Простување

Discussion in 'Психологија' started by Unfaithful18, Sep 11, 2010.

1. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се разбира дека простувам. Многу полесно знам да им простам на оние што мене ме повредиле, но на луѓето што ги повредиле моите сакани..не сум многу сигурна дека би сакала и можела да им простам..

2. little.woman

little.woman Активен член

Јас имам исто мислење како и ElenaRbd, полесно простувам на оние кои ме повредиле мене отколку на оние кои ги повредиле моите сакани... :)

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Простувам кога ќе ми згреши некој за нешто што не ми е толку важно. Ама ако некој ми згреши за нешто што ми е важно, тогаш нема шанси да простам. Простувам, ама не заборавам.

4. tinan

tinan Популарен член

прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми прости ми :(

5. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Forgiving is easy, forgetting isn't... - Мислам дека реченицава е точна! :)

6. KittyCat84

KittyCat84 Истакнат член

Зависи од ситуацијата...ако сум премногу изнервирана нема светска шанса да простам но како што реков зависи лагите ги простувам но само ако се направени за нечие добро :angel: а не за нечија корист и неверството никако не го простувам ма и кој сака нека биде никако не би го простила,а за ситници тешко се лутам но кога ке се налутам тешко на тој што е до мене или во близина :devil: :devil: :devil:

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Секому простувам, за се’.
    И најголемите гадости што ми ги приредиле луѓето.. сум ги простила.
    Ама... увек сакам, потоа да, едноставно испарат од мојот живот или ако остануваат да се скроз тивки,да глумат ко ич да не се тука ... оти ипак сум човек, па може и да ги стапнам кај што ќе ги боли. А, обично правам така, у бес.. ако ми се најдат на пат кога ми кува мозокот...ќе ги цапнам за се’ претходно.

8. leighton23

leighton23 Истакнат член

Простувам, но не секогаш. Звиси од грешката и зависи од личноста. Ако ми згреши личност што не ми е толко блиска, можам да прифатам и можам да простам, затоа што грешката нема многу да ме разочара бидејки личноста не ми е била многу мила и блиска. Но ако некоја многу мила и блиска личност ми згреши нешто што тешко се простува едноставно неможам. Ја бришам личноста од животот и продолжувам без таа личност.

9. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Простувам и тоа многу лесно,многу сум жаловита и некој кога ќе почне да ме моли едноставно не можам да му кажам не,но сепак не заборавам тоа не го можам.

10. mime87

mime87 Популарен член

Има една мн.добра поговорка DOKOLKU SI PROSTIL A NE SI ZABORAVIL ZNACI NE SI PROSTIL VISTINSKI I OD SRCE,TOA NE E PROSTENO значи никој од нас како што читам нема во суштина простено реално...

11. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

Но тука има еден мал проблем :) ако не ја заборавиш таа нечија грешка, е исто како да не си простил, затоа што секогаш ке те прогонува

12. girlonfire

girlonfire Истакнат член

Јас сум за тоа дека треба да се простува.... Можеби некогаш ненамерно некако ќе постапиш и потоа искрено ќе се покаеш за тоа и ќе сакаш да ти простат затоа треба дас е сваќаат луѓето и да се простува на оние кои те сакаат и кои ги сакаш

13. Flower27

Flower27 Популарен член

Секогаш простувам за се ,мислам дека ако не им простам можеби веќе нема да се дружат со мене или слично, но има некои инаети кои не простуваат па да им клекнеш на колена ИНАЕТ тоа е тоа ама се толерира некако :devil:

14. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

I CAN FORGIVE BUT NOT FORGЕT.
    Можам да простам и простувам. Е сега има некој работи надвор од границата можеби и не треба да се прости завиви од ситуацијата. Простувам и ќе простувам. :)

15. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Простувам едноставни работи, но ако нешто ме поврди не можам да простам и на другата личност тоа ќе и гоизвдам на нос. Едноставно кој еднаш ме повредил, нема втора шанса.

16. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Не е секогаш доволно да ти простат другите.Некогаш треба да научиш да си простиш и себеси.Лесно е да простиме на некој кој не лажел, многу тешко е да си простиме себе си што сме верувале.Не дозволувајте негативните чувства да ви го заробат животот само затоа што некој близок или сакан некогаш ви згрешил.
    Простувајте.Да простиш на оној кој те повредил, не значи да го одобриш лошото кое што тој го извршил врз тебе, туку да бидеш над болката.
    :^)

17. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Мислам дека секому треба да му се даде втора шансаа но не и трета

18. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

хмммм....зависи од ситуацијата дали ке можам да простам,простувам нешто што е нормално што се вели,но нешто што ја минало границата,можам да ја направам лигавата пред тебе и да кажам се е во ред но после тоа дупло ке вратам и тоа со поголема мера,а пак недај боже некој да ми работи зад грб е тогаш тој човек повеке не постои за мене,и јас се нејкам но ете таква сум :devil:

19. kaRRma

kaRRma Истакнат член

Викаат оној кој простува е поголем човек. Да, но се си има граница, Не може некој да те повредува цело време а ти да простуваш. И јас сум таков човек што простува но не заборава така лесно. Па на крај краева ако не можам да вратам јас ќе врати кармата ;)

20. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Тотално се согласувам со тебе, иста сум и јас.. :D :devil: