Ние ќе имаме балони, расфрлани низ собата. Единица имаме со хелиум, ќе купиме со хелиум и Мики маус и мислам Happy birthday ќе биде со хелиум. Многу декорација нема да има.
Кај на отворено би правеле роденден? Јас барам идеи за син ми, на 30ти мај му е роденден, па во Скопје некаде да прославиме со баба и тета на отворено.
Ние, за синко ќе правиме во дворот. Роденденот е 01.06. Искрено, веќе незнам што е отворено, што е затворено. Сакавме во игротека, но затворени се. Види распрашај се за нешто на отвореното. Еве мене ми текна Кањон Матка.
Камо да имавме дворче, немаше да се мислам. Фала за идејата за Матка, треба да се види дали е доволном безбедно за со дете.
@Jana06 како поминавте за роденденот? Како реагираше синчето? Дали имаше плачки? Ме интересира за да знам што да очекуваме од синко?
Супер, поубаво не можеше да биде. Се срамеше малку на почеток, не го пушташе татко му ама после толку се опушти што почна да ги закача гостите Оди до кај дедо му, го влече за кошула и бега, пресмешен беше. Имаше период кога беше кенкав зашто му се спиеше, го заспав за да биде мирен за тортата. Стана и беше ново дете, па натака се беше преубаво. Се изнаужива со смеш кејк, лом се направи што морав да го туширам Ми беше страв од хепи брдеј кога ќе пејат да не се исплаши ама се смееше и преубави слики ни направија. Преубаво поминавме
@Jana06 многу ми е мило што се испаднало како треба и сте поминале убаво и без плачки. И, кај нас ситно се брои. Со нетрпение го чекам роденденот од синко.
Јас нема да правам прослава никаква. Дома ќе украсам, торта имам порачано, ќе му купам нешто облека фраерска и планирам дома на тераса да се сликаме и да прославиме дома. Ќе ги викнам на торта само најблиските и толку.
@Fallen.Angel и ние ќе ги поканиме само најблиските. Шест души и прославата ќе биде во дворот. Ние славиме, другиот ден после Вас. Мене убаво ми дојде пандемијава. Не сакам големи прослави и кичерај. Сакам да е едноставно и релаксирано.
Да и јас не сум по прослави. Но ете ми е криво за тетка ми и некои други така поблиски што нема да дојдат..
Зошто не си викнете гости? Сигурно има луѓе со кои сте се гледале преку годината и сега на роденден нема да ги викнете? Баш ќе биде позабавно, малите ќе се радуваат.
Јас сакам да поканам четири мали дечиња, бидејќи синко кога ќе ги види многу се радува, а исто и тие кога ќе го видат бебе. Тие ни се комшивчиња. Но, јас се двоумам, се плашам, бидејќи нивните родители се на такви работни места каде секојдневно се среќаваат со многу луѓе. Ах, проклет вирус. Да незнае човек веќе како да постапува и што е правилно?
Мајки бидејќи ќе имаме фотосесија вчера барав сандали на висока потпетица. Но, таму каде купувам немаат набавено, поради пандемијава. Дали може да ми оставите линкови од некои продавници што ги знаете и да праќаат по карго? Ќе видам и Битола. Се надевам дека нешто ќе најдам. Благодарам однапред.
Јас утрово случајно напишав за отворање на игротеките. И, денес после 16 часот, разбрав дека некои веќе се отвараат.