, кандидат за претседател од ВМРО?!? Шок ме мана! :rofl:
    Лично го знаев, рака сме си подавале, сме седеле на иста маса, сме зборувале за иднината на Македонија во ЕУ, уште 2001.

Не знам како 'се преобрати'... начув различни верзии за неговиот чекор, но не би шпекулирала, пошто не знам за ни една дали е вистина или не.

Ако зборуваме за идологија кај партиите во Македонија... Никогаш не постоела... освен кај поединци, кои брзо испаѓаат од игра, кога ќе разберат, дека не поминува идеологија кај нас.

Уште само да напоменам: Либерал, социјалист, комунист, се три различни работи. Ако може да го проучите малку политичкиот спектар, па после да лепите етикети од ракав вадени. Благодарам :)

На Annath, blackwave, JuLleE и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.