Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Протести/бојкоти против ковид мерки (за невакцинирани) кај нас и светот

Дискусија во 'Коронавирус' започната од INNERBEAUTY, 21 август 2021.

1. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ама кој ќе излезе да протестира?
    Ние пет од фемина форум и уште пар пијани чичиња пред кооперација? :?:
    Пасивен и субмисивен народ сме.
    Зошто се пишуваше од лани дека не смееме да дозволиме ова да оди во оваа насока.
    Уште кога го удрија првиот lockdown.
    Беше само прашање на време кога ќе дојде до ова, а ќе оди и на полошо сигурно.

На Amelia, IRBBB, prominent и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    8.482
    Се слагам за ноќните клубови. Имам ќерка тинејџерка, од неа дознавам колку се „пази“ на мерките по такви места, а и сама гледам на што личат. Терасите на кафичите и кафаните се исто толку затворени колку и внатрешните делови и исто толку задимени, ама во нив може да седат без маски. Еден од најуносните и најпрофитабилните бизниси е тоа. За профитот се работи тука, а не за грижа за здравјето на луѓето.

На Idedemja и Zaljubena26 им се допаѓа ова.
  3. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    8.482
    Тоа што се вакцинирам зошто не сакам да се разболам од овој непознат и недоволно испитан вирус, бидејќи не знам какви последици ќе остави краткорочно и долгорочно, а досега сум била болна многу пати и сум досега жива и здрава дали ме прави наивна, испран мозок или глупа (како што ме нарекуваат невакцинираните)?
    Гледаш дека исто размислуваат и тие што се вакцинираат?

Истите етикети си ги лепат едни на други и тие за и тие против вакцина.

На Idedemja, Larson, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    2.472
    И на крај се сведува на она - раздели па владеј. Само уште да им се отворат очите на оние кои слепо им веруваат. Ама ова потешко, затоа ќе трпиме вакви с*ања.

На Grimlinko, AndyRad, Amelia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    514
    Точно ниту еден здраствен проткол. Луге епидемиолози со искуство не беа вклучени за едно ебано мислење да дадат. Една еминенетна Лилјана Стевчева призната од цел свет ама недоволно добра за нас. Сериозно 10 дена со високи концентрации на витамини ке не спасат? Матични кои не сакат да прегледуваат, персонал по болници што појма нема да интубира поставен на работно место за истото?!
    Не се донесе ниту еден проткол за лекување се што знаеме е дека се почна тренд со шака витамини и дупли антибиотик за заштита.

На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.616
    Допаѓања:
    39.151
    Буквално истото сакав да го напишам.Колку само си во право.Од една страна луѓето не сакаат да се вакцинираат со вакцина што е масовно пуштена во употреба после само неколку месеци испитување, од друга страна огромен број луѓе веќе страдаат од долгорочни промени од прележан ковид.Не може да се гледа само едната страна, тоа е тоа.

На Larson, IRBBB, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Ова дури и невозможно, поготово за постарата популација што нема многу пристап до интернет и освен вести на тв друго не знае, го срка тоа што му се дроби постојано, нормално ќе биде вака.
    Еве пример свекрва ми жената 24/7 на вести го прати Венко и она слепо му верува, нема жива сила што може да и го смени мислењето, баш вчера беше прими 3та доза вакцина и кога дојде почна да ме убедува дека треба да се вакцинираме и јас и мм, на крај ме изнервира со муабетите и и реков не сакам да се објаснувам со тебе кога освен Венко на тв друго не гледаш и не знаеш, а има постручни лица од него што јас ги слушам и гледам нив. После се сврте темата за новиве мерки и како со ситост дури што се почнува да се забранува па дури и со право било така. Е од оваквите и да сакаме да мрднеме од мртва точка, нема да можеме.

На AndyRad, Amelia и Orchidea им се допаѓа ова.
  8. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    8.482
    Не знам колку е стара свекрвата, ама не треба да ги потценувате постарите лица и заради неа да ги ставате сите во ист кош. Лоша генерализација. Не се сите постари во таа шема - седнати пред тв, компјутерски неписмени, наивни и сервилни.
    Моите се доста стари родители - над 65 и над 70, компјутерски се образовани, не трпат пропаганда, минале низ ерата на сексуланата револуција на 70-те, две различни општествени уредувања, па сепак размислуваат многу полиберално и попрогресивно од некои луѓе од помладиве генерации. Имаат искуство со други пандемии од минатото (и тврдат дека оваа не е налик на ниедна друга претходно) и со неколку воени и вонредни состојби во својот живот. Згора на сето тоа растеле со искуствата на нивните родители кои биле млади во периодот на втората светска војна (буквално се бореле во војна), виделе беда, глад и болести, па сепак успеале да формираат многу детни семејства и сите до едно да ги израснат во образовани, самореализирани интелектуалци. Пола да остварам од нив до крајов на животов, ќе се сметам за успех.

