Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од INNERBEAUTY, 21 август 2021.

1. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Вие што сте свесни ве молам останете свесни. Ако сме повеќе така сме посилни. Не дозволувајте да си играат мајтап со нас и да ни го уништат здравјето. Со тоа што се притиска толку за да се вакцинираме има нешто во работава.Да е добро ќе се боцкаме сите без да не притискаат. На човек што му изгореа 12 живи луѓе во болница и нема грижа на совест за тоа стварно не му е дојдено до нас и до нашето добро.

На AndyRad, Orchidea, Amelia и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.616
    Допаѓања:
    39.154
    Ако си толку препаметна те молам објасни ми ја скриената агенда на потписот и формалноста наречена согласност.Изгледа само кај нас ја тераат агендата, пошто еве членка горе пиша дека ништо не потпишувала во странство.

Иначе која си па ти да ми кажуваш дали ми е тука местото? Нели сакаш поддршка и да не сме се делеле?

На Mikha4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Така се вика темата
    Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот
    ајде чао

На Kimberly11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.616
    Допаѓања:
    39.154
    :rofl::rofl::rofl:
    Па што барате тогаш поддршка од вакцинирани, бог да чува.Не ни пишувам за вакцините туку за глупата согласност, ама кога некој како тебе не знае да враќа еве вакви работи ќе си пишува.

На Mikha4, Larson, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Не побара никој поддршка, особено не сега каде што се бара на работните места да има само невакцинирани. Ти можеш да пишуваш на темава колку сакаш, ама утре ќе станеш и ќе отидеш на работа и за другите воопшто нема да ти биде гајле.
    Поддршката не се дава преку Фемина форум. Кога цела година ги исмејувате тие што не се вакцинирани дека зборувале за теории на заговор, и истите кои веруваат во нив ги нарекувавте дека се необразовани, некомпетентни за таа тема, нестручни, примитивни, дека немале мозок и дека биле потребни две мозочни клетки за да се сфати дека не биле тие теории на заговор, тие сега ќе ги поддржувате?

На AndyRad, mKdevojce и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.962
    Допаѓања:
    179.660
    Коментирав негде погоре дека нема врска за невакцинирани, никој не ме изрегистрира, шмрц:(
    Седи тука, таман ти е муабетот, ете од мене имаш дозвола8):rofl:

На Angie1432 и INNERBEAUTY им се допаѓа ова.
  7. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    8.483
    Абе зашто сте толку ригидни? Зошто само црно бело гледате бре? Еве јас сум сива. Сум вакцинирана и сум про вакцини. Тврдам дека прележување е полошо од вакцинирање, никој нема да ме убеди во спротивното. Ама не ми се свиѓаат меркиве и не верувам во one rule fits all. И не ги омаловажувам невакцинираните. Секој сам бира за себе. Еве маж ми е дома без вакцина, прележан, пун антитела може да ги донира, заштитен од ковид подобро од мене. Ко бубрег у лој е. Неговите права со меркиве се ограничени. Со тоа и моите. Јас одам кај што тој не смее. Заедно нигде не можеме да влеземе да седнеме. Сега и за работа ќе има проблем. Па и нас не прават ненормални што сме одбрале да се вакцинираме. Мислите само невакцинираните трпат омалуважување?

На IRBBB, Amelia, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.
  8. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    5.477
    Абе за лични теории може да си дискутираме и дискутираме ама веќе и не се битни ,легално
    потпишувањето е дека се работи за нова технологија,што првпат се употребува на луѓе и со оваа намена/сузбивање пандемија,одобрена за итна употреба со недовршени целосни студии/ во тек(до 2023) на која не и се знаат целосно/краткорочни/поготово долгорочни последици на организмот. Кој како сака може ова да си го сфати.
    Па и ти сега,еве ова можда те мотивира IMG_20211117_154652.jpg

