Каснат решенијаѕа, ама кажано им е. Не бе, никаква совест се нема веќе од никој. Секој подалеку од својот нос не гледа.
Ние решивме дека ќе правиме во една винарија, надвор на отворено. Петок се паѓа така да нема да има гужва. Ќе бидеме само ние, моите со брат ми и сестра ми. Свекрвата, свекорот и сестрата на маж ми со сопругот и бебето. Ќе му нарачам украсување, торта, колачи и ќе викнеме фотограф да го сликне синко. Е сеа во што ќе се облечеме и како ќе изгледаме во косите тоа е друг муабет
Никој нема да сподели рецепт за торта, што може да јаде и бебе за првиот роденден? Видов некои рецепти на интернет, но не ми се допадна. Со јагоди, а јагода не е воведена. Со кравјо млеко. Тоа не доаѓа во предвид. Навистина незнам каков состав да смислам? Затоа и барам тука рецепт или совет од некоја мајка. Ако може? Благодарам однапред.
Воведи јагода и кравјо млеко користено за готвење не е страшно. Сепак е еден ден, еднаш. Ништо страшно нема да биде од еднаш. Ама ти си знаеш, сигурно има некои варијации пробај пиши вегански торти или слично.
Не мора толку потресување, и така бебe нема да јаде повеќе од залче-две. Од кравјо млеко во тортата и цели јајца нема ништо да му биде, башка тоа кога ќе прерачунаш се микро-делови во две залчиња...цело парче сигурно нема да изеде Јагоди ете не мора, макар што возраста му е таман за сетоа ова што се нарекува алерген. И јас будала со прво дете колку замарање, не смее ова, не смее она...многу бев напорна Торта за прв роденден од гриз правев, какао и банана...па и дете знае што не е вкусно
Кравјо млеко може да консумира на година дена. Во некои земји кравјо млеко за готвење (за подготовка на храна, не како оброк) се воведува на 6 месеци. И јаткасти плодови може да се воведат на година дена ако детето претходно не покажало алергија на храна. И јагоди исто. Потресувањето за намирници ако сте немале претходен проблем со пресотеливост или алергии е непотребен. Не знам зошто би му правела нешто што не се јаде искрено, ако може да добие убава торта, шарена, украсена и да и се радува. И нормално да го сликаш со тортата. Од тортата детето ќе го излиже евентуално шлагот и ќе касне залак два. Тортата на првиот роденден е да се радува детето на шаренилото, а да ја јадат возрасните и поголемите деца. На дргите родендени што ќе следат тортата се повеќе ќе станува за детето, а помалку за возрасните. Сега во Ковид тортата е за многу ограничен круг на луѓе да ја видат во живо. Ние за Ковидскиот роденден (не е прв) носевме торта и ја дававме на луѓе по дома (на тие што му се кумови, старосвати и слично зашто дома имавме само баби и дедовци).
Во право си. Па и јас многу драматизирам. Од неколку залачиња, нема да му биде ништо. А, време е уште малку и за јагоди и за цело јајце. Благодарам на одговорот и советот.
@Bebac Не знам како воведуваш, ако сакаш порано да воведеш алергени почни полека, до роденденот мислам имаш време (не ми текнува точно ама мислам имаш уште барем месец?) Јас воведов цело јајце, шумски плодови вклучувајќи јагоди и некои јатки. Подобро така отколку не дај боже да има реакција, па да не знаеш од што е. Не ни мораш јатки и јагода, барем белката воведи ја.
@Jana06 бебе денес е точно 10 месеци и 3 недели. На 01.06. е роденден. Ќе те послушам и ќе му воведам. Ти благодарам.
@Jana06, @babyboy1и @0ли сега се родендените на Вашите бебуши. Дали се подготвувате? Ако се подготвивте, споделете некоја идеја? за трите.
Задутре Балоните се нарачани вака нешто ќе бидат : Спојлер: Балони И плус ќе му надуваме балони низ стан да си игра. Тортата ваква (си има посебно значење делфинот за нас ): Спојлер: Торта Спојлер: Smash cake Спојлер: Мафини и поп кејк Ова ќе го носи за смеш кејк: Спојлер А онака за цел роденден уште му немам купено облека, после ќе одам до Зара ама планирам бело ленено кошулче со тегет кратки панталончиња. Ако не најдам, ќе барам нешто друго. Инаку, нарачав кетеринг зашто сме во гужви и ептен немам време да спремам сама, премногу обврски имам и горе доле тоа е тоа. Има уште некои детали околу украсувањето ама тоа утре ќе средиме. Вие?
@Jana06 знам дека се породи на 05.05. На тој датум ние со мм правевме свадба. И ние се подготвуваме. Порачавме торта на која ќе има Мики маус. Купивме балони и нешто малку ќе порачам и со хелиум. Му купивме на синко и брош на кој пишува Birthday boy. За облека и јас сум за кошулче и кратки панталончиња со трегери. Бело боди ќе му нарачам " Мојот прв роденден" со 1 и со Мики маус и тоа ќе го носи за smash cake. Закаж и фото сесија покрај езерото. Се надевам дека ќе испадне се како треба? А, ние на 05.05. со синко ќе ви го честитаме роденденот.
Супер Брошот ти е убава идеја ете мене не ми текна. Се мислев и јас за фотосесија ама сакав смеш кејк да биде пред гостите. Ајде понатака и сесија ќе направиме. Како и да испадне, убав ден ќе биде
И кај нас smash cake ќе биде пред гостите, но после фотосесијата покрај езерото. Мило ми е што ти дадов идеја за брош. Затоа и ја отворив темава, да размениме идеи. Но, гледам не е активна.
@Jana06 среќен роденден на синчето. Да е жив и здрав и да му се множат годините. Имајте најсреќен роденден, кој ќе го паметите цел живот. од мене и синко.
Уште помалку од месец дена му е првиот роденден на бебуш, возбудена сум Се уште многу внимаваме и се пазиме, немаме контакти, така што ќе го прославиме со баба и дедо на отворено. Декорација и торти ќе смислувам овие денови Ако некоја друга прави свои декорации нека сподели идеи