На Idedemja, Annath и Orchidea им се допаѓа ова.
  9. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.278
    Допаѓања:
    9.100
    Не ги ставив сите постари во ист кош, секогаш ќе има исклучоци и од постари и од помлади, ама муабетот ми беше дека има прилично многу што се замајани како нејзе и не мора да се конкретно повозрасни луѓе, има и млади коишто спаѓаат во оваа група на личности.

На AndyRad му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    8.482
    Ок. Дека пишуваше некако воопштено - за старата популација и таквите, така те сфатив.
    Јас порано идев контра нив, демек сама знам јас најбоље. Како поминуваа годините, времето си покажа дека не е се за фрлање и почнав повеќе да ги ценам нивните совети. Сега сакам да земам искуство и од старите. Има и кај нив и кај помладите работи што ги пропуштам од едно уво низ друго, ама „кајмакот од млекото“ го задржувам и од едните и од другите.

На Snowflake97 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    @Snowflake97

Па...во државава најголем процент популација која ја прими вакцината беа токму старите луѓе.
    Генерациите пред пензија и оние кои се веќе пензионери.
    Младата компанија се снајде со фејк сертификати. Некого репнаа со казна (у центар на Скопје), некого оставија. Кој како си заслужил по чин и општествен статус нели. ;)
    Со тоа апаратчето жнг - жнг, проценија кој има паричка, а кој е за кривична.
    Како год било, сега веќе со новиот закон нема да може по старо.

И затоа сега, прашањето ми е, имате некакво известување дека ќе има протест пред Влада деновиве или нема таков јунак што ќе не води? 8)

На AndyRad, Snowflake97 и Kimberly11 им се допаѓа ова.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    2.472
    Паралела меѓу моите и родителите на мм, моите запнаа летово да се вакцинираат, ги предомисливме, се откажаа. Ама сега очекувам дека ќе сакаат, нормално поради страв за работа, завршување обврски по банки, сметки и сл. Неговите не ни помислуваат да се вакцинираат, а исти генерации се со моите. Дури свекор ми, слободно можам да кажам, е многу понапреден. Ги слуша и многу добро ги разбира работите. Уште пред неколку години си го збореше ова што сега се случува. Дедо ми е 80 години, истото го мисли. Не помислува да се вакцинира. Зошто? Не гледа потреба.

Токму на ова играат, заплашување дека утре не можат леб да си купат. Ама комшииве од продавничката ќе работат со достава.

На Grimlinko, AndyRad, Snowflake97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    80 години и размислува толку рационално, секоја чест. Треба да биде пример за сите околу нас.

На Grimlinko, Orchidea и AndyRad им се допаѓа ова.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    15.455
    Моите се вакцинираа а баба ми вели, ма не сакам, доста ми се и тие лекови и терапии што ги примам, уште вакцина ми фали.

На Grimlinko, Snowflake97 и OmilenataZaNego им се допаѓа ова.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    @Acronia neoficijalno vo sabota vo 5 taka procitav na fb ama kolku e vistina ne znam

16. OmilenataZaNego

OmilenataZaNego Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    788
    Каде на фб? Прати го линкот ако сакаш. :)

17. Acronia

Acronia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    1.222
    Допаѓања:
    4.487
    Ајде ако не ти е тешко проследи го линкот.

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Во коментар на фб на една статија луѓе пишуваа ми избега постот. Ако ми појави нешто такво ќе ви пуштам

19. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Кој сака слободно може да се вакцинира ама треба да се испочитува право на избор и на оној кој се одлучил за спротивното. Работата е што многу од вакцинираните се свесни дека вакцината не штити соодветно, затоа се занимаваат толку со невакцинираните и со поддржувањето на фашистички мерки. Ако е толку добра уживајте, ете вие сте безбедни. Што и да ми се случи е мој проблем и резултат на мојата одлука. Секој има свој став и не значи ниту мојот ниту твојот дека е исправен. Светот е место за сите, секој има право да живее достоинствено. Како тоа некој замислил, да не работат луѓето, бездомници да станат или да немаат право и средства леб да купат? И најголемите сериски убијци имаат обезбедени услови по затворите. А тука дискутираме за некој што не се вакцинирал со вакцина која не е задолжителна.

На Dandra, anggell, Grimlinko и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.676
    Допаѓања:
    25.237
    Нешто многу битно. Сите фејзеристи што ги познаваме јас и моето семејство ни кажаа дека откако се вакцинирале дека постојано се болни и не им е добро

На Dandra, Grimlinko и Amelia им се допаѓа ова.