Последна измена: 17 ноември 2021
    На Angie1432 и Acronia им се допаѓа ова.
  9. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Не ме сфати што сакав да пишам, секако дека не гледам црно-бело. И се обратив на членката погоре зашто ја имам читано во други теми како ги навредува другите поради тоа што не се вакцинирани, нивните теории на заговор, притоа несвесна дека со нејзиното убедување некој да се вакцинира може да има некакви негативни последици од вакцината. Пишуваат само глупости и го цитираат Венко Филипче, а можат да убијат некого со нивните глупи мислења.
    Инаку, ти тврдиш дека прележување е полошо од вакцинирање, ама од твое искуство го тврдиш тоа. Нема никаква логика, зашто и вакцинирани можат да се заразат и да не го прележат со лесна клиничка слика.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Сите кои што сте вакцинирани и агресивно ги поддржувате мерките на сегашните Влади, како и на нашата на чело на Филипче сакам уште веднаш да си направите и себе и мене услуга, со тоа што ќе ме ставите на траен игнор од сега па до век и векова.
    Не сакам никаков контакт, ни приватно ни во живо со вас.
    Тоа е мој личен избор и знам дека нема да ви падне тешко, зошто во корист на обете страни е.

Преку глава ми е веќе од лицемерие, индоктринирани мозоци, полтрони на системот кои не ги познаваат облиците на безаконието, и истовремено немаат поим за прапочетоците на човековата историска генеза, археологија, па мислат дека ова не е цивилизациска битка, туку обична пандемија.

Не сме на ист интелектуален левел, и затоа уште веднаш направете си услуга преку притискање на магичното копче.
    Фала.

На AndyRad, Orchidea, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Ние што сме вакцинирани а не подржуваме мерки за присилна вакцинација, не го подржуваме Венко Филипче туку се бориме за слобода на избор секој како што мисли да одлучи по слободна воља што да правиме да те ставиме на игнор и тебе и темава или да останеме ? :rofl: :rofl: :rofl:

12. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    5.477

Децо дозовите се памети и престаните да сваџате,сви смо у исто(fill the blink)...ај,љуби вас сестра:l::hug::D

13. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Не важи за тебе како вакцинирана.
    Пишав за политичките полтрони, односно тие што стојат на страната на актуелната Власт и не размислуваат трезвено и критички, па тргнуваат против своите во оваа колективна борба.

На Snowflake97 и Luciferka им се допаѓа ова.
  14. OmilenataZaNego

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
  15. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.263
    Лека полека, секаде ќе се притиска периодов да се вакцинираат луѓето.
    Зимата доаѓа, ова е некој нов бран, бројките растат рапидно, уште и ќе мутира чудово, па тек тогаш ќе се чешаме.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Има некој инфо за протест против лудилово?

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Минатиот беше под команда на Гордана Гоџо.
    Сега овој не знам од кого ќе е.

На Luciferka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Ќе ти го командаат животот. Ќе ти забранат основни права како тоа да одиш на работа и да заработиш плата со која ќе живееш. Нема да можеш да се качиш во такси/автобус. Нема да можеш да влезеш во банка да завршиш некоја работа. Нема да можеш да студираш ако си во таа категорија. Нема да можеш храна да си купиш во маркет. Нема да смееш да одиш на прошетка. Се додека не ја примиш ДОБРОВОЛНО и на твоја одговорност скапаната вакцина која не е задолжителна.

На AndyRad, IRBBB, INNERBEAUTY и 3 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Е ај ќе протестирате.
    И ај нека ги укинат сите мерки.
    И после?

Некоја алтернатива имате?
    Или така само, колку да се вреска?

На Mikha4, ElenaOfRivendell и staycalm им се допаѓа ова.
  20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.387
    Море чоек не смеат да ми наредват шо да вбризгам во телото, разбираш?Уствари смеат да, моја грешка.
    Кај то, па и се утврди дека не е толку ефикасно како шо ни мачкаја очи, туку лесно можиш да закачиш нешто здрав прав од вакцините кои ги форсираат.

Не е ова исто со другите мерки, како носење маски или полициски час, се работи за нешто многу поголемо чии последици шо е најтрагично се на наша одговорност и покрај то шо принудно не вакциираат.

И треба да си луд, малоумен и не знам шо збор да употребам друго за да поддржуваш ваква тиранија.

На IRBBB, Orchidea, mKdevojce и 9 други им се допаѓа ова.